Autoregistering av OB

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Inte planerade
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Varför inte skapa en funktion i Lön där du kan ställa in parametrarna för OB. För oss som har anställda där arbetstiden skiftar hela tiden går det inte att lägga in scheman. Visserligen kan de anställda fylla i rätt redan i Tid, men de vet inte alltid vilka tider som är OB så man måste dubbelkolla allt.
Foto på Intercamp

Intercamp

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

  • 2
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

  • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

En bra idé som jag förstår skulle kunna underlätta registreringen.

Det är inget som finns under radarn i nuläget men vi kommer såklart följa intresset för det, exempelvis här i tråden. Så är det fler som önskar det får ni gärna +1 eller kommentera.

Tack för att du för fram dina tankar till oss!
Foto på Mona

Mona

  • 414 poäng 250 badge 2x thumb
Hej,
Sitter nu och ska starta upp Visma WebbTid för de kollektivanställda, tjänstemännen har redan börjat. Har flera frågor och börjar givetvis leta svar här. Finns det verkligen ingen funktion som beräknar OB-tillägget automatiskt? Om jag lägger in OB-tiderna i Visma Tid (samt beloppen) så borde systemet klara av att beräkna OB-timmarna per automatik och följa med in i Visma Lön 600: Eller? Hur gör ni andra?
Foto på Fredric Broad

Fredric Broad, Moderator

  • 2,754 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Mona!

Nej det finns ingen bra hantering av OB-tillägg i Visma Tid. Man kan skapa en tidkod för registrering av OB-tillägg i Tid som man sedan i Visma Lön kopplar ihop med en löneart för OB-tillägg. Problemet är att i Tid kommer arbetad tid att bli felaktig då även registreringen av OB-tillägget kommer räknas som arbetad tid. På så här sätt kommer programmets rapporter att räkna samman ordinarie arbetad tid plus de timmar man lägger som OB-tillägg som arbetad tid. Så rekommendationen i detta fallet är att registrera OB-tilläggen manuellt i Lön.

I vår tjänst Visma Stämpla hanterar vi OB-tillägg med automatik för avtalen Detaljhandeln, Teknikavtalet IF Metall och Hotell och restaurang. Här är det bestämda klockslag som genererar OB-tilläggen, dock finns det i dagsläget ingen projekthantering i tjänsten Visma Stämpla. Ring gärna in till vår support 0470-70 62 00 så kan du få mer ingående information om tjänsten.

/Fredric 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.