Avtal för Livsmedelsindustrin - Lön Anställd

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag har en önskan om att Livsmedelsindustrins avtal ska läggas till i Visma Lön Anställd. Som det är nu så "passar" inget av de valda avtalen vår verksamhet. Varken OB- eller övertidsreglerna är något vi kan använda oss av så vid varje lönetillfälle måste vi gå igenom ersättningarna och ändra så det blir rätt, och vi har 60-talet personal, så det blir en del extra arbete.
Foto på Danmarksg24

Danmarksg24

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 4
Foto på Assistent

Assistent

 • 3,494 poäng 3k badge 2x thumb
Även jag tycker att det är av stor vikt att ha fler avtal i Visma Lön och Livs är ett med mycket olika OB, övertidsersättning mm. 
Foto på mkr

mkr

 • 196 poäng 100 badge 2x thumb
Vi har transportavtal och där skiller sig OB för chaufförer och terminal arbetare. Skulle uppskatta om dessa fanns som tillval eller om man kunde ställa in det själv i programmet. 

Det här är en viktigt förfrågan som vi skulle behöva svar på om ni tänker förändra eller ej. Annars får vi kolla på andra alternativ.
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,638 poäng 5k badge 2x thumb
Hej! 
Vi har just nu ingen funktion för skapa ett avtal utefter det ni önskar. Det som är en positiv nyhet som ni gärna få hålla utkik efter är att någon gång under kvartal 4 i år så kommer vi ha lösningen att ni ska kunna skapa ett eget avtal som gör att ni kan följa era regler som ni vill. Funktionen kommer enbart finnas i tjänsten Lön Anställd så det är ett krav om man ska kunna skapa egna avtal. 

// Jesper
Foto på Aktivvard

Aktivvard

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette lön anställd.

Hej 
Jag skulle vilja skapa egna avtal i Lön anställd. Vi följer vård omsorgskollektivavtal och vill skapa ett avtal utifrån de OB tider som gäller för detta avtal. Därför undrar vi om ni håller på att jobba med att vi ska kunna skapa egna avtal utifrån anpassad bransch.
Foto på ml

ml

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Vi är också ett vårdföretag med olika kollektivavtal och skillnader i ob-ersättningar mm., vi efterfrågar också fler avtal i Lön 600. Som det är idag är det tungjobbat och mycket manuell hantering för att anställda ska få rätt ersättning. Varför kan man inte bygga ut Lön 600 lika som Lön Anställd?
Foto på Jesper Fogelström

Jesper Fogelström, Application Specialist Lön/Lön Anställd/Resa&utlägg

 • 6,638 poäng 5k badge 2x thumb
Hej ML! 

Vi har valt att införa funktionen med fria kollektivavtal i Lön Anställd eftersom implementeringen av funktionen skulle medföra en enorm insats och många andra delar vi hade behövt justera för att få in den funktionen. Jag hoppas du kan tänka dig testa Lön Anställd och därefter se om det kan vara en bra lösning även om du önskar att få funktionen i Visma Lön direkt.  

Vänligen
Jesper
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Igår släpptes flexibla avtal i Visma Lön Anställd.
Det går nu att justera tider och övertids-, ob- och kompregler efter era egna avtal.
Läs mer här: Nyheter i Visma Lön Anställd 8/5

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.