Bankkoppling eEkonomi SEB, information saknas för swish

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
Innan jag aktiverade direktkoppling till SEB så klistrade jag in info från banken och så fick jag för swishbetalningar med info enligt följande (dock valde jag att manuellt lägga till texten "swish"): "Swish 5490990789 46703102030" Referensnumren som även innehåller telefonnr är ett bra sätt att kunna spåra transaktionerna eftersom mobilnr är en del av texten.

Efter aktiveringen av bankkoppling ser jag endast detta: "025?32 SVEN SVENSSON"
Texten har ingen som helst koppling (vad jag kan se) till transaktionen på SEB. Och frågetecknet som dyker upp på alla swish-referenser, kanske är det ett tecken på att nåt är fel?
Kan ni åtgärda detta så att jag slipper manuellt logga in på banken och hämta denna info? Annars kan jag lika gärna lägga ner bankkopplingen och köra allting manuellt.

mvh
Michel
Foto på MomsMannen

MomsMannen

 • 444 poäng 250 badge 2x thumb
 • Halvmatt

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej,

Menar du att den transaktionstext som du ser när du logga in på banken inte är samma som kommer in i eEkonomi?
Har du varit i kontakt med din banken och kollat med dem varför inte samma uppgifter överförs?

Återkom med komplettering så kikar vi vidare på det

Ha en fin dag
/Susan
Foto på MomsMannen

MomsMannen

 • 444 poäng 250 badge 2x thumb
Har varit i kontakt med banken för 2 veckor sedan, och har även ett ärende med er support.
Verkar inte röra på sig vad jag kan se.
Jag väntar två veckor till, sen tar jag bort bankkopplingen då den inte tillför mervärde utan bara skapar merarbete. Förhoppningsvis utvecklas tjänsten med tiden.

Jag kan tillägga att jag hittade ett problem till med swish. Om avsändaren väljer att skriva in en text typ "Hej", så är detta det enda som dyker upp via bankkopplingen. Och då får man logga in på SEB och kolla upp vem dettta är och vilket nummer det är från... Ja, det är ju inte hållbart i längden som sagt.

mvh
Michel
Foto på Karl Wilsborn

Karl Wilsborn, Moderator

 • 9,254 poäng 5k badge 2x thumb
Vi håller på att utreda detta, återkommer i tråden så fort svar finns!

/Karl
Foto på MomsMannen

MomsMannen

 • 444 poäng 250 badge 2x thumb
Hej. Nu har det gått 3 månader och jag vill gärna veta om det blir nån action på detta, annars tar jag bort kopplingen till banken och kopierar in bankhändelserna istället, eftersom jag ändå måste logga in på banken för att få info om vem som swishat.

Mvh Michel
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Ber om ursäkt för att det dröjer. Jag har kikat på ditt ärende och det arbetas fortfarande med detta. 

Vi arbetar nämligen för tillfället med att se över funktionen för referenser i sin helhet - för att det ska fungera så bra som möjligt. Såklart vill vi att det ska fungera lika bra även om man har bankkoppling. 

Så fort vi har mer information, så återkommer vi.

Ha det fint!

Moa
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ditt ärende dragit ut på tiden.

Vi har nu kikat på ditt ärende tillsammans med vår utvecklingsavdelning. Precis som du skriver så visas en referens när du kopierar/klistra in ditt kontoutdrag och ett annat när du har en aktiv bankkoppling. Anledningen till detta är att eEkonomi kikar på olika saker beroende på vilken variant du använder. 

Om du väljer att kopiera/klistra in ditt kontoutdrag så kommer du få över det som står i listläget på banken när du klistrar in i eEkonomi. 

Om du väljer att ha en aktiv bankkoppling så är det även andra parametrar som spelar in. Vi får mycket information från banken i filerna och vi jobbar på att visa det som kan hjälpa er bäst med avstämningen. I ditt fall förstår jag att du, på swishbetalningar, hellre hade sett det du ser när du kopierar kontoutdraget istället för det som visas nu när du har aktiv bankkoppling. I detta fallet visar eEkonomi t.ex. "025?32 SVEN SVENSSON" då det är en av de referenser som skickas till oss från banken.

Jag förstår självklart att det inte är idealt för dig och att du gärna sett en annan referens. Vi tar till oss dina åsikter och tar med dom framåt i vårt jobb för att göra bankkopplingen ännu bättre.

Om det är så att du skulle vilja avsluta bankkopplingen så tar du kontakt med din bank för att avsluta den. Därefter kommer du kunna använda kopiera/klistra in funktionen istället för det underlättar för dig.

Ha en fin dag! 

/Lovisa 
Foto på MomsMannen

MomsMannen

 • 444 poäng 250 badge 2x thumb
Hej. Jag undrar om det kommer att bli någon förändring på detta i närtid - annars skall jag ta bort bankkopplingen då detta fortfarande inte fungerar - och har blivit sämre, för nu får jag inte ens med namn, utan bara konstiga bokstavskombinationer som "025?032".

Mvh
Michel