Bankkoppling Handelsbanken - Visma eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Har tidigare påpekat den irritation som leverantörer visat när det tydligen inte syns vilka kreditfakturor som vi dragit av vid betalningar. Vid vissa byggprojekt blir det en hel del returer... Blir oroad när jag inte ser något om detta FEL i kommunikationen med Handelsbankens internetbank... Hoppas och tar för givet att detta är korrigerat...?!?
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Betr kopplingen mot SHB: Jag menade att jag blir oroad när det inte är noterat som en korrigering i den nya uppdateringen (...kreditfakturor...)
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,048 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan Rodbackens Bygg AB! 

Jag skulle behöva lite input från dig så jag förstår ditt problem korrekt: 
T.ex. du skapar en leverantörsfaktura som är en kredit i programmet till en specifik leverantör. Därefter skapar du en debet leverantörsfaktura till samma leverantör, programmet drar då med automatik av krediten direkt i eEkonomi för att sedan skicka upp den eventuella mellanskillnaden till banken. Här hade du velat att det på banken visades att en specifik kredit har dragits av mot debet leverantörsfakturan?

Återkoppla gärna!

/Lovisa 
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Hej - Tack för svar!
Ungefär som du skriver! I vår fall är det en viss leverantör av byggmaterial där det ofta blir så att vi i överenskommelse med vår kund returnerar överblivet material och därmed får vi också kreditfakturor. Detta händer relativt ofta gentemot den aktuella leverantören.
Det tillfälle då leverantörens ekonomiavdelningen "gick upp i falsett" var då vi betalade ganska många leverantörsfakturor samtidigt som vi också hade inne flera kreditfakturor med skilda belopp och faktura- / förfallodatum. Leverantören klarade inte att avstämma vilka fakturor som betalats / dragits av. Vi skickade då en reskontrautskrift så att ekonomiavdelningen kunde bocka av och pussla ihop... (tycker mig minnas att jag fick grubbla ett tag innan jag fick ut en reskontrautskrift... tror inte det fanns någon anpassad rapport...(?))
Tycker egentligen att bankkopplingen fungerar fantastiskt bra MEN det känns mycket märkligt att betalningsmottagaren inte får en specifikation på vilka fakturor (debet / kredit) som ingår i betalningen...!? Detta upplever jag som en självklar information!

Tack och Vi hörs!
Rödbackens Bygg / Staffan Olsson
073-0806752
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Hej igen - Tacksam för kommentar, besked, återkoppling...
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,096 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Stort tack för din återkoppling. Vi lyfter upp detta som ett önskemål och när vi har har mer information så återkopplar vi självklart här i tråden. 


Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Tack!
Skulle vara intressant att se hur specifikation vid utbetalning till leverantör ser ut... Debetfakturor måste ju vara specificerade, annars hade ju fler leverantörer "protesterat"... men visst är det väl en märklighet att eventuella avdragna kreditfakturor inte "syns" för leverantören? Jag har väl förstått så pass att avräkning mellan debet- och kreditfakturor sker "lokalt" i Visma-systemet men har ändå trott att någon form av "fakturanummerspec" även framgår för mottagaren.. det känns som en normal "handläggning" men kanske blir detta en obönhörlig brist i ett i övrigt väl fungerande kommunikationssystem mellan Visma och internetbanken (?)

Hälsn
Staffan O.
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Har det hänt något i den här frågan? Har exakt samma problem och just nu måste vi manuellt skriva ner vilka kreditfakturor som "dras" ifrån leverantörsfakturorna och skicka som ett mail till ekonomi på varje enskilt byggmaterialföretag. Mvh Kim
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det har inte skett några förändringar gällande detta i eEkonomi. 

Jag skulle vilja bolla lite med er om hur ni skulle vilja att detta fungerar. 
Hur skulle man som leverantör vilja ha denna informationen? På själva betalningen som når banken? I sitt ekonomisystem?

Ha det bra :)
/Jenny
Foto på Norrson Bygg AB

Norrson Bygg AB

 • 964 poäng 500 badge 2x thumb
Hej Jenny. När vi betalade lev fakturor genom banken, så skickade jag ett noll belopp och skrev i meddelanderaden att det avser kvittning mot kreditfaktura xxxx. Då får iallafall mottagaren lite koll på vilka fakturor de ska bokföra sina kreditfakturor genom.
Mvh Kim
Foto på Rodbackens Bygg AB

Rodbackens Bygg AB

 • 520 poäng 500 badge 2x thumb
Leverantören vill ju i den erhållna "betalningsinfon" se vilka av deras fakturanummer som är betalda och avdragna (kvittade). Kan tänka att det även är bra om resp. fakturas belopp syns... (speciellt när det ev blir delar av fakturor som regleras)