Bankkoppling mot SEB för betalning av e-fakturor - eEkonomi

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Genomförda
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Flera av era bokföringsprogram har redan koppling mot SEB för att kunna betala e-fakturor utan att gå omvägen via export av betalfil. När kommer det för eEkonomi?
Foto på Stefan Eichenholz

Stefan Eichenholz

  • 132 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Tack för ditt önskemål och input till tjänsten eEkonomi. Precis som du beskriver så finns det idag inte möjlighet att skicka över leverantörsbetalningar från eEkonomi till SEB utan att skapa LB-fil. 

Vi har börjat titta på en lösning för detta tillsammans med SEB och vi hoppas att vi inom en snar framtid kan få en lösning på plats. Det kommer då innebära att du har en tjänst aktiverad för bankkoppling mellan eEkonomi och SEB. Du får möjlighet precis som tidigare vid bankkoppling att ta emot kontoutdraget automatiskt till eEkonomi, och du får även möjlighet till att skicka över leverantörsbetalningarna till banken utan att behöva skapa och exportera en LB-fil. 

En annan stor fördel med den här bankkopplingen mellan eEkonomi och SEB innebär att du kan ha bankkoppling aktiverad på flera företagskonton. 

Lösningen är inte på plats ännu men det är något vi arbetar med och vi uppdaterar dig här igen så fort vi har mer information. 

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

  • 19,970 poäng 10k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej Stefan och ni andra som följer tråden! 

Nu har vi en integration på plats där du inte behöver exportera en betalfil som du sedan laddar upp på banken. Men den nya lösningen så väljer du vilka leverantörsfakturor som ska skickas för betalning och signerar sedan betalningarna inne i eEkonomi. Betalningsuppdragen skickas direkt till banken och du behöver inte godkänna något på internetbanken. 

Har du inte en bankkoppling med SEB idag kan du aktivera det under Inställningar - Kassa- och bankkonton, klicka på kontot och välj Redigera. Har du en befintlig integration med SEB behöver du ta kontakt med SEB för att uppgradera till den nya varianten. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.