Bankkonto på leverantör - eEkonomi

 • 11
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Företaget har en ny leverantör, en enskild firma. Denna har endast bankkonto som betalningsalternativ, men i programmet finns endast möjlighet att fylla i bankgiro eller plusgiro. Eftersom vi har banken kopplad till kontot och leverantörsfakturorna därmed går direkt till banken för godkännande ger detta extra arbete som vi gärna slipper. Eftersom en hel del enskilda firmor inte har bankgiro/plusgiro vore det kanske en idé att lägga till bankkonto som alternativ också?
Foto på Johanna Karlsson

Johanna Karlsson

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 11
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan Johanna!

Tack så mycket för att du lyft ett förbättringsförslag till Visma eEkonomi :)

Om jag förstår dig rätt så vill du att man på leverantören ska kunna ange ett bankkonto. Precis som du skriver så finns inte fältet idag utan det finns fält för bankgiro eller plusgiro. 

I dagsläget är det inte planerat att utveckla detta inom den närmsta framtiden. Din tråd är väldigt ny så vi kommer ha den under uppsikt framöver, ni användare som har samma önskemål får gärna rösta på tråden eller skriva en kommentar. 

Vi återkommer självklart om en ändring skulle bli aktuell.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,060 poäng 20k badge 2x thumb

en ganska självklar sak att kunna ange kontonummer


Foto på NUAB

NUAB

 • 62 poäng
Jag har samma problem - flera lev med enskild firma som bara har bankkonto. Men borde man inte kunna registrera dem med sina BIC och IBAN-nummer? Eller åker man på en avgift för utlandsbetalning då - även om betalningen är inom Sverige?
/ Mikael
Foto på Arne

Arne

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Finns det något skäl till att det inte skulle kunna gå? Det går ju i era andra progamm som Adm 200.
Foto på Tomas0910

Tomas0910

 • 178 poäng 100 badge 2x thumb
Har samma problem som övriga. En lösning vore som sagt att kunna använda sig av BIC och IBAN-nummer för betalningen. Men då måste ni låsa upp fältet så att dom går att fylla i även när leverantören finns i Sverige. Rent generellt tycker jag ni låser alldeles för mycket i eEkonomi.
Foto på Valeria Bottyan

Valeria Bottyan

 • 216 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med det borde vara en självklarhet - bankkonto numret borde kunna lägga in i leverarantörs registret.
Foto på Greger

Greger

 • 70 poäng
Borde vara en självklarhet att kunna betala fakturor till mottagarens bankkonto om de saknar bg eller pg!
Foto på carror

carror

 • 132 poäng 100 badge 2x thumb
Nu har även jag samma problem, en leverantör med endast bankkonto och ej bg eller pg. Kan ju registrera fakturan, men ej exportera bankfilen pga detta. 
Foto på ekonomiporten

ekonomiporten

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Benämning för rutan bankgiro på leverantör - eEkonomi.

Fick idag av supporten veta att man lägger in bankkonto till leverantör som saknar bg i rutan som är markerad bankgiro inte helt lätt att förstå det borde istället stå bankgiro/bankkonto så blir det tydligare i framtida versioner
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 15,962 poäng 10k badge 2x thumb
Det där förstår jag inte? Försöker jag lägga in ett bankkonto där (med clearingnummer) så får jag felmeddelande om att det inte är ett giltigt BG-konto.
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,200 poäng 10k badge 2x thumb
Hej ekonomiporten,

Det ska inte gå att lägga in bankkontonummer istället för bankgiro inne på en leverantör.
Då ska man precis som Khedron skriver få ett meddelande att angivet bankgiro är felaktigt.

/Cecilia
Foto på Sandra

Sandra

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har samma problem! Behöver lägga in en leverantör (EF) som inte har BGnr. Det hade hjälpt en del om jag åtminstone får lägga upp en honom som ny kund, utan BGnr, och göra betalningen manuellt. Men som det är nu lyckas jag ju inte ens lägga upp honom i reskontran!
Foto på Magnus

Magnus

 • 232 poäng 100 badge 2x thumb
Fy vad dåligt. Helt sjukt att Visma inte löser detta MED EN GÅNG!
Foto på My Janhall

My Janhall, Moderator

 • 2,516 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Sandra, 

Du kan inte skapa Leverantören utan att fylla i dessa uppgifter eftersom du har en aktiv bankkoppling. Om det ska vara bankkonto så kan du "fejka" ett bankgironummer samt bocka i bocken för autogiro, då kommer inte fakturorna med i någon fil utan du lägger upp dem på banken manuellt. 

Hoppas du fick svar på din fråga. 
Ha en fin dag
/My 
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,070 poäng 20k badge 2x thumb
Jag måste påstå att en sådan lösning inte är acceptabel i ett sådant här program, 1996 kanske men inte idag
Foto på Tomas0910

Tomas0910

 • 178 poäng 100 badge 2x thumb
Känns som en "fulhack-lösning". Är det verkligen vad som rekommenderas? Om en betalning av misstag går iväg till ett fiktivt bankgiro, vem står då för risken?
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Nu när jag har skummat igenom om den här tråden igen så inser jag att det egentligen är två delvis olika - men när förknippade - frågor:

1. Kunna ange bankkontonummer på leverantören för att en betalningsfil automatiskt skall lägga upp en betalning till det kontot. Frågan där är väl om betalningsfilsformatet/bankerna alls kan hantera bankontonummer i betalningsfil - oavsett vad eEkonomi kan? Det vill säga, det gåt ju att manuellt lägga upp en sådan betalning men går det alls att göra automatiskt via betalningsfil - oavsett ekonomisystem? Någon som har koll på det?

2. Kunna ange bankkontonummer på leverantören för att ha som minnesanteckning när man skall lägga upp betalningen manuellt. (Är det rätt uppfattat?) Detta borde gå att komma runt genom att titta på leverantörsfakturan varje gång men jag kan förstå om det upplevs som bökigt för det är inte helt optimalt att jobba med den bildunderlag i eEkonomi. 


(Redigerad)
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Jag vill inte förringa någons problem men i alla fall hos Swedbank så lägger man upp leverantören en gång och sedan behöver man inte komma ihåg kontonumret, det är bara att gå på leverantörens namn. Så man behöver, lika lite som med de leverantörer som använder BG/PG, kolla upp det på varje faktura. )Eftersom det är bankkontonummer så räknas det som en överföring, inte som en betalning men bortsett från det.)

 Så rent praktiskt behöver man inte bankkontonummret inne i eEkonomi?? (Inte BG-nummret heller fört den delen. :-)) Annat den dagen man byter bank...

Så egentligen är det bara frågan om betalningsfilen och där undrar jag som sagt om det begränsningen i eEkonomi egentligen har någon praktiskt betydelse?
Foto på Tomas0910

Tomas0910

 • 178 poäng 100 badge 2x thumb
Gör man manuella betalningar via sin bank går det förstås att göra så som du beskriver. Det stödjer alla bankerna. Men i de fall man använder filöverföring, vilket större företag gör, så skickas en fil till banken innehållande alla uppgifter. Själva filen stödjer möjligheten med bankkonto men dessvärre gör inte eEkonomi det.

Vet det med säkerhet då jag använde administration 2000 innan och där gick det bra att lägga in bankkonto i fältet för bankgiro. Med andra ord är det Visma som valt att inte tillåta det i eEkonomi. Varför dom väljer det får dom själva svara på men för min del är det till en stor nackdel att det är så.

T.ex. om ett företag som vi använder en fakturaskanningscentral för alla fakturorna så försvinner poängen med det om vi dessutom manuellt ska genomföra varje utbetalning.
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Då måste jag ju säga att det torde vara självklart att man borde kunna lägga in bankkontonummer på leverantör.
Foto på Tomas0910

Tomas0910

 • 178 poäng 100 badge 2x thumb
Japp, alla utom Visma tycker det ;)
Foto på Arne

Arne

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har tidigare använt Adm 200 och hade några leverantörer som enbart har bankkonto. I eEkonomi måste jag betala dem manuellt då det inte går att lägga in något bankonto på leverantören. Hur kan Visma sätta upp systemet på det sättet? Vad är skälet den denna brist?  Självklart skall man kunna betala samtliga leverantörer utan att vara tvingad att göra en manuell överföring. Det är väl bara att fixa till det!
Foto på Hilda Kidell

Hilda Kidell , Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 2,614 poäng 2k badge 2x thumb
Hej! 

Tack för era önskemål vi förstår att detta är någon som ni saknar i programmet och det tar vi vidare.

Som det ser ut idag så är detta inget som är planerat men vi för vidare diskussionen. 

Ha en fin dag. 

/Hilda