Betalningar Visma Webfakturering

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • (Redigerad)
Visma Webfakturering är i mångt och mycket ett kanonprogram. T.o.m jag som är typ motståndare till molnlösningar rekommenderar det programmet till framförallt hantverkare. Men det har ju sina begränsningar och issues. Vi har en kund som använder det, han gör rätt många fakturor och knappar inte in betalningar själv tyvärr. Och den funktionen lämnar lite i övrigt att önska. Man kan tydligen knappa en betalning direkt i fakturalistan men där tar den dagens datum oavsett vad jag skriver. Och skall vi vara riktigt ärliga så är det nog inte många som gör detta dagligen och då måste man istället in på åtgärder och göra lite mer. Onödigt krångligt och det tar en jäkla tid, framförallt om man som han har måååånga fakturor. Så endera ett läge för registrering av inbetalningar i mängd eller att man kan använda datumrutan i listläget även för retroaktiv bortknappning.... Men annars så... Keep up the good work....
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

  • 26,578 poäng 20k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Sabina Eklöf

Sabina Eklöf, Moderator

  • 594 poäng 500 badge 2x thumb
Hej AccountantfromHell_singland! 

Precis som du skriver så går det bara att registrera inbetalningar en och en i Webbfakturering. Om jag tolkar dig rätt så är det ni på byrån som sköter detta och inte kunden - i så fall kan ni välja att ta bort inställningen för att inbetalningar ska föras över till Administration och göra betalningarna i Administration efter att fakturorna förts över från Webbfakturering i stället. 
Du hittar inställningarna för detta i Webbfakturering under Inställningar - Övrigt. 

// Sabina
Foto på AccountantfromHell_singland

AccountantfromHell_singland, Champion

  • 26,578 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan och tack för svaret. Det som är synd med det upplägget är att kunden då inte själv kan kolla hur det ser ut med förfallna kundfordringar men å andra sidan så är han nog inte så intresserad för då borde han knappa inbetalningar själv.   Så jag skall ta ett snack med honom om det här är en lösning. Lite jobbigt blir det ju om han helt plötsligt vill ha koll på reskontran i Webfakturering om man inte skött den på ett tag. 
Men jag har även en till sak som jag stötte på idag. En ny kund gjorde en ROTfaktura. Den blev då tyvärr fel och det går ju inte att ändra den så jag var tvungen att gör en kredit. För att få "bort" dom så vill jag ju kvitta dom. Ända sättet, vad jag förstår, att göra det är att knappa dom som betalda. Viket då blir jäkligt kletigt, borde gå att kvitta dom direkt typ. Hel eller del av då man anger vilken faktura som krediteras. Just när man gör fel så blir det väldigt dumt i Webfaktura (och eEkonomi om man skall vara ärligt) då det inte går att justera utan man får istället en hel drös med felaktiga fakturor (i eEkonomi så får man t.o.m bokföring som är "kletig"). Ser inte bra ut.
Foto på Sabina Eklöf

Sabina Eklöf, Moderator

  • 594 poäng 500 badge 2x thumb
Hej AccountantfromHell_singland! 

Tack själv!  Precis som du skriver så finns ingen funktion för att kvitta i Webbfakturering och man behöver göra precis som du beskriver. 
Det är bra idé och jag tar ditt önskemål vidare till programutvecklarna. 

Ha en fin dag! //Sabina