Betalningspåminnelser - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Hej! Jag har nyss varit i kontakt med er chat angående ett problem med att få till våra betalningspåminnelser så att de ser ut som vi vill ha dem. Vi har tidigare i annat program lagt på en påminnelseavgift direkt på första påminnelsen. Detta går tydligen inte att lösa i ert program om man vill ha påminnelser som enbart tar med förfallna fakturor. Vi tycker att påminnelserna där man även tar med ej förfallna fakturor ser väldigt röriga ut och är inget vi vill skicka ut till våra kunder. Måste säga att man blir lite besviken när ett sådant stort program som erat inte kan klara av detta, kanske något ni kan förbättra till kommande versioner? Vi trodde att vi bytte upp oss när vi bytte till era redovisningsprogram!
Foto på Maria

Maria

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på LW

LW

 • 20,874 poäng 20k badge 2x thumb

Hos mig försvann de ej förfallna fakturorna från påminnelserna i samband med uppgradering till 2017.1

En påminnelseavgift läggs på nästkommande faktura till kunden om man ställt in företagsuppgifterna så. En utskickad påminnelse med en påminnelseavgift är dum - sett från mitt håll som utbetalare av leverantörsfakturor - i och med att leverantörsfakturor registreras och betalas med samma summa. Kommer sedan en påminnelse med en avgift på krånglar det till utbetalningen. Det är bättre att avgiften för påminnelsen kommer på kundens nästkommande faktura vilket också så sker idag.

//L

(Redigerad)
Foto på SCB

SCB

 • 2,242 poäng 2k badge 2x thumb
Håller med om att påminnelserna ser röriga ut med ej förfallna!
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

 • 5,880 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det finns en påminnelsemall har ladda ner från vår hemsida som inte tar med de ej förfallna fakturorna. 

Ni hämtar denna genom att i programmet gå på Arkiv - Mallar/Rapportgenerator - Utskriftsmallar och trycker på knappen Hämta mallar uppe till höger. Sedan ligger mallen under rubriken Dokumentmallar med temat vit och under Betalningspåminnelse. Och den heter Betalningspåminnelse Vit - utan ej förfallna

Denna mallen laddar ni ner och sparar på den sökvägen som ni ser i rutan som står över listan med mallar när ni är under Arkiv - Mallar/Rapportgenerator - Utskriftsmallar i programmet.  

När ni sparat ner mallen får ni välja denna på Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Mallar och ställer er på Betalningspåminnelse och trycker på knappen vid Mallar. 

//Linnea
Foto på Maria

Maria

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Om du läser mitt inlägg igen så ser du att problemet inre är mallen, den har jag sett, problemet är att den inte går att kombinera med en påminnelseavgift, vill jag ha det är jag tvingad att använda standardmallen enligt er support.
Foto på Linnea Norden

Linnea Norden, Moderator

 • 5,880 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Maria!

I vår skrivna hjälp till Visma Administration finns en beskrivning på hur du gör en malländring för att få med påminnelseavgiften direkt på fakturan. 
Det du behöver tänka på är att detta ändrar inte på något sätt fakturan som är skapad i programmet, utan när din kund betalar fakturan inkl. påminnelseavgiften så kommer fakturan bli överbetald och du får hantera detta manuellt. 

Du hittar här hur du gör. 

//Linnea
Foto på Maria

Maria

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har redan testat detta och det fungerar inte på mallen som enbart tar med förfallna fakturor. Då jag inte fick det att fungera, kontaktade jag er support och fick till svar att det inte går att lägga till påminnelseavgiften på den mallen jag vill använda, utan jag var då hänvisad till standardmallen. Supporten sa att jag skulle skriva här så kanske det är något som ni kan ändra till kommande versioner. Hoppas att du nu har förstått mitt problem =) Vill alltså ha en betalningspåminnelse med enbart förfallna fakturor med påminnelseavgift, enligt er support går det inte lösa just nu. Om du har en lösning så får du gärna hjälpa mig men det fungerar inte att göra som i länken ovan. Det fungerar i standardmallen men inte på mallen med endast förfallna fakturor.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Maria!
Precis som du säger att det fungerar på standard men inte på endast förfallna gör att jag tar din önskan vidare.