Hantera bifirma på utskrifter - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, jag skulle önska en funktion för hanering av bifirma, alltså där man har flera "företag" knutna till samma juridiska person. Detta gäller t.ex ledtexter på faktura mm.
mvh Per-Erik
Foto på pd

pd

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 2
Foto på Tobias Runesson

Tobias Runesson, Fd Testledare - Visma Lön

 • 5,996 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Det är möjligt att göra en fakturamall som presenterar olika texter beroende på vilket företag som fakturerar. Det man behöver göra är att lägga upp texterna dubbelt i mallen och sedan lägga in villkor som gör att rätt text skrivs ut beroende på vilket företag det gäller.

Eftersom det inte finns något fält på fakturor för att specificera vilket företag man fakturerar från så får du hitta ett eget fält att använda för detta. Om det är olika kunder till företagen skulle man även kunna tänka sig att göra urval på exempelvis kundkategori.

Om du inte har jobbat i malleditorn tidigare så får du gärna kontakta supporten så hjälper vid dig igång. Det finns även möjlighet att beställa specialanpassade mallar från våra partners, om det vore mer intressant.

Skulle detta kunna fungera för din verksamhet?
Foto på Anders Berglund

Anders Berglund

 • 334 poäng 250 badge 2x thumb
En bifirma är samma företag men med ett annat namn. Hur gör man då i administration 1000? Går det t ex att välja mall beroende på kund eller i samband med fakturautskriften?
Foto på Sara Lindblom

Sara Lindblom, Moderator

 • 3,136 poäng 3k badge 2x thumb
Hej!

Man kan välja att skapa 2 olika mallar med de olika namnen, men då måste man i så fall gå in och byta mall mellan fakturering från det ena företagsnamnet till det andra. Alternativet är att göra som Tobias nämner i inlägget ovan, att man använder villkor för att bestämma vad som ska skrivas ut på fakturan beroende på vilken kund man fakturerar.

Du kan använda vår programhjälp för att göra de ändringar som krävs i din fakturamall, klicka här för att komma till hjälpen för malleditorn. Du kan också välja att kontakta någon av våra partners för att få hjälp, du hittar en lista med partners att kontakta genom att klicka här.
Foto på Marie

Marie

 • 614 poäng 500 badge 2x thumb

Om jag vill använda olika loggor till olika kundkategorier, vad använder jag för villkor?

Foto på Victor Magnusson

Victor Magnusson, Manager Team Onboarding

 • 9,912 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Marie,

Det ska vi kunna lösa. Om du på din logga lägger till %Kund->Kundkat="10" under villkor, då skrivs bara den aktuella loggan ut på alla kunder som har kundkategori 10, på nästa logga lägger du in %Kund->Kundkat="20" då skrivs bara den loggan ut på alla som har Kundkategori 20. Givetvis behöver du inte använda 10 eller 20 för detta, utan det går lika bra med 1, 2, A eller B och så vidare.

Som alltid är det bra att tänka på att storleken på bilderna inte blir för stor och att totalmängden data i fakturamallen inte blir för stor, detta för att t ex kunna mejla en faktura.

Kundkategori går även att massuppdatera ifall det skulle behövas, det gör du i sådant fall via Försäljning-Kunder-Markera önskade kunder-Massuppdatera och lås upp vid kundkategori.

Hoppas jag var tydlig=)

/Victor
Foto på Marie

Marie

 • 614 poäng 500 badge 2x thumb
Tack, ska bli spännande att prova!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.