Bifoga bilaga på fil med lönebeskedet? - Visma Lön 300/600

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När jag upprättar lön så skulle det underlätta om det gick att bifoga bilaga ibland/alltid. Det finns väl inte idag? Skulle det kunna ordnas annars? Vore ju superbra!
Foto på Bettan

Bettan

 • 190 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 6
Foto på KenArd

KenArd, Champion

 • 48,276 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Bettan,
Det blir nog en svår lösning om du skickar alla lönebesked utan att dom öppnas ett och ett men om du väljer att det ska ske så kan du ju fritt bifoga vilka filer du vill.

MVH

Kenneth
Foto på Gustav Bergqvist

Gustav Bergqvist, Employee

 • 608 poäng 500 badge 2x thumb
Hej! 

Precis som KenArd skriver så kan det bli problematiskt om du inte väljer att skicka varje epost var för sig. Hur många lönebesked brukar va med på varje lönekörning? Är det inte alltför många kan det vara ett alternativ. Det som händer då är att ditt mailprogram öppnas med ett färdigt mejl och att du då kan komplettera det mejlet genom att bifoga en fil. 

Denna inställning gör du när du ska skicka iväg dina lönebesked genom att klicka på texten " Ändra utskriftsalternativ" Här får du sedan bocka i rutan " Skicka varje e-postmeddelande manuellt"

Hör av dig om något är oklart eller om detta inte skulle funka för dig! :)

Ha en bra dag!

/ Gustav
Foto på Bettan

Bettan

 • 190 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för svar, men jag är inte riktigt nöjd så. Om jag drar en liknande situation i annat program, så kan man om man vill lägga in egen extern bilaga i bokslutsprogrammet. På liknande sätt så kan man ibland behöva skicka med t.ex. en underspecifikation på vissa löner för att förklara olika saker. Jag anser inte att det är lättarbetat med att öppna varje mejl innan man skickar ut dem med epost, så det är inte ett alternativ när jag gör löner åt ett 20-tal personer. Man vill ju ha så få bearbetningsprocesser som möjligt. Men vill ju bara checka av en anställds lön en gång, inte fler. Gör man fler bearbetningsprocesser, ökar risken för fel pga stress och mänskliga faktorn som ofta spelar in, så man kan råka bifoga fel underlag till en anställd osv. Därför skulle det vara lättare att bifoga fil i t.ex. pdf-format redan till lönespecifikationen för personen det gäller, det skulle vara mer lättöverskådligt. Hoppas att min förklaring är förståelig.  :)
Foto på Joakim Loden

Joakim Loden, Fd Testledare - Visma Lön

 • 6,802 poäng 5k badge 2x thumb
Hej.

Detta är ingenting som vi har planer på att införa för tillfället. Om det däremot skulle vara många som delar ditt önskemål så är vi alltid öppna för att tänka om i hur vi prioriterar. Jag uppmanar därför andra som delar samma önskemål att gå in och plussa på i den här tråden samt beskriva utförligt varför detta är någonting ni vill att vi genomför.
Foto på astrid

astrid

 • 236 poäng 100 badge 2x thumb
För mig skulle det underlätta om det fanns en funktion i lönebeskedet att bifoga fil. Jag bifogar alltid en spec på hur provisionsgrundande belopp (=kvantiteten) är fram räknad. dessutom bifogar jag en nota från bensinkortsföretaget som specar beloppen som ligger till grund för nettolöneavdraget. Båda dessa specifikationer är individuella för varje person. I gamla Visma lön special gjorde jag som moderatorn föreslog, skickade varje mejl var för sig, men det tar ju som sagt lite tid. Så gick programmet att ändra vore det ju toppen.
Foto på Jonathan Söder

Jonathan Söder

 • 1,346 poäng 1k badge 2x thumb
Jag skulle vilja spara ner underlaget för arkiveringens skull, så man har det samlat. Nästan samma önskemål.
Foto på Ludolf

Ludolf

 • 2,554 poäng 2k badge 2x thumb
Detta borde funka även utan bock i "Skicka varje e-postmeddelande manuellt":
 1. Ställ ditt e-postprogram i offline-läge. (I Outlook 365 är det knappen längst till höger när man befinner sig på "Skicka och ta emot"-fliken)
 2. Skriv ut lönebeskeden på normalt sätt.
 3. I ditt e-postprogram ligger mailen nu i Utkorgen i stället för Skickat. Öppna de mail som ska ha ytterligare bilaga och lägg till bilagan.
 4. Ställ tillbaka e-postprogrammet till online-läge så skickas allt iväg.
(Redigerad)
Foto på Annika

Annika

 • 5,370 poäng 5k badge 2x thumb

Det finns ett liknande önskemål som är två år gammalt som heter "Bilaga till Lönespec - Lön".

Då handlar det om att skicka ett och samma meddelande till alla men det borde ju funka med individuella meddelanden också. Dessa båda önskemål borde slås ihop, principen är ju densamma, så blir vi ju fler som vill ha det.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.