Bifogad PDF i samma fil som fakturan - eEkonomi

 • 4
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 månad sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Hur ska jag kunna bifoga en pdf fil med exempelvis fakturaunderlag i samma pdf fil som fakturan? När jag bifogar den blir de tå olik pdf filer. Företaget som jag ska fakturera kan inte hantera mer än en fil på samma faktura.
Foto på MIJETO

MIJETO

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 4
Foto på Ulf

Ulf

 • 674 poäng 500 badge 2x thumb
Jag använder PDFBinder som är gratis för att göra en PDF som jag sedan bifogar i mailet.
Foto på MIJETO

MIJETO

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har redan en pdf fil som jag vill bifoga. Men när jag bifogar den blir det två pdf filer i mailet jag skickar till kunden. En med fakturan och en med bifogade pdf filen. Kunden använder sig av datasystem vid inläsning av fakturorna och kan därför inte få dessa separerade utan de måste ligga i samma fil.
Foto på Ulf

Ulf

 • 674 poäng 500 badge 2x thumb

Precis så har även jag med ett par kunder, och det fungerar bra med PDFBinder.

Däremot så använder jag INTE den inbyggda mailfunktionen i eekonomi, då jag inte vet om mailet kommer iväg eller inte. Jag skickar fakturor med egen mailklient och bifogar där min sammanslagna PDF.

Du kan förmodligen inte göra det direkt ifrån eekonomi.

Foto på MGB Consulting AB

MGB Consulting AB

 • 660 poäng 500 badge 2x thumb
Jag använder PDF Merge som också är gratis. Lägger fakturan och bilagorna på skrivbordet i pdf-filer och sammanfogar sedan till en enda pdf-fil 
Foto på Hanna Hultemark

Hanna Hultemark, Moderator

 • 7,916 poäng 5k badge 2x thumb
Hejsan! 

När du skickar en faktura samt en bilaga via e-post, kommer detta att hamna som två olika PDF-filer i mailet. 

Om du vill skicka både fakturan och bilagan i samma PDF-fil kommer du dessvärre behöva göra detta vid sidan om programmet. 

Återkom gärna om något känns oklart.

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna
Foto på Halis

Halis

 • 60 poäng
Detta är ett jättevanligt krav från många fakturamottagare, i princip alla mina kunder kräver sammanslagna dokument till en fil om man ska maila fakturor, är det något ni tittar på att försöka lösa?
Foto på AE

AE

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
I det utmärkta programmet e-conomics som Visma köpte upp för att lägga ner i Sverige kan man sammanfoga bilaga till fakturan direkt i programmet.
Jag hade valt eEkonomi om funktionen funnits där. Visma har lovat mig att titta på detta igen. Vi får väl se om de lyckas bättre de kommande 12 mån?
Foto på MGB Consulting AB

MGB Consulting AB

 • 660 poäng 500 badge 2x thumb
Instämmer, saknar funktionen att slå samman fakturan och bilagor i en pdf
Foto på BVAB

BVAB

 • 60 poäng
Instämmer också. Det är ett mer och mer vanligt krav från kunder.
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,576 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Precis som min kollega Hanna har skrivit tidigare så kommer Visma eEkonomi att skicka det som flera PDF:er i samma mejl till kunden. Självklart tar vi till oss den feedbacken som ni ger oss men det är inte något som är planerat att förändra inom den närmsta tiden. 

Vi uppdaterar såklart i tråden ifall vi får någon ny information!

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på AE

AE

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Tack för svar
Då behöver jag inte fundera på att byta till Visma eEkonomi
Kanske problemet är att det kräver licensavgift till ett tredjepartprogram?

/Anders
Foto på Junior

Junior

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Visma Spcs eEkonomi PDF-fil !.

Visma Spcs eEkonomi PDF-fil ! Vill att systemet utveckas att fakturan som görs som skickas tillsammans med tillhörande bilaga skall omvandlas till en ända PDF-fil (2-3 dockument skall bli 1 PDF-fil)
Foto på Tradgarn

Tradgarn

 • 112 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Faktura och bilaga blir 2 pdf:er som skapar problem vid email fakturering - eEkon....

Både min hemkommun och svenska kyrkan vill ha faktura via email men de vill också att jag bifogar rekvisitionen så det innebär att jag scannar och bifogar den med fakturan så bildas det 2st pdf och när de sedan ska hantera den så läser deras system av pdf:erna som 2 fakturor vilket gör att de får en faktura som är okej och en som de inte vet var det är. Eftersom jag oftast skickar ett antal fakturor till olika avdelningar samtidigt så hamnar rekvistionerna i på felställe och det skapar massor med irritation. 

Min önskan är att visma eekonomi ser till att det bli EN PDF av både faktura och rekvistion, det kan väl inte vara så svårt?!
Foto på Bengt

Bengt

 • 116 poäng 100 badge 2x thumb
Hur kan Visma då i andra änden kräva att leverantörsfakturor och bilaga skall vara i samma pdf. När Visma inte kan lösa det, när samma program i nästa stund inte kan göra det när vi gör en kundfaktura. Det tar ju bort alla fördelar med att skicka fakturor elektroniskt! Vi har precis lagt in en första kund i Eekonomi från byggbranschen och lagt en plan för flera. men det går inte att bjuda in fler så länge detta inte är löst. Tänk så många byggföretag som hade haft stor hjälp av Visma Eekonomi om detta hade fungerat. Ja inte bara byggbranschen, det finns säkert många andra branscher som väldigt ofta måste bifoga någon form av dokument tillsammans med fakturan.
(Redigerad)