Bifoga fil vid utskrift till pdf - Administration

 • 11
 • Idé
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej
Vi har nu fått möjlighet att fakturera via mail, det är ju enkelt att bara skriva ut till pdf och maila in fakturorna, dock skall det även skickas med ett bärgningsbesked (fakturaunderlag) för varje faktura. En funktion där man kan lägga till en inskannad fil i pdf filen hade varit kanon! Faktura och bärgingsbesked måste vara i samma pdf-fil!
Foto på skanebargaren

skanebargaren

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb
 • hoppfull

Publicerades för 7 år sedan

 • 11
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej,

Tack för din synpunkt och beskrivning. Vi har fått ett par önskemål kring möjligheten att automatiskt bifoga dokument vid utskrift av faktura till epost, som tex förslaget i den här tråden: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...

Att baka in extern information i faktura-pdf:en som skapas i programmet har jag så vitt jag kan se inte fått några tidigare önskemål på. Är det en specifik mottagare som kräver att få det i samma PDF eller vad är syftet med det?
Foto på skanebargaren

skanebargaren

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb
Hej

Det är ett företag som heter Aditro som skannar in alla fakturor åt Falck Sverige. Dom skannar bara ett dokument per filnamn, därför måste både faktura och bb vara samma pdf-fil!

Mvh
Kristian
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Kristian,

Möjligheten att slå samman flera underlag till en PDF är inte något som vi planerar att utveckla stöd för i Visma Administration. I dessa fall får du skriva ut fakturorna till PDF-filer och spara dem lokalt på datorn, varpå du sammanfogar varje faktura med tillhörande underlag med hjälp av ett PDF-verktyg. Du får sedan eposta den färdiga PDF-filen manuellt till mottagaren.
Foto på piroger

piroger

 • 270 poäng 250 badge 2x thumb
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Jag slår ihop ditt inlägg med en befintlig tråd för att samla alla tankar om detta på ett ställe.
Tack för att du framförde ditt önskemål till oss!
Foto på Victoria

Victoria

 • 74 poäng
Hej, Jag ska fakturera för första gången via eEkonomi och min uppdragsgivare vill att vi konsulter bifogar ett pdf underlag/ faktura från internt system men som ovanstående användare så kan jag inte se att den funktionen finns. Är det ev annorlunda med eEkonomi kontra Adm tjänsten?
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Victoria!
Funktionen finns inte heller i Visma eEkonomi.
Foto på Victoria

Victoria

 • 74 poäng
Är det inget ni kan överväga för det skulle göra att man som kund i framtiden inte överväger andra alternativa fakturerings/bokföringsbolag? Tills vidare får jag skicka fakturan först till min jobbmail, bifoga pdf och skicka vidare till rätt adress, lite onödigt krångligt tycker jag..
Foto på icdistribution

icdistribution

 • 244 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
flera sidor som faktura / order / offert mall - Administration.


Hej,

Vi skulle behöva att skicka iväg inte bara en faktura, men lite beskrivande text om våra produkter som finns med på fakturan. Idag måste vi bifoga separat dokument så att kunderna får 10 olika filer via email. Detta skulle vi behöva ändra på.

Förslaget är att kunna editera och lägga till sidor i mallhanteraren för VIsma administration 2000. Därefter när man skicka fakturan så ska man kunna välja vilken mall som ska skickas.

Typ fakturamall_potatis som skickar fakturan och dessutom beskriver potatis i flera sidor, och fakturamall_äpple som skickar fakturan och dessutom beskriver äpple.

Kanske en företagspresentation på första sidan.

Kan ni implementera detta så vore det bra!

Mvh

Mark
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Liknande synpunkter diskuteras i en tidigare forumtråd, så jag infogar ditt inlägg i den tråden. Tack för ditt förslag!
Foto på Maria

Maria

 • 1,074 poäng 1k badge 2x thumb
hej,
jag sitter och undrar hur man kan få in våra allmäna vilkor på baksida av fakturan sid 2 vilket vi osckså vill ha med utan att slippa kopiera och använda specialpapper när vi skrive ut dessa.
Alltså önske målet om att kunna editera faktura mallen med att infoga en extra sida hade varit VÄLDIGT ANVÄNDBART.
som jag tolkar det går det inte att kringåoch göra nu i faktura mallen eller kan man med positioner utöka området till det dubbla och fortsätta neråt?
Foto på Maria

Maria

 • 1,074 poäng 1k badge 2x thumb
Är det omöjligt att göra det möjligt att justera antalet i mallarna?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Maria,

Du kan inte lägga till en extra sida i mallen idag.

Eftersom flera användare uttrycker ett behov för någon typ av extra sida eller dokument till fakturan så kommer vi få titta närmare på detta i framtiden. Dock inte den närmaste tiden. Jag fortsätter att bevaka input här i tråden tillsvidare.
Foto på JB

JB

 • 132 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
bilaga till faktura går det i visma adm 1000?.
Foto på Andy

Andy

 • 254 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Kunna skicka med extra fakturadokument med mail faktura - Administration.


Vi skickar med ett extra fakturadokument tillsammans med fakturan per mail. Jag skulle vilja kunna välja att det extra fakuradokumentet skickas med automatiskt vid direktutskrift faktura. Idag måste jag först spara ned det extra fakturadokumentet som pdf, sedan välja att skicka fakturan, söka upp det sparade extra dokumentet och bifoga detta i mailet. det blir väldigt omständigt.
Foto på ulrica123

ulrica123

 • 62 poäng
Detta ärende är ganska akut för oss också, fler och fler av åra kunder vill inte ta emot faktura samt underlag i 2 pdf filer, utan vill då att vi börjar posta igen!!
Detta måste ligga ganska högt i prioritet hos er på visma att försöka lösa detta. Då nästan alla våra stora kunder kräver detta, så kan vi inte vara få om detta önskemål.
Annars får vi börja leta efter något annat program som stöder denna funktionen eftersom det skapar väldigt mycket merarbete
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej på er,

Glada nyheter! I versionen som kommer nu innan sommaren finns ytterligare ett alternativ för e-post på Kundfakturor i programmet. Det ger möjlighet att peka ut en bilaga som bakas ihop med PDF:en för fakturan när den skickas till mottagaren.

Jag återkommer med en kort instruktion och info i samband med att versionen blir tillgänglig för nedladdning.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej igen,

Nya versionen finns nu tillgänglig för nedladdning. :)

I programmet finns nu fler utskriftsval än tidigare. Förutom utskriftsval för Skrivare, PDF och Epost finns nu alternativet att leverera fakturor via Visma Autoinvoice: Elektroniskt via Autoinvoice (mellan ekonomiprogram), Brev via Autoinvoice och E-post via Autoinvoice.

E-post via Autoinvoice innebär att du inte behöver ha ett lokalt installerat e-postprogram för att skicka fakturan på e-post. Mejlet med PDF-fakturan går iväg direkt via Autoinvoice och det står tydligt vem som är avsändaren av fakturan.

Fördelen här är även att du väljer vilken bilaga som ska skickas med originalfakturan. Bilagan plockas upp på fliken 2 på kundfakturan. PDF:en som når mottagaren innehållet då både fakturan och bilagan, alltså i en och samma PDF.

Ett tips är att ställa in på kunden vilket utskriftsval som ska gälla på fakturorna. Detta görs på fliken 4. Utskriftsval på kunden.

Läs mer om Autoinvoice och nyheterna i versionen här: http://www.vismaspcs.se/adminnyheter
Foto på kristina

kristina

 • 358 poäng 250 badge 2x thumb
Dum fråga kanske, men jag tycker att infon är otydlig (kanske för att det är mycket info på samma gång). När jag skickar elektroniskt via autoinvoice får kunden då alltid fakturan även i form av en pdf, som kunden kan plockas upp i flik 4?

Och för att få med en bilaga också så måste man skicka med e-post via autoinvoice? Då måste jag ha kundens e-post registrerad och kunden får fakturan rakt in i programmet (som ovan) men de bifogade filerna på mail? Eller går även de rakt in i programmet?
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Kristina,

Jag är glad att du frågar, så vi kan reda ut vad som händer.

Om du skickar Elektroniskt via Autoinvoice från Visma Administration, så bakar programmet ihop fakturan till en zip-fil som innehåller 3 saker:
1. fakturan i xml-format (e-fakturan)
2. en PDF (utifrån den mall du använder)
3. bilagan (om du valt någon på fliken 2 på fakturan)

Mottagarens program läser in xml-filen och om möjligt visas även PDF:en (det beror på vilket ekonomiprogram/programvara de har). I Visma Administration visas PDF:en med knappen Förhandsgranska innan inläsningen och man ser mycket riktigt PDF:en på fliken Spårning efter inläsningen. Bilagan (om det finns någon) visas också på fliken Spårning, som ett separat PDF-dokument.

En bilaga kan du alltså skicka med oavsett hur du väljer att skicka fakturan via Autoinvoice:
*Skickar du med en bilaga när du väljer Brev via Autoinvoice, så printas bilagan och postas i samma kuvert som fakturan.
*Väljer du E-post via Autoinvoice så bakas bilagan ihop med PDF-fakturan (en fil) och mejlas till kunden på den e-postadress du angett i kundregistret.
*Vid Elektroniskt via Autoinvoice blir det alltså som jag beskrev ovan - bilagan följer med som ett separat dokument som kompletterar e-fakturan i mottagarens ekonomisystem.

Hoppas det förtydligar det hela :)

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.