Bifogade PDF-fakturor som inte syns i verifikationen - eEkonomi

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag försöker förstå svaret på frågan bland annat i länken nedan: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/bilder-a8ku3j4lg3unt

När jag går in i Bokföring - Verifikationer hittar jag inte någon väg till relaterade verifikationer och därmed inte till den PDF som jag bifogat när jag lade in leverantörsfakturan.
Var skulle den finnas???

För mig (som icke-ekonom) är det självklart att den bifogade bilden bör visas med gem i förteckningen över verifikationer. Det är ju så man ser det när man bläddrar i en traditionell pärm med pappersverifikationer...

Hälsningar
Ulrika
Foto på Ulrika

Ulrika

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb
 • förvirrad

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

 • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Jag förstår inte riktigt vad du har gjort här. Du nämner att du har lagt in en leverantörsfaktura men på verifikationen du har klistrat in så är det en bokning mellan bankkonto och ett uttag. En bokning du brukar göra när du i din enskilda firma tar ut pengar till dig själv. Så den verifikation du har gjort ser ut att motsvara en överföring mellan ditt bankkonto och ditt privatkonto. 

Om du har skapat en leverantörsfaktura och kopplat bilden till leverantörsfakturan så ska du se den kopplade bilden under Inköp - Leverantörsfaktura och på den faktura det gäller. Du ser direkt i listan om det finns en bifogad fil. Du ser även den bifogade filen om du klickar upp verifikationen för leverantörsfakturan. 

Men som sagt, verifikationen ovan ser ut att vara något helt annat än leverantörsfaktura, det ser inte heller ut att vara betalningen på leverantörsfakturan. För om det är betalningen av leverantörsfakturan så borde den vara bokförd 2440 mot 1930 och inte 2013 mot 1930. 

Det går bra att koppla underlag till en leverantörsfaktura eller till en bankhändelse. Dvs. du kan koppla underlag både till leverantörsfaktura och till betalningen av fakturan men jag skulle säga att det är onödigt jobb att koppla underlag till betalningen då detta enkelt går att hitta på banken. Leverantörsfaktura är du skyldig att spara originalet och anledningen och tanken med att koppla detta är för att du ska slippa bläddra bland dina papper om du behöver kontrollera något eller ta fram underlaget när du ska bokföra. 


Så om du kikar in på själva leverantörsfakturan du har skapat så bör du se underlaget där om du har kopplat det. :)

Ha det gott!
/Sanna
Foto på Ulrika

Ulrika

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb
Oj, det var opedagogiskt av mig att ta skärmklipp på just den verifikationen - ursäkta! Den gällde ju som du skriver en helt annat typ, precis som du skriver.
Det jag ville vara att visa att jag inte hade något val med relaterade verifikationer vilket beskrevs i inlägget jag hänvisade till.

Här är en mer relevant verifikation, där jag har bifogat pdf-faktura när jag lade in den som leverantörsfaktura. Inte heller där finns något val "relaterade verifikationer".

På ditt svar förstår jag det som att jag hur som helst måste gå till leverantörsfakturan för att se den kopplade pdf:en, och att valet relaterade verifikationer ändå inte finns??

//Ulrika

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.