Big red button - eEkonomi

  • 0
  • 2
  • Fråga
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Besvarad
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, under:
Inställningar -> Företagsinställningar 
finns det en knapp som heter [Starta om] 

Det som står i den förklarande texten intill gör mig lite smått vettskrämd om jag skall vara ärlig. Jag utgår från att man får en fråga om man är verkligen säker efter att man har klickat på den (jag tänker inte testa detta), men även det känns på tok för lätt för att göra något som vore katastrofalt. Jag skulle helst se att detta inte utfördes utan att någon från Visma varit i kontakt med de som är ansvariga för företaget.
Foto på Jonas

Jonas

  • 3,876 poäng 3k badge 2x thumb
  • orolig

Publicerades för 1 år sedan

  • 0
  • 2
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

  • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Jonas,

När man klickar på knappen Starta om får du upp en varning och information om vad som händer om du väljer att gå vidare.
För att komma vidare måste du även Ange lösenord (det lösenord du använder för att logga in i programmet) och sedan får du trycka Starta om 

Så även om du av misstag trycker på Starta om så försvinner inte uppgifterna med automatik utan du måste göra flera val innan programmet gör omstarten och det är enbart den som är registrerad som administratör på företaget som kan göra Omstart av företag.

Ha en fin dag
/Susan
(Redigerad)
Foto på Jonas

Jonas

  • 3,876 poäng 3k badge 2x thumb
Jag tycker fortfarande att det är för enkelt att göra och jag förstår inte när man någonsin skulle vilja göra det. Det enda skyddet man har är sitt lösenord, om någon har tillgång till det så kan det blir väldigt jobbigt.

Jag skulle rekommendera att det i bakgrunden, dvs. någonstans på Vismas servrar ovetandes av användaren, skapas en SIE4-export så att uppgifterna skulle kunna återläsas om någon behöver få detta ogjort, men det känns inte orimligt att det istället skulle hanteras som en "beställning" och att den verifieras personligen innan genomförande.
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

  • 8,920 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Jonas,

I en av våra uppdateringar här under oktober månad så var en nyhet att du nu efter en omstart i ditt program nu får tillgång till en läsversion av din bokföring i ditt "gamla" företag.
Detta innebär då att om du väljer att göra en omstart och bekräfta den med ditt lösenord så har du möjligheten att fortfarande komma åt denna information och exportera en SIE4 fil.

Under Inställningar - Företagsinställningar - fliken Grunduppgifter så har du under Omstart av företag även en del som heter Arkiverade företag
Där kan du hitta information från innan omstart genomfördes.

Mer om detta kan du läsa under »Omstart av företag



Ha en trevlig helg

/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.