Boka bort kundfakturor efter försäljning till finansbolag eEkonomi

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 3 år sedan
  • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hur bokar man en kundfaktura som betald efter försäljning till finansbolag. Det går endast att använda kontona kassa och företagskonto för betalning av kundfakturor. Jag vill kunna använda vilket konto jag vill i kontoplanen för att boka bort min kundfordran. I det här fallet ett avräkningskonto för Eurofinans. Jag skickar kundfakturan till Eurofinans och får betalt dagen efter med avdrag för deras provision, moms på provision mm som framgår av avräkningsnotor jag skriver ut då jag loggar in på eurofinans.se. Om det är så att jag måste boka bort hela fordran mot bankkonto och sedan korrigera verifikationen till det jag faktiskt fick in på kontot och lägga till de poster som motsvarar deras avgifter mm så att det balanserar måste jag säga att det är en oerhört klumpig väg att gå.
Foto på RABAB

RABAB

  • 200 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

  • 2
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Tack så mycket för att du tagit dig tid att lyfta ett önskemål gällande eEkonomi här på vårt supportforum.

Jag håller med dig i att det vore smidigt om du hade fler valmöjligheter än kontona för kassa och företagskonto. Detta är något som vi i dagsläget diskuterar och tittar på för att se hur en sådan funktion skulle se ut och fungera i programmet. 

I dagsläget har vi inget beslut om när detta ska levereras i programmet men jag vill lyfta att vi kikar på önskemålet inför framtida versioner. Vi rekommenderar att alla användare som har samma önskemål går in och röstar på tråden eller skriver en kommentar.

Vi återkommer självklart i tråden om en ändring blir aktuell!

/Lovisa
Foto på JoSi77

JoSi77

  • 182 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Betalning av leverantörsfaktura vid koncernbolag i eEkonomi.

Hej,

Varför är det begränsat att göra leverantörsbetalningar mot enbart bankkonton? Det ställer till det när man som jag har koncernbolag där en levfaktura tillhör bolag A, men betalas av bolag B. Då vill jag boka den som betald men mot ett avräkningskonto för moder-/dotter-/systerbolaget.

Hur ska man lösa detta i Visma eEkonomi?

Även att lägga upp lev.fakturor som betalas via kreditkort försvåras då man gärna skulle vilja boka dessa mot typ kreditkortsskulder. (Har sett de tidigare trådarna, men tycker att det blir begränsande och ineffektivt att inte kunna boka dessa i leverantörsreskontra.)
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

  • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Det går nu att göra betalningar av kund- och leverantörsfakturor från andra konton.

För underlätta avstämningar och för att vara säker på att obetalda kundfakturor stämmer överens med 1510, obetalda leverantörsfakturor med 2440 och dina kassa- och bankkonton med dina kontoutdrag och din faktiska kassa rekommenderar vi att du i största möjliga mån använder Kassa- och bankhändelser för de här registreringarna.

Betalningar med andra konton görs under Bokföring - Verifikationer.
Gå in under Inställningar - Företagsinställningar - fliken Bokföring. Markera rutan Använd manuell betalning av fakturor.

Du kan sen skapa en manuell verifikation och på en rad plocka upp 1510 eller 2440, peka ut vilken faktura det gäller och vilket motkonto som ska användas för betalning.

/Anna

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.