Hittar inte husfakturor att matcha insättning mot - eEkonomi

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 4 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej!

Jag hoppas att min fråga inte bli för krångligt
Funderar över en inbetalning från Skatteverket vilken avser i mitt fall 4 fakturor för ROT-arbete. Jag försökte matcha inbetalning med hjälp av: " Inbetalning av ROT- och RUT-fakturor från Skatteverket ".

Dock när jag är framme för att välja rätt kundfaktura hittar jag ingen faktura vilken gäller just den mottagna SKV inbetalning. Jag misstänker att det berör på olika fakturabelopp men från andra sidan jag borde se alla delbetalda husarbete fakturor för att eventuellt kunna välja och kvitta inbetalning.

Jag försökte skaffa egen bokföringsförslag med verifikation enligt nedan:

1930 - debet
2611 - kredit
3051 - kredit
3041 - kredit

Men slutligen kom jag på hur varje enstaka delbetald kundfaktura ska kvittas.?

Mvh
Raffe
Foto på Raffe

Raffe

 • 640 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 4 år sedan

 • 1
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Hejsan! 

Hittar du inga fakturor när du har valt Inbetalning av ROT- och RUT fakturor från Skatteverket beror det på att du inte har gjort ansökan via exportfunktionen i programmet. Du kan istället matcha inbetalningen mot Inbetalning från kundfaktura. När du plockar upp en faktura får du manuellt justera beloppet i rutan Betalt belopp så det motsvarar den delen du har fått utbetalt från Skatteverket.
(Redigerad)
Foto på Raffe

Raffe

 • 640 poäng 500 badge 2x thumb

Hej Lisa,

Tack för dit svår.

Det stämmer, jag fyller i och ansöker direkt på Skatteverkets webbsida eftersom jag ser direkt om eventuella uppgifter inlämnade från kunder stämmer överens med Skatteverkets databas.

När det gäller bokföring jag vart ganska nära ..., dock när jag försökte hitta svår bland andras frågor blev jag slutligen osäker på mina beslut.

Men, om inbetalning från Skatteverket ska jag matcha mot "inbetalning från kundfaktura" skulle jag be/fråga om jag kan få hjälp med att skapa egen kontering med liknande benämning för manuellt hantering av Skatteverkets inbetalningar. Det vill sega att bokföring på separata konton för Kund och Skatteverkets inbetalningar kan var till hjälp för att få veta hur mycket kom från just Kunder och/eller Skatteverket.

Tack på förhand    :)

Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,944 poäng 10k badge 2x thumb
Jag förstår din tanke, men det går dessvärre inte att skapa egna konteringar för inbetalningen från kunden respektive Skatteverket. Båda inbetalningarna i programmet kommer att bokföras mot samma bokföringskonton. 
Foto på RABAB

RABAB

 • 200 poäng 100 badge 2x thumb
Man borde kunna skapa en extra verifikation varje gång man får betalt avseende ett ROT-arbete. Lägg upp tre konton i samma kontoklass. Kalla det första för ROT Motkonto, de andra två för ROT från SKV respektive ROT från kund. När du sedan får en utbetalning från SKV bokar du först bort kundfordran med vanlig matchning. Skapa sedan en verifikation där du krediterar ROT Motkonto och debiterar ROT från SKV. På liknande sätt då du får betalt av kund men du debiterar istället ROT från kund. Väljer du någon kontoklass som innehåller balanskonton fortsätter "räkneverken" för alltid. Väljer du en kontoklass som innehåller resultatkonton avser saldot istället vald period. Summan av de tre kontona kommer alltid att vara noll och förutsatt att de ligger i samma kontoklass kommer de inte påverka bokföringen för övrigt.
Foto på Kalle Lindblad

Kalle Lindblad, Moderator

 • 5,312 poäng 5k badge 2x thumb
Hej RABAB!

Ett mycket bra förslag, förstår din tanke! Jag ser till att utveckling får ta del utav detta.

Tack för ditt inlägg!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.