Open Office i stället för Micosoft Office - Administration

 • 11
 • Idé
 • Uppdaterades för 6 månader sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Är det fortfarande så att det bara är till Excel som Visma kan exportera. Inte till motsvarande program i Open Officepaketet? Det tvingar mej att ha ett Officepaket vilket jag egentligen inte vill. Eller har ni ändrat det?
Foto på Tinax

Tinax

 • 318 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 11
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,096 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Du kan exportera dina rapporter till .pdf, .txt och .xls. Det finns i dagsläget ingen möjlighet att skriva till Open Office.

Jag för vidare dina synpunkter till vår utvecklingsavdelning.
Foto på Syster Marie

Syster Marie

 • 524 poäng 500 badge 2x thumb
Jag kör också OpenOffice och undrar mycket över detta. OpenOffice kan ju öppna .xls filer. Varför kan jag inte spara rapporten som .xls och sedan öppna den i vilket program jag vill? Jag är syster på ett kloster och vi har inte råd att köpa något kommersiella program som inte är absolut nödvändiga.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
För att skapa rapporterna i xls-format används en integration mot Excel, så för att skapa rapporten måste Excel finnas på datorn. Däremot går det sedan att öppna den skapade rapporten i OpenOffice.
Foto på Rickard

Rickard

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Har Visma någon plan på att stödja icke komersiella program så som Open Office t.ex.
Jag liksom Maja vill slippa köpa onödiga program, typ Microsoft, men det är svårt när programvaruleverantörer typ Visma inte stödjer alternativ till komersiella Microsoft.
Jag har använt Visma i över 12 år men funderar på att söka annat alternativ.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Rickard!

Vi har inte upplevt att efterfrågan för OpenOffice varit tillräckligt stor bland våra kunder. Men skulle det visa sig att en majoritet av våra kunder efterfrågar detta ska vi givetvis undersöka möjligheten att spara rapporter via OpenOffice.
Foto på Tinax

Tinax

 • 318 poäng 250 badge 2x thumb
Kan ju fylla på med efterfrågan då. Jag har Excel ENBART för att kunna köra ut från Visma.
Foto på Rickard

Rickard

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Per!
Tycker inte att ditt svar är så bra, du kräver att en MAJORITET av Visma kunder skall kräva något för att ni skall jobba på en ändring.
Om ni vore lyhörda för önskemål och reflekterade över dessa så hade ni ju en möjlighet att erbjuda kunder ett mervärde att använda program i en stabil datormiljö.
Foto på Per Nyquist

Per Nyquist, Moderator

 • 43,442 poäng 20k badge 2x thumb
Våra program är standardiserade produkter och när vi bedömer synpunkterna tar vi hänsyn till om de tillgodoser flertalet av våra kunder. Feedback från kunder är absolut en viktig del i vårt utvecklingsarbete och vi är glada att du tar dig tid att framföra dina synpunkter till oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att tillgodose alla önskemål, utan måste prioritera de som efterfrågas av flest kunder.
Foto på tokl

tokl

 • 62 poäng
Varför kan man ej skapa en saldolista i excel-format om man endast har OpenOffice instalerat.

This reply was created from a merged topic originally titled
Export till OpenOffice.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,066 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag slår ihop din fråga med en idé i vårt supportforum. Exporten till Excel kräver att programmet finns installerat på datorn eftersom programmet använder en integration mot just Microsoft Excel.

I den här tråden finns det andra som önskar att det ska fungera även med Open Office. Klicka gärna på 1+ för att visa att du också önskar denna funktionen.
/Anna
Foto på Micke

Micke

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Utskrifter Excel.


Hej. Jag undrar om det kommer att finnas stöd för att spara dokument i excel format som skapas i Libre office eller Open office? Verkar som ni idag endast har stöd för Microsoft Excel.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

 • 93,066 poäng 50k badge 2x thumb
Hej!

Jag slår ihop din synpunkt med en tidigare tråd gällande detta.
/Anna
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Micke, i höstens version fungerar det som tidigare men vi bevakar intresset och behovet av stöd för andra program i den här tråden.
Foto på Rickard

Rickard

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Glädjande? att frågan lever, hur många som dras med problemet i tysthet vet jag inte. Helenes svar är till intet förpliktigande och leder ingen utveckling framåt.

De flesta får med Microsoft produkter på köpet, tror man måste betala för det.
Dessbättre går det utmärkt att köpa en dator och använda den utan Microsoftprodukter, Open Office är ett kostnadsfritt alternativ.

För att den utvecklingen skall gå framåt krävs att programutvecklare inte låser fast sig i Microsoft utan låter slutanvändare få välja vilka system man vill stödja.
Har hoppats på att Visma skulle vara mera framåt i denna fråga än vad de är.
Foto på Flo

Flo

 • 60 poäng
Håller fullständigt med... Varför Microsoft ska vara särbehandlat i den här frågan begriper jag inte. Finns det någon "licenskoppling" som kräver att Excel används? Vi har valt OpenOffice här på jobbet och ser ingen rimlig anledning till att parallellinstallera MS Office. Någon "majoritet" kommer nog aldrig att uppnås med tanke på Microsofts dominans men det finns säkerligen ett stort antal kunder som i det tysta tvingas exportera som txt.filer och därefter importera i Open Office. Ett onödigt irritationsmoment. En minoritet är också en viktig kundgrupp!
Foto på stickan

stickan

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Export till OpenOffice Kalkylblad från Visma förening.


För några dagar sedan frågade jag om programmet Visma förening kunde exportera till OpenOffice Kalkylblad .
Jag fick då besked att så inte kunde ske.
Har Ni möjlighet att ändå ordna det?
Vi är många som gått över till OpenOffice.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er,

Jag förstår ert resonemang och håller med att det vore bra om programmet kunde exportera filerna utan begränsning. Det som avgör i den här frågan är den tekniska insatsen som krävs för att erbjuda det ni önskar. Eftersom vi får väldigt mycket önskemål som rör olika funktioner och behov så prioriterar vi alla utvecklingsfrågor i förhållande till varandra och utifrån det utrymme vi har i varje version.

Under 2014 har vi inte möjlighet att prioritera detta men jag har frågan för bevakning och läser alla beskrivningar som kommer in här i tråden. Jag uppdaterar er om status så fort jag har mer information.
Foto på classicbags

classicbags

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Krav om Excel på datorn.


För mig verkar det korkat att jag måste ha Excel för att kunna ta ut en bokföringsrapport. Jag använder Open Office som inte har något problem att läsa XLS-filer. Ert program måste väl knappast ha tillgång till ett lokalt Excel-program för att sätta ihop filen?
Foto på Nordeko

Nordeko

 • 1,030 poäng 1k badge 2x thumb
Vad har hänt på de senaste tre åren? Vi vill också kunna skriva ut till .xls med Open Office eller Libre Office.
Foto på grimjack

grimjack

 • 534 poäng 500 badge 2x thumb
csv-fil bör ju kunna gå att generera utan att använda excel som motor. Det är ju ändå kolumner med siffror vi talar om.

Sen gissar jag bara nu, men har inte ickeproperitära programvaror av den här typen både just öppna och enkla api och skulle kunna ta emot kanske t.o.m. exakt samma information som ni skickar mot excel? Isf torde den tekniska insatsen faktiskt vara ganska liten.

På samma sätt som ni, numera, kör fastslagen standard för att generera mail att skickas mot default klient, oavsett vilken, och inte endast Outlook.Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,376 poäng 5k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Nu finns möjlighet att skriva ut ifrån Administration utan Officepaket, i de nya versionerna kan du även skriva ut från dina register på exempelvis kunder, välj högerklicka och välj Kopiera/exportera tabellinnehåll.  Läs mer i versionsnyheterna eller här.