Leverantörsstatistik kvitto visas som intäkt - eEkonomi

 • 3
 • Problem
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Löst
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej,

Jag brukar bokföra kvitton som leverantörsfakturor eftersom kvitton beter sig annorlunda i eEkonomi, känns som det fungerar sämre men kan inte sätta fingret på varför. Hittade dock vad som ser ut att vara en ren bugg idag när jag testade bokföra ett kvitto som kvitto. Kopplade kvittot till en leverantör och gick in på leverantörsstatistik. I listan syns inte kvittot (vet inte om det är rätt eller fel) däremot syns det i grafen, men kvittot visas som en intäkt. Tänkte först att det hade att göra med om den var flaggad som betald eller inte, men så verkar det inte vara. Sen trodde jag att jag bokfört fel, men har granskat verifikationen och kikat på transaktionsanalyserna och det ser rätt ut.

Leverantörsstatistik:Verifikation:Vänligen
Daniel
Foto på Daniel Otterholm

Daniel Otterholm

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 3
Foto på Annie Sten

Annie Sten, Knowledgeteam eAccounting

 • 7,230 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Daniel!

Tack för du uppmärksammat och rapporterat detta till oss. Jag har tagit vidare det till vår utvecklingsavdelning så vi hoppas att det åtgärdas i kommande versioner av programmet.

Ha en bra dag :)

/Annie
Foto på Gustaf Thorslund

Gustaf Thorslund

 • 1,372 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Teckenfel på leverantörsstatistik vid kortbetalning vs faktura.

Hej!

Det verkar vara något teckenfel vid beräkning av statistik över leverantörer vid kortbetalning vs faktura. Här kommer två små exempel från olika leverantörer i min bokföring.

1) Jag har betalat en parkeringsbiljett med mitt företagskort:


2) Jag har köpt några böcker och betalat mot faktura:


Om diagrammen över inköp ska gå uppåt eller nedåt, vilken färg de ska ha och om de ska vara med eller utan moms kan jag inte uttala mig om, men de borde vara konsekventa oavsett hur man har betalat köpet. Det blir extra intressant om man har en leverantör som man har betalat både med kort och mot faktura.

Jag bokför enligt fakturametoden.

/Gustaf
Foto på Gustaf Thorslund

Gustaf Thorslund

 • 1,372 poäng 1k badge 2x thumb
Hej Daniel!

Det var ju intressant att det redan fanns en gammal bugg på mitt problem. Lite ironiskt att en bokföringsbugg (även om den bara kopplad till statistiken) har fått nytt utseende utan att för den delen ha blivit fixad.

Jag har också funderat på att behandla kvitton som leverantörsfakturor. Då skulle man ju kunna hantera återköp på ett symmetriskt sätt. Nu verkar rådet vara manuell kontering eller kreditfaktura. Jag har skrivit en annan idé: Utöka stödet för bokföring mot leverantörer, eEkonomi. Kanske borde finnas (om det inte redan finns) en idé för att hitta kvitton under leverantörer också. Finns det någon direkt nackdel med att hantera kvitton som leverantörsfakturor? Det kanske blir lite underligt att det mellanlandar som leverantörsskuld om man redan har betalat, men så blir det på återbetalning vid återköp också.

/Gustaf
Foto på Lentzit

Lentzit

 • 3,468 poäng 3k badge 2x thumb
vet inte om detta är vad du menar men I samband med bokföring av kassahändelse mot kvittens finns en rad där man får välja leverantör idag. Då hamnar den under rätt leverantör vilket underlättar.
Foto på Lentzit

Lentzit

 • 3,468 poäng 3k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette leverantörsfakturor statistik.

Inköp mot kvitto som kopplas till Leverantör. Just inköp mot kvitto ser annorlunda ut under statistiken för leverantören som visas med grön stapel och minusstaplar.

På övriga leverantörer där bokföring skett mot faktura visas allt med röda positiva staplarVarför är det så?

Foto på Daniel Svanberg

Daniel Svanberg

 • 748 poäng 500 badge 2x thumb
Är det verkligen meningen att kvittoinköp inte ska listas bland leverantörsinköpen?

Hos en del leverantörer handlar jag både mot kvitto och faktura och de bör rimligen samlas i samma lista när jag klickar på leverantören.
Foto på Pacsac

Pacsac, Champion

 • 49,070 poäng 20k badge 2x thumb

Jag lägger in inköp på leverantören även om jag betalt "kontant" och matchar leverantörsfakturan mot det uttaget, detta gör jag på dom leverantörer jag vill ha koll på inköpen ifrån


Foto på Daniel Svanberg

Daniel Svanberg

 • 748 poäng 500 badge 2x thumb
Ja det är en fungerande work-around men vad jag undrar är om det finns något syfte med att inköp mot kvitto inte syns på samma vis eller om man kan hoppas detta ändras på sikt.

Tyvärr är det betydligt krångligare att registrera fakturor än kvitton så det undviker jag helst. Många av de obligatoriska fälten tillför heller inget värde om man använder kontantmetoden.
Foto på Lentzit

Lentzit

 • 3,468 poäng 3k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Leverantörsstatistik - eEkonomi.

Är det stapeln eller jag som har fel....visst borde stapeln vara röd?

Siffrorna motsvarar ett inköp mot kvitto.

Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er!

Jag vill lyfta att vi nu gjort åtgärder kring detta i programmet. 

Om du väljer att bokföra en bankhändelse som inköp mot kvitto så ska nu stapeln bli röd och räknas som en kostnad i programmet om du går in under Inköp - Leverantörer - Markera leverantören - Statistik. 

Kontrollera gärna hur det ser ut hos er och tveka inte på att återkomma här i tråden om ni upplever att problemet kvarstår.

Ha en fin måndag!

/Lovisa

Foto på Daniel Svanberg

Daniel Svanberg

 • 748 poäng 500 badge 2x thumb
Det verkar funka bra. Fast saknar fortfarande att kunna lista verifikat kopplade till inköp mot kvitto för en leverantör på samma sätt som för fakturor (vilket är rent för krångligt att använda i en liten verksamhet med kontantmetoden).

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.