Byråversion av eEkonomi

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Jag blir extra gråhårig när jag ska arbeta med eEkonomi. Det är så mycket som är styrt i programmet, t ex att det inte går att välja ett konto utanför kontoklass 3 i en kundfaktura. Jag kan förstå att vissa av dessa spärrar eller funktioner är för att den som inte kan bokföring inte ska göra fel. Men för oss redovisningskonsulter är det begränsningar som i alla fall i mitt fall gör att jag avråder kunder att välja eEkonomi. Det borde finnas en byråversion som visserligen är webbaserad, men i övrigt inte skiljer i funktion osv från Visma administration.
Foto på Annelie AK Ekonomi

Annelie AK Ekonomi

 • 460 poäng 250 badge 2x thumb
 • frustrerad

Publicerades för 3 år sedan

 • 3
Foto på Anna

Anna

 • 170 poäng 100 badge 2x thumb

Hej! Kan bara instämma. Tanken är nog god att det ska vara "enkelt" att bokföra och att man ska göra så lite "fel" som möjligt. MEN bokföringen i verkligheten MYCKET mer avancerad/komplicerad och man måst hela tiden hitta lösningar som passar kunden, samt egna anpassningar, rättningar.

Jag rekommenderar inte heller eEkonomi till mina kunder, tyvärr :(

Ett Webbbaserad Visma Adm skulle nog få många mer användare!

Har bara varit med och "följt" konversationerna eEkonomi under 2 dygn och ser redan hur mängder av frågor ställs av användare, hur de ska göra då, och hur de ska göra för att få det att funka så.

Klart det tar tid med förändringar men versionen eEkonomi känns lite B. Kollade på detta direkt när det kom och var inte överförtjust, väntat ett tag nu och kollade in lite för ett tag sedan igen för att se om programmet utvecklats så man skulle kunna börja jobba i det, men insåg att det är för simpelt bokföringsmässigt, tyvärr.... 

/ Redovisnings byrå

(Redigerad)
Foto på Peter J

Peter J

 • 294 poäng 250 badge 2x thumb
man kan visst välja ett konto utanför klass 3000 men det blir lite mera komplicerat tex om ska fakturera dröjsmålsränta använder jag konto 8313 ränte intäkter kortfristiga fodringar. Gör så här: gå till kontot i kontoplanen och lägg in en momskod gå till artikelkonterigar gör din kontering kontot är valbart i dropplistan om det inte ska ha momskod gå tillbaka till konto planen och ta bort koden  
Foto på Andreas L

Andreas L

 • 2,950 poäng 2k badge 2x thumb
TACK! Äntligen ett sätt att kunna fakturera presentkort!
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Vi vill börja med att tacka för att ni tagit er tid att meddela oss om förbättringsförslag gällande eEkonomi.

Vi skulle behöva lite mer input från er; Vad är det exakt ni vill att programmet ska hantera för att förenkla det för er byråer? Ge gärna exempel på hur era respektive önskemål skulle effektivisera ert arbete i programmet. Återkoppla gärna.

/Lovisa
Foto på HCTFC

HCTFC

 • 746 poäng 500 badge 2x thumb

Jag har precis haft en superbra genomgång av Visma Advisor och E-ekonomi med Johan Widenberg. Ser enorma webmöjligheter för oss som byrå men....

Ur byråsynpunkt måste jag verkligen flagga upp varningar med att släppa in kunder i e-ekonomi! Om vi etablerar samarbete med kunden i e-ekonomi, och vi kör bokföringen i e-ekonomi, så får kunden läsrättigheter till resultat- och balansrapporterna i realtid. Livsfarligt! Om kunden får tillgång till detta, kan de rusa iväg till banken med totalt felaktiga ej avstämda eller periodiserade rapporter! Kunder gör inte som vi säger alltid tyvärr, utan fattar egna (ibland fatala) beslut.

För att vi som byrå skall koppla upp oss med redovisningen i e-ekonomi och etablera samarbeten med kunden där, behöver vi rejält kunna begränsa kundens rättigheter i systemet. Jag vill gärna ge kunden tillgång till att fakturera och bokföra inbetalningar själv, de skall kunna följa upp om kunder inte ha betalat o.s.v. Jag vill dock INTE att de skall se någonting annat än detta.

De kunder som kör sin redovisning själva, skall givetvis ha full tillgång i systemet. Men de kunder som inte gör allt, skall heller inte kunna se mer än det de har rättigheter till.

Och varför är inte e-ekonomi kopplat till autocollect? (har sagt det förr, men det tål att sägas igen).

Förstår ju att e-ekonomi är i ständig utvecklingsfas, så jag hoppas verkligen att ni tar till er dessa synpunkter och ger oss möjlighet att sätta kundens rättigheter efter våra önskemål asap. :-)

//Henriette

Foto på HCTFC

HCTFC

 • 746 poäng 500 badge 2x thumb
Vore ju trevligt med respons på detta. 6 månader sedan min kommentar // Henriette
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa!

Vi genomför just nu ett stort arbete med våra program och en satsning just på byråsegmentet. I och med detta så tittar vi bland annat på andra arbetssätt, större flexibilitet och bättre översikt. Med en vidareutveckling utav eEkonomi vill vi förbättra funktioner för redovisningsbyråer. Vi gör idag löpande förbättringar i programmet och du kan se nyheter på vår hemsida Nytt i eEkonomi . Vi har även en sida anpassad för redovisningsbyråer där vi har samlat tips, filmer för den digitala redovisningsbyrån, nyheter och vad som är på gång. Kika gärna in på sidan Nyheter för redovisningsbyråer för att ta del av detta. 

Visma Advisor kommer också utökas, med stöd för period- och årsavslutsprocesser vilket gör att ni kommer kunna arbeta med avstämning och uppföljning via Advisor på ett helt nytt sätt!

Håll utkik så återkommer vi med mer information inom kort. 

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hej!

Nu kan jag berätta att vi kommer utöka eEkonomi-familjen och samtidigt förbättra möjligheterna till samarbete mellan dig och dina kunder.

Vi förstår att era kunder är olika och att deras behov av hjälp varierar. Vissa vill sköta faktureringen själva, medans andra vill att du som redovisningskonsult ska ta hand om både bokföring och fakturering.

För att samarbete ska fungera bättre bygger vi därför ut produktfamiljen Visma eEkonomi. Det innebär att Visma eEkonomi kommer finnas i flera varianter så att du och din kund kan välja den variant som passar kundens behov bäst.

Det bästa är att du som redovisningskonsult alltid har tillgång till den största varianten av Visma eEkonomi, oavsett vilken variant din kund har. Vi kommer löpande utöka med funktioner (små som stora) i den varianten som är anpassade för er. Vi kommer arbeta för ett flexiblare eEkonomi.
Foto på Lisa Henriks

Lisa Henriks, Community Manager

 • 19,744 poäng 10k badge 2x thumb
Hej på er! 

Under morgonen gjorde vi uppdateringen så att du nu kan samarbeta i alla varianter av eEkonomi. Uppdateringen innebar också att du som redovisningskonsult alltid sitter i vår största variant, Visma eEkonomi Pro, oavsett vilken variant som din kund har. Som jag nämnde i kommentaren ovan kommer vi löpande utöka funktionaliteten i Visma eEkonomi Pro. 

Läs mer i Nyheter i Visma Advisor 14 juni eller Nyhet i Visma Byråstöd 14 juni 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.