Läskvitto när du skickat faktura via mail - eEkonomi

 • 13
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Foto på jojo

jojo

 • 216 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 13
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Content Producer - Administrationsfamiljen

 • 30,906 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Det går inte att få ett läskvitto i programmet som du önskar, jag gör därför om din fråga till ett önskemål istället.

Det som finns är att du i fakturan kan se om den skrivits ut till pdf eller skickats via e-post. Men det är inget kvitto på att fakturan är mottagen och läst. 
(Redigerad)
Foto på peggus

peggus

 • 60 poäng
Hej,
Läskvitto är en bra funktion när man har viktig epost liksom leveranskvitto. Skillnaden är att det finns ingen garanti att läskvitto fungerar då mottagaren får en fråga om de accepterar att läskvitto skickas. Leveranskvitto däremot genereras av mottagarens epost-system och  även om mottagaren råkar radera epostmeddelandet eller att det av någon anledning hamnar i skräpkorgen så har jag ändå koll att kunden fått eposten levererad. Funktionen torde inte vara något större problem att införa då den det är en flagga som medföljer epostmeddelandet.
Foto på Maria Fredriksson

Maria Fredriksson, Business analyst - Visma eEkonomi

 • 820 poäng 500 badge 2x thumb
Hej.
Vi har inga planer på att införa detta den närmaste tiden, då andra funktioner prioriteras, men är det många som önskar funktionen är det större chans att den prioriteras.
Vi tar med oss önskemålet och fortsätter följa tråden för att se hur den utvecklas.

Mvh Maria
Foto på Johan

Johan

 • 122 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Vi tycker ocskå att läskvitto skulle vara en bra funktion. Enkelt för t ex en leverantör/kund att bara kvittera att en besällning/faktura är mottagen. Bra enkel funktion som kan spara mycket pengar år oss företagare!

Jag har tidigare jobbat i Montior där man hade den funktionen. Det fungerade jättebra!

MVH
Johan
Foto på Lotta

Lotta

 • 1,348 poäng 1k badge 2x thumb

Vi tycker att det är en jätteviktig funktion. Vi andvänder den alltid på viktiga saker. Fakturorna är högsta prioritet. Vore verkligen bra om ni utvecklar detta snarast! /Lotta


Foto på Lotta Eriksson

Lotta Eriksson

 • 158 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette LÄSKVITTENS TILL MAILADE FAKTUROR ÖNSKAS !.

ÖNSKAR att om man mailar faktura till kund så skulle jag vilja ha läskvittens kopplat till fakturorna, då jag mailat fakturor som kunder säger att de inte fått osv. Vet att andra faktureringsprogram har det!
Foto på hzzon

hzzon

 • 240 poäng 100 badge 2x thumb
Önskar också denna funktion eftersom jag vid ett flertal tillfällen råkat ut för att kunden påstår att dom inte fått någon faktura.
Foto på Peter Nygren

Peter Nygren

 • 400 poäng 250 badge 2x thumb
Önskar också denna funktion, eftersom det händer att fakturamottagare ändras hos kunderna, etc. Bra att kunna påvisa att man har skickat och till vem
Foto på Peter

Peter

 • 62 poäng
Har använt Visma webfakturering till jag uppmanades att gå över till eEkonomi. I webfaktureringen så skickades även en kopia av fakturan till "min" epostadress, saknar denna funktion i eEkonomi.
I webfakturering uppgavs även min adress som avsändare och jag fick då ofta en svarsmedelande från mina kunder att dom fått fakturan, men eEkonomi så står en no-replay som avsändare och jag som "svara-till", autosvar skickar vanligtvis till avsändaren och inte till "svara-till"
(Redigerad)
Foto på Micke

Micke

 • 564 poäng 500 badge 2x thumb
Jag saknar också någon slags kvittens på att kunden tagit emot fakturan via epost. Helst ett leveranskvitto så mottagaren inte måste acceptera kvittensen utan att den genereras automatiskt.
Foto på kicki

kicki

 • 82 poäng 75 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette hej. hur ser man att en faktura är skickad via epost.

hur gör man för att se att en faktura har gått iväg till kunden när man skickar fakturan som epost
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej allihop! 

Tack så mycket alla era önskemål gällande att få ett läskvitto när vi skickar fakturor via e-post. 
Det är inget som för tillfället är planerat att vi ska införa, men jag tänkte dela med mig av en ny funktion som vi har släppt i Visma eEkonomi nu, som kanske ändå kan hjälpa er i ert dagliga arbete. 

Om du skickar en faktura på e-post till kund och t ex skrivit in fel e-postadress eller om mottagaren på något sätt inte kan ta emot mejlet på denna adress, och att mejlet då inte når fram till kund, så kommer du nu få ett meddelande om detta i programmet. 

Om en faktura inte har kunnat levereras på e-postadressen så får du i programmet under Försäljning - Kundfakturor ett rött kryss på fakturan det gäller. Där kan du klicka på det röda krysset för att slussas in till fakturan och där längst ned får du ett meddelande om varför fakturan inte har kunnat levereras. 

Vi behåller självklart er tråd om önskemålet för läskvitto. Men jag hoppas att detta kan underlätta en del för er, att ni får information vid just de tillfällena något har gått fel och e-postmeddelandet inte har kunnat levereras. 

Ha en fin dag!
/Nellie 
Foto på h3bygg

h3bygg

 • 132 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Få ett läs kvitto.

Hej
Skickar mycket offerter och fakturor vi e-ekomomi men saknar en viktigt del.
Skulle vilja få ett läs kvitto på mail då kunden öppnat mailet med offert/fakturan så man vet att det kommit fram.
Finns detta i programmet?
Foto på Mattias Gordon

Mattias Gordon

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Hej, Jag tycker att ett läskvitto skulle vara mycket bra.  Nyligen hade jag en kund som sa att han inte hade fått någon faktura när jag kollade efter att betalningsdatumet hade gått ut. Om han missat det  eller om mailet hamnat i spam-mapp vet jag inte så en bekräftelse vore mycket bra att få.
/ Mattias Gordon
Foto på mogd24

mogd24

 • 214 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med! Är en funktion som även vi önskar. /Magnus
Foto på Olle

Olle

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb

Hej Läskvitto/leveranskvitto  på mailad faktura vore toppen

Olle

Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

 • 16,034 poäng 10k badge 2x thumb
Hoppar in här och tycker det kunde var bra med leverans- och läskvitto. Nu är visserligen leveransdelen på sätt och vis omhändertagen i och med att systemet (enligt Vismas svar ovan) nu håller reda på om e-osten alls går att skicks till den mottagande servern men varför inte använda sig av det som stöd som går?

Den potentiella nackdelen med läskvitto är att min upplevelse är att många ser det som en form av intrång i den egna integriteten och antingen aktivt nekar eller till och med har föreställt att ignorera löskvittensförfrågningar. Och om mottagaren dessutom är et automatiserat system så är chansen ännu mindre att man får kvittens. Så det är en liten utmaning i att utforma funktionen så att avsändaren förstår att utebliven kvittens inte nödvändigtvis betyder något. Men återigen, varför inte använda det stöd som eventuellt finnes.
Foto på Lotta

Lotta

 • 1,348 poäng 1k badge 2x thumb
Vi behöver också läskvitto!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.