Chatten och hjälpen fungerar inte just nu - eEkonomi

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej. Har några funderingar ...

Just nu fungerar varken hjälpen eller chatten i eEkonomi. Jag får bara upp ett vitt fält när jag klickar på frågetecknet. Jag ringde till Visma support och de bekräftar problemet. Hoppas ni löser problemet snart.

Jag surfade ut ur eEkonomi och till inloggningssidan. Där säger statusen att Alla system fungerar. Hmm, det stämmer ju inte riktigt ...Vad jag tycker är märkligare ändå är att om jag klickar på den gröna skylten för att se detaljer så står det att "e-conomic rest api" är "degraded".Varför står det att "alla system fungerar" när det uppenbarligen är gult ljus inne på detaljerna? Den första skylten upplever jag smått meningslös eftersom jag ändå behöver gå in på detaljer för att få hela sanningen. Eller hur menar ni?
Foto på M Risberg

M Risberg

 • 2,978 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej M Risberg,

När man går in på vår sida under Support  och Driftinformation och hamnar på vår status page ( https://status.visma.com/) så ser man som du skriver den allmänna bilden över läget.
Denna dagen var det då grönt ljus med alla system fungerar.

När du sedan valde att klicka in under e-conomic så vill jag först bara påpeka att det inte är eEkonomi utan då hade man behövt välja Visma eAccounting/ Visma eEkonomi / ePasseli istället.
Just den funktionen som var gulmarkerad med Degraded performance är sedan en integration mot andra produkter än våra (API) och den låg ej nere utan vissa kunder kunde uppleva lite mindre störningar.

Första delen visar om tjänsten i sig är Operational eller ej och undermenyerna visar sen om en viss funktion i tjänsten eller en tillvalsmodul kan strula för våra användare. Detta behöver däremot inte då alltid innebära att alla användare påverkas utan kan ibland bara vara en mindre skara.

Däremot är det jättesynd att supportpanelen och då även chatten därigenom inte fungerade för dig.
Ibland kan det vara så att detta löser sig om man rensar sin webbhistorik eller uppdaterar sidan. Prova gärna det om du skulle få problem nån mer gång.

Ha en fin dag och trevlig helg!
/Cecilia
Foto på M Risberg

M Risberg

 • 2,978 poäng 2k badge 2x thumb
Hej. Tack för ditt svar.

När en övergripande status lyser grönt så förutsätter i alla fall jag att ALLA systemen fungerar till 100% som den övergripande statusen rapporterar om. Meddelandet ovan gäller två skilda saker. Den dagen jag skrev inlägget ovan så strulade eEkonomi så jag tittade på statusen. Den lyste grönt. Det tyckte jag var märkligt (eftersom jag ju hade problem) så jag gick närmare och tittade på statusen i detalj.

1. Jag felanmälde att både chatten och den inbyggda hjälpen i eEkonomi inte fungerade. På supporten kunde man bekräfta att så var fallet, att det inte bara handlade om ett cache-relaterat problem hos mig, och man lovade att sätta igång att arbeta med det. Trots att det tog mer än en arbetsdag att åtgärda problemet så tändes inte den gula statusen i anslutning till eEkonomi och vad gäller både den övergripande statusen och den detaljerade. Det är synd.

2. Visst, e-conomic är inte eEkonomi ... men det var inte det jag försökte belysa. Vad jag försökte belysa var att just vid det tillfället jag skrev inlägget så råkade e-conomic ha ett problem. Det såg jag när jag var inne och tittade på detaljer kring statusen - det lyste gult i detaljerna helt enkelt. Trots detta så reflekterade inte den övergripande statusen att det fanns system bland detaljerna som hade problem. Den övergripande statusen lyste grönt som om inget hänt. Det tycker jag var missvisande bara.

Jag röstar för att ni väljer en annan logisk grind / logic gate för den övergripande statusen och att ni väger alla detaljer lika. Detta eftersom jag tycker att ärlighet varar längst. Sen kan ni välja att bryta ut den övergripande till att kanske vara tre olika övergripande separata statusar för att den enda övergripande inte ska behöva lysa gult mest hela tiden ... ;) ;) ;) (skojar lite)

Tack!

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.