Checklistor inför nytt år i Visma Lön

  • 20
  • 3
  • Fråga
  • Uppdaterades för 11 månader sedan
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre. Communitymoderatorn angav följande anledning för att arkivera: ej aktuell längre.

Nu är 2019 här och jag vet att du har mycket att stå i. Jag och mina kollegor vill hjälpa dig så att iallafall lönearbetet ska gå smärtfritt!

I samband med nytt år behöver du avsluta årets lönekörningar som har utbetalningsdatum under 2018. Det innebär att alla lönekörningar för året ska vara låsta och markerade som utskrivna och utbetalda. Du behöver också uppdatera till årsversionen (2019.1) som du hittar på vismaspcs.se/support/ladda-ner

I Checklista årsavslut har vi samlat all information du behöver!

Lön 600
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor kontrolluppgifter »
Vanliga frågor Fora »

Lön 300
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor kontrolluppgifter »
Vanliga frågor Fora »

Lön 100
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor Kontrolluppgifter »


Arbetsgivardeklaration på individnivå
Från 1 januari 2019 ska alla företag redovisa arbetsgivardeklarationen per anställd i arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI). Den första arbetsgivardeklarationen ska vara inlämnad senast 12 februari.
I Visma Lön 300/600 har det gått att skapa fil för detta sedan juli 2018. I Visma Lön 100 finns funktionen i version 2019.0, och samtidigt möjlighet att skapa arbetsgivardeklarationen på fil.
Hanteringen av arbetsgivardeklaration i löneprogrammet är i princip samma som idag, kika gärna på filmen Arbetsgivardeklaration på individnivå » om du är nyfiken.Du kan behöva se över era lönerutiner eftersom korrigering av redovisade uppgifter kan bli lite krångligare. För att underlätta behöver du få in löneunderlagen korrekt till löneprogrammet och du kan tipsa de anställda att de ska kontrollera sina lönebesked innan du redovisar arbetsgivardeklarationen (också för deras skull).
På sidan AGI - vad är det? har vi samlat allt du kan tänkas behöva veta och sidan fylls på löpande. Där kan du också se en inspelning av webbinariet Arbetsgivardeklaration på individnivå.

Karensdag blir karensavdrag från 1 januari
Från och med den 1 januari 2019 kommer en ny hantering av sjukfrånvaro för dag 1-14 i en sjukperiod. Det är är en förändring i sjuklönelagen med ändrade beräkningar för sjuklön och karensavdrag för de anställda. Du kan läsa mer om detta här: Karensavdrag »

Chatboten Vera
I höstas började vår chatbot Vera hjälpa till med lönefrågor och hon blir ständigt bättre. Hon har precis lärt sig Årsavslut och även om vi alla är unika så ställer vi oftast samma frågor när det kommer till lönehantering. Du hittar henne på vismaspcs.se/support/visma-lon under knappen Chatta här.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

  • 94,000 poäng 50k badge 2x thumb
  • Glad!

Publicerades för 11 månader sedan

  • 20
  • 3

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.