Checklistor inför nytt år i Visma Lön

  • 5
  • 2
  • Fråga
  • Uppdaterades för 3 veckor sedan
  • (Redigerad)
Nu är 2019 snart här och jag vet att du har mycket att stå i förutom julpynt och nyårsmiddagen. Jag och mina kollegor vill hjälpa dig så att iallafall lönearbetet ska gå smärtfritt!

I samband med nytt år behöver du avsluta årets lönekörningar som har utbetalningsdatum under 2018. Det innebär att alla lönekörningar för året ska vara låsta och markerade som utskrivna och utbetalda. Du behöver också uppdatera till årsversionen (2019.0) som släpps runt jul.
På Min sida i ditt löneprogram kommer du få meddelande när den finns tillgänglig.

I Checklista årsavslut har vi samlat all information du behöver! Behöver du ytterligare stöd rekommenderar jag att du bokar in dig på våra populära webbinarium: Årsavslut i Visma Lön 300/600 »

Lön 600
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor kontrolluppgifter »
Vanliga frågor Fora »

Lön 300
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor kontrolluppgifter »
Vanliga frågor Fora »

Lön 100
Checklista årsavslut »
Vanliga frågor Kontrolluppgifter »


Arbetsgivardeklaration på individnivå
Från 1 januari 2019 ska alla företag redovisa arbetsgivardeklarationen per anställd i arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI). Den första arbetsgivardeklarationen ska vara inlämnad senast 12 februari.
I Visma Lön 300/600 har det gått att skapa fil för detta sedan juli 2018. I Visma Lön 100 kommer funktionen i årsversionen, och samtidigt möjlighet att skapa arbetsgivardeklarationen på fil.
Hanteringen av arbetsgivardeklaration i löneprogrammet är i princip samma som idag, kika gärna på filmen Arbetsgivardeklaration på individnivå » om du är nyfiken.Du kan behöva se över era lönerutiner eftersom korrigering av redovisade uppgifter kan bli lite krångligare. För att underlätta behöver du få in löneunderlagen korrekt till löneprogrammet och du kan tipsa de anställda att de ska kontrollera sina lönebesked innan du redovisar arbetsgivardeklarationen (också för deras skull).
På sidan AGI - vad är det? har vi samlat allt du kan tänkas behöva veta och sidan fylls på löpande. Där kan du också se en inspelning av webbinariet Arbetsgivardeklaration på individnivå.

Karensdag blir karensavdrag från 1 januari
Från och med den 1 januari 2019 kommer en ny hantering av sjukfrånvaro för dag 1-14 i en sjukperiod. Det är är en förändring i sjuklönelagen med ändrade beräkningar för sjuklön och karensavdrag för de anställda. Vi jobbar just nu med att anpassa löneprogrammen och kommer berätta mer om detta i versionsnyheterna till version 2019.0.
Läs gärna mer i forumtråden Karensavdrag 2019 »

Chatboten Vera
I höstas började vår chatbot Vera hjälpa till med lönefrågor och hon blir ständigt bättre. Hon har precis lärt sig Årsavslut och även om vi alla är unika så ställer vi oftast samma frågor när det kommer till lönehantering. Du hittar henne på vismaspcs.se/support/visma-lon under knappen Chatta här.
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Community Manager

  • 86,826 poäng 50k badge 2x thumb
  • Glad!

Publicerades för 3 veckor sedan

  • 5
  • 2

Det finns inga svar.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.