CSR förfrågan problem - Lön 300/600

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Varför säger inte Visma Lön 600 ifrån när det saknas uppgifter i en CSR förfrågan så att Skatteverket inte kan ta emot filen? Nu får man göra om allt, i detta fall 32 förfrågningar i samma fil. Supporten vet inte hur man tar bort det företag som har fel uppgift. Jag har tidigare år påpekat detta men det har tydligen inte åtgärdats
Foto på Christina

Christina

 • 346 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Christina,

Vad är det för uppgifter du menar saknas, är det någon anställd som saknar uppgifter?

Förstår att filen går att skapa utan problem i programmet och när när du sedan läser in den hos Skatteverket får du information om att du behöver komplettera någon anställd med de uppgifter som saknas. Vad står det i felmeddelandet du får på Skatteverkets hemsida när du läser in filen?

För att slippa skapa om filen för alla 32 företagen skulle du kunna testa att öppna den skapade filen i Excel (då det är en .xml fil) och ta bort uppgifterna som gäller företaget där det saknas uppgifter på anställda och spara.
Komplettera med de uppgifter som saknas i löneprogrammet och sedan skapa filen på nytt och lägga till i den befintliga filen.

Förstår att denna lösningen inte är optimal men då det i programmet i dagsläget inte går att radera ett företag och sedan lägga till det i filen på nytt, kan det vara ett alternativ för att slippa skapa om fil för samtliga företag.
Gör om din fråga till ett önskemål och tar den vidare.

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej igen,

Du behöver inte göra enligt mitt förslag ovan, du kan gå in och komplettera uppgifterna i företaget som är fel och sedan skapa om filen.
När du väljer att lägga förfråga i redan skapad fil får du upp "Företaget finns redan med i CSR-förfrågan. Ska företaget uppdateras?.
Här svarar du Ja och sedan kan du läsa in filen hos Skatteverket på nytt.

/Susan
Foto på Christina

Christina

 • 346 poäng 250 badge 2x thumb
Jag gjorde som ovan, men den läste inte alls över den felaktiga utan gjorde en ny. Det är orgnr på bolaget som saknas. Enl SKV kunde man gå in med ett personnr som orgnr och skicka in. Bara det finns ett nr. Jag ringde er support och fick hjälp att ändra i filen. Anledningen att jag skrev i forumet är att jag tycker programmet ska säga till om det saknas uppgifter så inte SKV kan läsa in filen. Att få hjälp kontaktar jag supporten för det går fortare.
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Christina,

Bra att det löste sig:)
Men konstigt att du inte kunde läsa över filen, då detta fungerar när jag testar i mitt program.

Jag tar din fråga om att det bör komma en upplysning i programmet när det saknas uppgifter för anställda, vidare till vår utvecklingsavdelning.

Ha en fin dag
/Susan

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.