Artikelstatistik - omsättning för en vald period - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 3 år sedan
 • Genomförda
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Varför kan man inte välja period då man ska ta ut en rapport "Artikelstatistik - omsättning" Det är ju väldigt användbart att kunna ta ut statistik för t.ex en artikelgrupp månadsvis. Som det nu är går den enbart att få ut ackumulerad. Har varit i kontakt med supporten som hänvisar till ert forum.
Foto på Mariann

Mariann

 • 128 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 2
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Det finns en rapport du kan importera som kanske kan hjälpa dig i det här fallet. Den heter Artikelstatistik och innehåller periodval.

För att importera den börjar du med att gå in under Arkiv - Rapportgeneratorer - Läs in rapport, kontrollera att mappen SpcsRapp är vald vilket är standard, klicka OK, markera rapporten Artikelstatistik och klicka på Importera. Starta om programmet och sedan hittar du rapporten under Utskrift - Egna utskrifter.

Mer information om rapporten som du redan har testat kan du läsa i följande tråd:
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
Foto på Liselott Oldin

Liselott Oldin

 • 702 poäng 500 badge 2x thumb

Hej

Den här rapporten skulle jag vilja ha, men med urval för kundkategori eller kortnnamn/kund. Kan man enkelt få till det i Rapportgeneratorn?


Foto på Kalle Lindblad

Kalle Lindblad, Moderator

 • 5,312 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Liselott!

Precis som du är inne på går det inte att göra urval på något utav detta i den befintliga rapporten Artikelstatistik. Huruvida det går att få till i rapportgeneratorn vet jag inte med säkerhet, (dessvärre supportar vi inte just denna modul i programmet), men spontant känns det som att det borde gå. I värsta fall får vi hänvisa till en partner som kan bygga denna typ av rapport, men som sagt, gör ett försök först. Jag mailar en guide till rapportgeneratorn som beskriver hur man bär sig åt.

Tack för ditt inlägg
Foto på Oktober

Oktober

 • 306 poäng 250 badge 2x thumb
Varför kan man inte välja period då man ska ta ut en rapport "Artikelstatistik - omsättning" Det är ju väldigt användbart att kunna ta ut statistik för t.ex lagerartiklar som ingår i paketartiklar månadsvis eller någon annan  period. Som det nu är går den enbart att få ut ackumulerad. Har varit i kontakt med supporten som hänvisar till ert forum. Däremot finns det en rapport under inlästa/skapade som heter artikelstatistik där kan du välja period (bra), men du får inte med lagerartiklar som ingår i en paketartikel, utan bara försäljningen av paketartikeln antal och belopp.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.