Överföring av redigerbar info till Excel från Administration

 • 17
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Jag har ett stooort behov av att kunna klistra in info från ex levreskontra och kundreskontra i excel på ett smidigt sätt- så att det blir redigerbart. Har tidigare arbetat i Jeeves där denna fantastiska funktion finns. Bara ett tips
Foto på MariaH

MariaH

 • 220 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 7 år sedan

 • 17
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!
Är det någon specifik information du vill kunna kopiera och klistra in i Excel?
Det finns idag möjligheter att skriva ut ett flertal rapporter från programmet och spara dem som filer i excelformat. På så vis kan du öppna dem i Excel och redigera precis som du vill. Exempelvis kan du skriva ut en leverantörsreskontralista eller kundreskontralista på det här viset och även välja att ta med slutbetalda fakturor.

Utveckla gärna din idé lite till så får vi en bättre bild av vad du vill kunna göra.
Foto på Ulrika

Ulrika

 • 312 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Export till Excel - Administration.


Hej,

Jag önskar bättre exportmöjligheter till Excel. Som det är idag kommer informationen från exempelvis leverantörsreskontran och kundreskontran in på flera rader vilket gör att det är mycket handpåläggning innan man kan hantera informationen på ett vettigt sätt. Information om respektive post på en rad i olika kolumner skulle göra att man kan nyttja Excels alla fantastiska funktioner!

//Ulrika Magni
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

 • 94,208 poäng 50k badge 2x thumb
Hej Ulrika!
Jag slog ihop din idé med ett liknande förslag. Då får vår utvecklingsavdelning en bättre bild av efterfrågan.
/Anna
Foto på Annika Schön

Annika Schön

 • 980 poäng 500 badge 2x thumb

Hej!

Det är likadant om man skriver ut en huvudbok och har transaktionstext. Transaktionstexten hamnar i raden under övrig verifikationsinformation, så för att kunna sortera i dokumentet måste man först infoga en kolumn och därefter flytta transaktionstexten upp till den övriga informationen. SEN kan man sortera hur man vill. Oerhört tidsödande!

Foto på lisa

lisa

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Excel.


Hej
jag undrar varför Excel filerna är så konstiga
meningen med Excel är väl att man ska kunna sortera och jobba i Excel
man kan inte lägga två informationer i samma kolumn
om man tar ut en leverantörsreskontra i excel tex så vill man ju ha alla information på samma rad så man kan sortera och jobba i den - det är ju det som är poängen med Excel
att ha leverantörsnamn och faktura nummer i samma kolumn tex - hur ska jag kunna sortera då?
som det är nu är det en kopia av en pdf
Foto på JNM

JNM

 • 452 poäng 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Förbättra rapportfunktionen i Visma Administration.


Hej
Men då kan jag haka på.

Jag tycker att rapportfunktionen är alldeles för stelbent. Det finns (i Admin 500) bara en variant av Resultat- och balansräkning och när man tar ut tex resultaträkning i Excel blir det åtta kolumner varav två, som sitter mellan kontonummer och kontonamn, är mer eller mindre tomma, en kolumn har bara rubriker och en fjärde bara underrubriker. Helt värdelöst om man vill använda den Det finns ingen som helst funktion att bestämma hur man vill att excel-versionen ska se ut. Om man sen gör en egen rapport kan man inte slå ihop Rad- och Kolumnmallarna till en rapport utan måste välja dessa båda plus sen datum mm.

Likadant om man tar ut en Saldolista så blir en kolumn mer eller mindre tom (innehåller lite info högst upp) och en annan innehåller bara info om vilken kontoklass kontona ingår i och det går inte att ta ut en lista som bara visar konto, kontonamn och siffror för de perioder man väljer.

Eller så har jag missat något men tror ärligt att rapportfunktionen kan förbättras och moderniseras en hel del.

//Judit

Notera: Det här ämnet skapades från reply i ämnet Önskar rapportgenerator i Visma eEkonomi
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 47,020 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er,

Jag håller helt med att många av rapporterna i programmet behöver anpassas för enklare bearbetning i Excel. Standardrapporterna är från början helt utformade för att skrivas ut på Bildskärm/PDF. Vid utskrift till Fil görs ingen speciell anpassning av hur innehållet ska presenteras i Excel.

Till framtida versioner hoppas jag att vi kan rusta upp utskrifterna enligt de exempel och förslag vi har fått in samt se över rapporteringsmöjligheterna i sin helhet. Tillsvidare bevakar jag den här tråden för input från fler användare.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
En av de större styrkorna i ett ek program är ju faktiskt utdatamöjligheterna, där excel spelar en stor roll. Tror att ni hade kunnat behålla många kunder om ni fixade till rapportmöjligheterna, vilka nog lämnar bara pga detta o inte övrig funktionalitet i sig.
Foto på Jannicke Henriksson

Jannicke Henriksson

 • 1,252 poäng 1k badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Export av rapporter till Excel - Administration.

Alla rapporter bör kunna skrivas ut i excel:)

Notera: Detta samtal skapes från ett svar på: Rapport i excel på beslutad skattereduktion.
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Rapport i excel på beslutad skattereduktion.

Har ett önskemål att det ska kunna gå exportera beslutad skattereduktion i en rapport från visma till excel, detta för att lättare kunna följa och checka av ifall man misstänker att det blivit fel på något vis. Mvh Denice
Foto på Ulrika

Ulrika

 • 312 poäng 250 badge 2x thumb

Hej igen,
Jag undrar om det hänt någonting med utvecklingen av exportfilerna från Visma. Upplever att det fortfarande är lika dåligt. Har ytterligare ett exempel (förutom den dåliga KR- och LR exporten) och det är att när man läser ut BR och RR som fil och importerar i Excel kommer en del grupper konton i en annan kolumn... inte bra då detta kräver handpåläggning.
Jobbar mycket med Excelutbildning och utbildar många ekonomer i Excel. Diskussioner förs ofta om exportmöjligheter från olika system och det skulle vara roligt att kunna säga att Visma faktiskt utvecklar detta. Det har gått ett antal år sedan jag ställde frågan och det är märkligt att det inte händer något med tanke på vilket skarpt verktyg Excel är för många, inte bara ekonomer.
Med vänlig hälsning

Ulrika Magni

Foto på GunillaK

GunillaK

 • 224 poäng 100 badge 2x thumb
Det är faktiskt katastrofalt dåligt att ni inte gjort någonting åt hur exporterna till excel ser ut. Det är som tidigare sagts en massa handpåläggning innan man kan göra någonting med datan. Dessutom är risken rätt stor att man av misstag raderar någonting av misstag. Om man vill exportera huvudboken och sedan jobba med siffrorna i t ex en pivottabell är det i stort sett ogörbart. 
Foto på GunillaK

GunillaK

 • 224 poäng 100 badge 2x thumb
Det är faktiskt katastrofalt dåligt att ni inte gjort någonting åt hur exporterna till excel ser ut. Det är som tidigare sagts en massa handpåläggning innan man kan göra någonting med datan. Dessutom är risken rätt stor att man av misstag raderar någonting av misstag. Om man vill exportera huvudboken och sedan jobba med siffrorna i t ex en pivottabell är det i stort sett ogörbart. 
Foto på Pernilla Nygren

Pernilla Nygren

 • 354 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Dra ut rapporter i excel med kolumner som är exakt som i Administration.

De rapporter man nu kan få ut ur VISMA är inte tillräckligt bra.  Man skulle vilja kunna få ut rapporter som ser exakt lika ut som i VISMA vad gäller kolumner så att man lätt kan söka. När kommer detta att prioriteras av er utvecklings avdelning? Mvh Pernilla Nygren