Automatkontering - eEkonomi

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • (Redigerad)
Sammanslagen

Den här konversationen har slagits ihop med en annan. Se huvudkonversationen: Automatkontering - eEkonomi

Jag saknar automatkontering liknande den som finns i administration 500. Skulle även uppskatta om datuminmatningen får dagens datum som förslag men är bläddringsbar med piltangenterna så man minskar musanvändningen med risk för mus-armskador.

Med vänlig hälsning Christer M 

Foto på ChM

ChM

 • 152 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 6
Foto på Emelie Citron

Emelie Citron, UX Designer - Visma eEkonomi

 • 7,236 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

När du vill att vi ska föreslå dagens datum så gissar jag att du menar på manuella verifikationer? Om du enbart ska registrera en enda verifikation - så måste du mata in datumet. Om du har två eller fler verifikationer så kommer du bli tvungen att mata in datum på första verifikationen, men på verifikation nummer två återanvänder vi datumet från verifikation nummer ett. Detta flöde ser jag inte att vi fått någon större mängd synpunkter på än så länge - jag fortsätter och bevakar tråden för att se om det är fler än du som har samma önskemål!

Vad gäller automatkontering så måste jag tyvärr meddela att det inte är något vi har någon plan att införa. Orsaken till det är att det inte varit någon större efterfrågan än så länge. Skulle det visa sig att behovet förändras så tar vi upp funktionen för diskussion.

//Emelie
Foto på sohini

sohini

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Ni måste verkligen införa automat konteringar Det är ett måste i ett bokförings program om det ska gå något så när fort att göra bokföringen
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Flytt från Visma administration - automatkonteringar.

Tycker det är väldigt synd att automatkonteringar och periodiseringar inte följer med när man flyttar från Administration till eEkonomi. Nu måste jag ha koll på dessa själv och se till att de görs i slutet av varje månad. Stor risk att detta glöms och mer manuellt arbete -> Ineffektivt.

Pratade med supporten och de sa att ni inte hade några planer på att åtgärda detta. Inte heller att möjliggöra skapandet av nya automatkonteringar.

Jag vet att det går att skapa bokföringsförslag. Men det jag vill åt är att hela verifikationen, med belopp (och inte bara konton) skapas automatiskt på ett visst datum. Mer likt Administration.Tack på förhand!
Foto på Johanna Karlsson

Johanna Karlsson

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Jag saknar också funktionen med automatkonteringar. För min del hade det hjälpt mycket om man hade kunnat lägga upp en automatkontering där jag kan ange hur många procent av beloppet som ska stå på de olika kontona, för att slippa dra fram miniräknaren varje gång...
Foto på MaChris

MaChris

 • 184 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskar automatkontering i e-ekonomi.

Vet att frågan varit uppe förut men det verkar inte som det händer något när det gäller automatkonteringar. 
Tycker det är svagt att inte ha med detta i ett modernt bokföringsprogram. Som det är nu måste man t.ex. räkna ut löneskatten "för hand" varenda gång man ska sätta av till pension. Typiskt sånt som görs enkelt med automatkontering.
Finns det några planer på att införa detta i e-ekonomi?
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Hej! 

Stort tack för önskemålet gällande automatkontering till Visma eEkonomi. Det finns ingen funktion för automatkontering i dagsläget men det finns en del hjälp att få av programmet, t ex om du skapar en leverantörsfaktura till en utländsk leverantör inom EU så får du automatisk kontering av momsen och inköpet när du fyller i totalbelopp på fakturan. 

Det finns även hjälp att få, med att räkna ut momsen automatiskt. Du kan under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter - Markera "Använd automatisk momsberäkning". Programmet kommer då automatiskt räkna ut momsen om kontot du bokför på har en momskod och programmet lägger även till en rad för momsen när du bokför en manuell verifikation, registrerar en insättning eller ett uttag.

Detta är så klart ingen lösning på en automatkontering men jag ville passa på att lyfta exempel på hjälp som programmet kan hjälpa till med att automatisera. 
Som det ser ut i dagsläget så är det inte planerat att införa någon automatkontering men vi kommer självklart ha tråden under uppsikt och vi uppdaterar här igen om det blir någon förändring. 


Ha en fortsatt fin onsdag! 
/Nellie 
Foto på Nathalie Alcea

Nathalie Alcea

 • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Hej Visma och Nellie,

kanon med den automatiska momsberäkniningen. Men vad jag kan se tycks det bara fungera på de konton som har momskod 20 och 21. Varken momskod 24 eller 22 fungerar dessvärre inte. Detta borde väl vara enkelt att få till att fungera på alla momskoder? Vilket skulle underlätta för både oss redovisningskonsulter och alla de företagare som sitter hemma och bokför själva....?

//Nathalie
Foto på Lena

Lena

 • 140 poäng 100 badge 2x thumb

Hej!
Lika besviken som övriga ovan om automatkonteringar. Tyvärr så känns Visma Administration som ett bättre program. Skulle även vilja kunna skriva ut enkelt utan att först gå via pdf. blir omständligare då.

Hälsningar Lena

Foto på Annan

Annan

 • 142 poäng 100 badge 2x thumb
Kan bara hålla med ovanstående, sitter och ska bokföra VMB försäljning, ingen automatkontering fungerar. Jag saknar möjligheten att skapa egna automatkonteringar.

tyvärr