Delfakturering kund med och utan ROT - eEkonomi

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)

Har sett årsgamla önskemål om möjlighet att delfakturera kund, men ännu finns inte funktionen. Det är nog bökigt och man får ingen koppling till order etc att hantera detta vid ex.vis förskottsbetalning utan ROT och än j-gare med ROT eftersom avdraget på förskottet inte kan läggas på arbete för då blir det fel i ROT anmälan till skatteverket. NÄÄÄÄR tänker ni fixa denna funktion? Finns ju redan likannde för kreditfaktura från leverantör./mvh Conny

Foto på Conny

Conny

  • 80 poäng 75 badge 2x thumb
  • frustrerad

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på Sanna Theodorsson

Sanna Theodorsson, Fd Moderator

  • 5,690 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!
Om jag förstår rätt så är det två olika delar här, delfakturering och förskottsbetalning? 

Vad det gäller delfakturering så finns ingen funktion som heter delfakturering. Blir lite fundersam när du nämner order, för där finns en funktion att kunna leverera en del av ordern och bara fakturera den delen. Du får då en fråga om det ska skapas en restorder. På så sätt så blir det bara en del av ordern som blir fakturerad och fakturan blir kopplad till ordern. 
Men här använder du säkert husarbete och på första fakturan har du bara arbete kanske? För i detta läget kan du inte leverera bara en del av artiklar/timmarna. Så då förstår jag om du inte riktigt får till det. 

Skapar du en order och gör en "delfaktura" fristående i dagsläget? Eller vet du kanske ännu inte vad fakturan ska innehålla, utan du vill bara skicka ut en faktura för förskottsbetalning? Att du därför inte kan utgå ifrån en order? 
Såklart vill vi kunna förbättra arbetsflödet för dig, därför är jag nyfiken på hur du praktiskt går tillväga. 

En del väljer att bara boka upp förskottet i bokföringen så länge. När det är dags att skapa fakturan så skriver en text till kunden på fakturan att dom ska dra av förskottsbeloppet när dom betalar in. Lägger en delbetalning på fakturan och samtidigt bokar bort förskottet i bokföringen. 

Du nämner att det redan finns en liknande för kreditfaktura för leverantör, vill du specificera lite vad du menar här? :) 

Återkom med lite mer information så ska vi klura vidare och så får vi se om och hur vi kan göra några förbättringar framöver. Tack på förhand! 

/Sanna
Foto på myran

myran

  • 102 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskad ny funktion på eEkonomi - DELFAKTURERING.

Det finns ingen bra funktion för att delfakturera i eEkonomi, vi fakturerar alltid en viss procent på våra fakturor innan produktionen av våra produkter startar.Det är tidsödande som vi tvingas att göra nu att skapa restorder och det ser inte snyggt ut på fakturan.
Jag hoppas verkligen att ni kan lägga till detta i eEkonomi.