Deltidssjukskrivning och flexhantering - Lön Anställd

  • 0
  • 2
  • Fråga
  • Uppdaterades för 4 månader sedan
  • Besvarad
Har även ett annat problem när det gäller deltidssjukskrivning och flexhantering. En anställd hos oss är deltidssjukskriven, men har rätt att jobba vissa dagar heldag och vara ledig andra dagar vilket ställer till det i det nya Visma Lön. Jag som löneadministratör lägger in 25 % sjukskrivning på hela månaden, men när sedan den anställde jobbar heldag så blir det inte "flexplus" i saldot utan det står "Frånvaro utanför schema". I Stämpla gick det utmärkt att registrera först 25 % sjukfrånvaro och samtidig ha flex plus och minus sett över veckan. Önskar att det skulle fungera även i Visma Lön Anställd. Nu får jag korrigera detta manuellt och det är ju inte till någon hjälp alls. Det har blivit mycket krångligare.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Flexsaldo minskar vid lunch - Lön Anställd.
Foto på Elisabeth Wisten

Elisabeth Wisten

  • 268 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 0
  • 2
Foto på Anna Svensson

Anna Svensson, Content Producer - Löneområdet

  • 94,360 poäng 50k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!
Vi har missat att uppdatera denna tråden.

1: Sedan en tid tillbaka så hanterar Visma Lön Anställd deltidssjukskrivning som man önskar i den här tråden.
Man lägger alltså in deltidssjukskrivning framåt i tiden och när den anställde jobbar fler eller färre timmar än de återstående timmarna den dagen så blir det flex plus eller minus.Tips! I den anställdes kalender kan du markera en vecka eller två åt gången och se den markerade periodens totala flexsaldo.

2: @Ann Sundström: Gällande att lägga in endast starttid där den anställde fick valideringsfel så är detta löst för ca en månad sen.

3: I tråden nämner några också det här med att man lägger in deltidssjukskrivning i förväg och då minskar saldot för flex.Visma Lön Anställd kollar nämligen på dagar med registrering. För deltidssjuksskrivning ligger det alltså en händelse och resten av tiden har ingen registrerad arbetstid och blir flex minus.

Detta har vi idag ingen plan på att ändra men tar vi gärna in lite input från er.:
När man registrerar semester och komp-uttag som anställd så kan man ju göra det i förväg också, till exempel inför sommarsemestern. Då vill man att det ska påverka saldon så man ser hur många semesterdagar/komp-timmar man har kvar efter sommaren. Här har vi valt att hantera alla saldon på samma sätt, så det även gäller flexen.
Ska man hantera flexsaldot annorlunda mot semester och komp?
Ska man aldrig kunna se flexsaldo om man registrerar flexuttag framåt i tiden?
(Redigerad)