Den anställdes namn byts ut vid synkning för Mitt lönebesked

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 år sedan
 • Besvarad

Jag håller på att lägga över de anställda till mitt lönebesked. Har en anställd i två av företagen jag sköter som har samma mail på annan inloggning hos visma som han nu har på mitt lönebesked. Det ska ju fungera har jag förstått. Men när jag gör synkningen efter att lagt upp uppgifterna i programmet så får jag ett meddelande: Följande användare/anställd i Visma Lön har fått nya uppgifter från vismaspcs.se: Anställd xxxxx (dennes mailadress)  - Nytt namn

När jag sedan går in i programmet under anställda så har han inget namn längre!! Utan heter Förnamn Efternamn!! Och detta skedde i båda företagen där han är anställd.

Jag antar att jag kan lägga dit hans riktiga namn och allt fungerar som det ska... men gör det det?? Eller har något annat påverkats?? Ligger det något fel och stör någonstans??

Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Lotta

Lotta

 • 3,458 poäng 3k badge 2x thumb
Hej! Jag hade samma problem förra veckan. Den anställde ska själv logga in och ändra sitt namn. Vid nästa synkning du gör så korrigeras namnet i ditt anställningsregister. Egentligen inte klokt att det är så - istället borde man fått ett meddelande att personen redan finns upplagd och att ditt företag lagts till i den anställdes lista över arbetsgivare som skickar till Mitt lönebesked.
Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Tack för din snabba input härom dagen. Att införa mitt lönebesked är/har varit en resa..

Vad jag nu förstått beror inte felet "person utan namn" på att den fanns innan bara, utan när den första gången lades upp i visma så skrevs inget namn in, alltså har inte felet kommit från löneprogrammet utan fått inloggning på annat sätt.

Din lösning är helt korrekt, man måste engagera den anställde att lösa problemet..

Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Hmm detta var ju inte bra! Blir det så för alla som finns på mer än ett företag?? Jag har ju några som jobbar på flera företag..

Jag trodde kanske det hade med att han redan finns och har tillgång till annat på visma.

Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb
Nej det gick inte att ändra i löneprogrammet, förstår av Lotta ovan att det är bara den anställde själv som kan göra det. JAG KAN JU INTE HA NÅGON SOM HETER Förnamn Efternamn i löneprogrammet!!! Åtgärda omedelbart detta fel!!!!!! 
Foto på Anette

Anette

 • 152 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har ett liknande problem. Snälla Visma! Ändra så att jag som administratör kan justera namn på den anställde. Mina anställda är duktiga på andra saker, jag måste kunna administrera sådana här detaljer. Med vänlig hälsning Anette
Foto på Sofia Johansson

Sofia Johansson, Moderator

 • 5,440 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tänkte stiga in och berätta lite mer om anledningen till att det blir såhär.
Det är dessvärre inget "fel".
Anledningen till att era anställda fått namnet "Förnamn Efternamn" är för att den e-posten ligger upplagd på vismaspcs.se med detta namn sedan tidigare. Anledningen till att namnet heter just så är för att den anställda någon gång har aktiverat en s.k Prova-på i eEkonomi hos oss. Då behöver man inte fylla i något namn, men eftersom att stjärnorna är obligatoriska fylls detta i automatiskt om den anställda skriver inte något eget namn där.
Vi ser över hanteringen av prova-på-aktiveringen internt, men än så länge så behöver den anställda logga in själv och ändra namnet.
Som administratör kan ni inte logga in och ändra namnet. Detta då personen redan finns upplagd på vismaspcs.se. Då hade man som adminsitratör haft möjlighet att "ta över" den personens uppgifter, och finns personen upplagd på flera bolag (kanske upp till 10 st andra bolag på vismaspcs.se) hade även namnet på alla de bolagen ändrats. Det får man inte göra, så därför finns inte möjligheten.

Hoppas detta gav er mer kött på benen så återkommer vi när vi har en lösningar på Förnamn Efternamn framöver :)

Ha en trevlig dag! 

/Sofia
Foto på Lotta

Lotta

 • 3,458 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Sofia! Det är ju ett fel att det vid synkningen sker ett intrång i ens personregister. Det borde kommit ett felmeddelande om att den personen redan har ett konto och att annan åtgärd måste ske. För några av mina anställda har det kommit tillbaka - inte Förnamn Efternamn - utan en lång harang av siffror och bokstäver med  bindestreck typ 1763g-15846a6-958B-658413-By.
Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Tycker inte heller om intrånget i mitt löneprogram som Mitt lönebesked innebär!

Tycker fortfarande att Visma valt fel väg för att skicka lönespecifikationer!! Rör inte mina inlagda uppgifter i mitt löneprogram, lös det på annat sätt!

Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Lotta och Christel,

När man använder sig utav en av våra internettjänster så som Mitt lönebesked är så sker en synkronisering mellan löneprogrammet och Visma online när du låser din lönekörning.
Det innebär då att information skickas mellan dessa två plattformar och att information uppdateras om en skillnad finns.

Självklart är det jättetråkigt om detta innebär merarbete för eran del och det är verkligen inte vår mening.

@Lotta, jag kan inte se några felaktiga uppgifter hos er just nu men jag ber en kollega på supporten att ta kontakt med dig så kan ni kolla på det tillsammans.


Ha en fin dag!
/Cecilia
Foto på Christel

Christel

 • 6,340 poäng 5k badge 2x thumb

Jo, jag har under resans gång lärt mig att löneprogrammet synkar, inte bara när jag låser lönekörningen utan även när jag öppnar. (Och inte bara när jag laddar upp lönespecifikationerna, vilket hade varit logiskt i mitt tänk..) Hade programmet då bara synkat relevant info som har med en lönespecifikation att göra så hade jag kunnat acceptera det. MEN att den synkar allt och lite till har varit mitt stora problem efter uppdateringarna och denna koppling. (Vad har schemat med lönespecifikationen att göra??)

Så jag fortsätter önska att Visma tog till sig att vi vill kunna skicka lönespecifikationer på ett enklare sätt och slippa kopplingen till ett tidrapporteringssystem! Även om jag nu ansett mig tvungen att ha Mitt lönebesked för alla företagens anställda som jag jobbar med.

Detta med namnet som byttes ut stötte jag ju också på i ett tidigare skede. Har nog gått på alla nitar som finns i detta program, tyvärr.

Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

 • 3,924 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Christel,

Våra system arbetar tillsammans på detta sätt för att uppgifter om de anställda från vismaspcs.se ska hållas uppdaterade och korrekta. Mitt Lönebesked är en smidig funktion med många fördelar då det är enkelt för de anställda att komma åt sitt lönebesked via appen eller webbläsaren. Jag förstår att detta inte är en funktion som passar alla och det är tråkigt att du har stött på de problem som du har. För er som önskar alternativ hantering om utskick av lönebesked vill jag passa på att tipsa om att gå in och rösta på tråden att kunna skicka lönebesked via kivra.

Har du fler funderingar får du gärna återkomma!

/Fanny