Det blir fel vid utskrift av pdf faktura i Compact

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 12 månader sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Meddelande: I den nya versionen somkommit av Acrobat Reader DC – Svenska (19.008.20071) blir fakturans logga heltkonstig

Vid utskrift, är det något ni kännertill. Bifogar en faktura som är utskriven på skrivaren och en hur den ser ut påskärmen. Om ni

Har något tips eller så kan ni nå migenligt nedan. Se bifogade filer. Jag har provat att skriva ut på två olikaskrivare och det blir sammaResultat. Den som är riktigt är skrivendirekt från Compacten utan vägen via pdf fil.
Foto på Jan

Jan

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Annelie Engvall

Annelie Engvall, Moderator

 • 2,296 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Jan,

På vilket sätt blir den konstig?
Kan du infoga en annan bild?
Vilken version har du av programmet?
Vilket format har du av logotypen? 
Programmet hanterar följande bildformat: BMP, ICON, GIF, JPEG, Exif, PNG, TIFF och EMF. Om logotypen inte skrivs ut kan det bero på att den är sparad i fel filformat. Det kan också bero på att logotypens storlek är större än den ruta som är uppritad. Om den är mindre än rutan som är angiven ökas logotypens storlek så att den fyller ut den definierade rutan. Är den större skrivs den inte ut.

Det går tyvärr inte att öppna de bifogade filerna.

Ha en bra dag!

/Annelie
Foto på Jan

Jan

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har senaste versionen 6.41 av programmet. Jag har använt loggan och det har funkat perfekt fram till nu felet uppstår när man försöker skriva ut pdf filen från Acrobat reader DC nu när de har uppdaterat till en ny version, är det något som ändrat förutsättningarna när de uppdaterat. Aktuell version är 19.008.20074. av Acrobat.
Foto på Eva Svensson

Eva Svensson, Testansvarig - Visma Compact

 • 252 poäng 250 badge 2x thumb
Hej
Ja du kör ju senaste programversion, och har loggan fungerat tidigare, så ska den förhoppningsvis fortsätta att göra det med.

Vilken filtyp är din logotyp som ingår i faktura-layouten?

Jag har idag uppdaterat min Adobe Reader DC, blev då som din fast 80 på slutet istället för 74.
Vill du börja med att uppdatera din Adobe Reader igen. Sen är det inte säkert att detta hjälper, men så kör vi samma nyaste version av Adobe Reader  DC i alla fall.

När jag testade i Övningsbolaget nyss, logon är foto JPG-fil, sparade/skrev ut som PDF först, sen öppnade PDF och skrev ut, blir rätt och som förväntat. Jag har tyvärr inte kunnat se/hitta ev bifogade fakturautskrifter från dig.

Kan du med ord försöka beskriva hur logon blir fel? Enbart svart/vit, liksom randig, grynig, förvrängd, helt fel storlek, annat?

Vi fortsätter felsöka, när vi vet ditt filformat och försöker köra samma förutsättningar hos oss. 

Eva Svensson


(Redigerad)
Foto på Jan

Jan

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Den blir helt förvrängd bara streck. Vill du kan jag mejla en kopia av fakturan om du meddelar mig din e-postadress. Filen är i BMP format och den har jag haft långt över 10-år..... Adobe Reader DC är i senaste formatet. Det blir rätt på skärmen men när utskriften sker till skrivaren blir det fel.
Foto på Eva Svensson

Eva Svensson, Testansvarig - Visma Compact

 • 252 poäng 250 badge 2x thumb
Hej
Ja, BMP är ju ett av de två bildformat som Visma Compact alltid har kunnat hantera.  

Har du provat båda sätten att skapa pdf-fakutra? Blir det samma fel och förvrängning av loggan sen vid utskrift?

Gissar du väljer det nyare sättet. I Hantera fakturor-dialogen, markerar en eller flera fakturor och klickar på knappen Skriv ut PDF. Alternativt står i sidan där fakturor registreras och upptill klickar på knappen PDF.

Andra äldre sättet är att du markerar en eller flera fakturor i Hantera fakturor-dialogen, sen klickar på knappen Skriv ut hanterade poster. Men då behöver man i förväg ha valt PFD-skrivaren i Utskriftscentralen. Eftersom då skickar programmet automatiskt de markerade fakturorna till den skrivare du valt för Fakturor i Utskriftscentralen. Alternativt står du i sidan där fakturor registreras och i Arkiv-menyn klickar på Skriv ut. I dialogen som visas, ändra till din PDF-skrivare som behöver sen innan vara installerad i datorn och i programmet sparat skrivarinställningar för (Arkiv - Skrivarinställningar).
Här är länk till hur du sparar skrivarinställningar vid ny skrivare i Compactprogrammet. https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-compact-1500/default.htm#visma-compact/allmant/standard...

Om du använder andra sättet. Kan det finnas någon uppdatering att göra för detta? PDF-skrivar-alternativet?
Jag har själv nu också provat andra sättet, ändrat till BMP-logga, valde nyaste i förra svaret. Och då har jag provat med Microsoft Print to PDF-skrivare samt CutePDF Writer. Båda alternativen fungerar hos mig, båda pdf-skrivarna. Jag har haft de två pdf-skrivarna installerade hos mig i flera år utan att jag gjort någon uppdatering.  

Vad är då skillnaden för oss när vi skapar och skriver ut pdf-fakturor?
Jag funderar vidare men inväntar också svar. 

/Eva Svensson
(Redigerad)
Foto på Jan

Jan

 • 120 poäng 100 badge 2x thumb
Jag har också kommit så långt så jag ser att det funkar med CutePDFWriter. Skall prova det andra du föreslår i helgen när jag gör mina veckofakturor.
Foto på Eva Svensson

Eva Svensson, Testansvarig - Visma Compact

 • 252 poäng 250 badge 2x thumb
Hej igen!
Det kan vara som så att med nya tekniker och versioner som kommer av andra program, som Visma Compact integrerar med, så får man hitta alternativa arbetssätt för att få Visma Compact att fortsätta att fungera så bra som möjligt. Funkar BMP-loggan i CutePDFWriter får det nog bli svaret för dig, och andra kunder.

Välkommen tillbaka om du har andra funderingar på dina program från Visma Spcs.
Trevlig helg!

Eva Svensson