Du kan inte stämma av kontot förrän du tagit emot det första kontoutdraget från din bank - eEkonomi

 • 1
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Har automatisk uppkoppling till bank sedan en vecka tillbaka. Men möts av Du kan inte stämma av kontot förrän du tagit emot det första kontoutdraget från din bank när jag försöker läsa in bankhändelser. Kan inte ens ladda upp ett kontoutdrag. Hur löser jag detta?

mvh,

Sebastian
Foto på sebastian

sebastian

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
 • 1
Foto på Philip Hjelmberg

Philip Hjelmberg, Fd Moderator

 • 3,900 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Sebastian!

Om det visar i programmet att det inte finns något att stämma av beror det på att det inte har skett några händelser på banken sen kopplingen trädde i kraft. Är det så att du har transaktioner att stämma av innan kopplingen blev aktiv så får man lägga in dessa händelser genom att klicka på Ny bankhändelse - Ny bankhändelse uppe till höger när du står inne på Kassa- och bankhändelser.
Allt eftersom det sker transaktioner på ditt konto på så kommer dessa att komma in i ditt eEkonomi. Det kan dock ske med en dags fördröjning.

Med vänliga hälsningar
Philip
Foto på Jakob

Jakob

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Hej Philip! Jag har samma problem som Sebastian. Ny Bankhändelse upp till höger är utgråat, det går alltså inte satt klicka. Jag har likt Sebastian precis skaffat koppling till banken. Jag har också "Du kan inte stämma av kontot förrän du tagit emot det första kontoutdraget från din bank." på Kassa- och bankhändelser-sidan.

Hur kommer man runt detta? Jag har transaktioner som jag inte hann bokföra manuellt innan bankkopplingen aktiverades.

Mvh
Jakob
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Jakob,

Knappen Ny bankhändelse är utgråad och ej klickbar tills dess att du har fått in ditt första kontoutdrag från banken. Detta för att du inte av misstag ska råka lägga in någon händelse manuellt som sedan kommer in per automatik när bankkoppling är aktiv.

Så här står det i den skrivna hjälpen i programmet (SEB) :
När banken godkänt anslutningen av kontont får du ett meddelande om det i programmet. Det tar 2-3 bankdagar innan det första kontoutdraget förs över automatiskt. Det är bara nya kontoutdrag som förs över när samarbetet startas. Transaktioner från tidigare perioder måste registreras manuellt.

Under tiden som du väntar på godkännandet från banken, kan du inte registrera några bankhändelser manuellt på det/de valda bankkontona.

Det innebär att så fort du har fått in ditt kontoutdrag kommer du kunna manuellt lägga in bankhändelser på datum före aktiveringen av bankkoppling.


Ha en trevlig helg
/Cecilia
Foto på Jakob

Jakob

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Hej Cecilia!

Och det spelar ingen roll om det första kontoutdraget som förs över automatiskt innehåller transaktioner eller inte? Ett kontoutdrag som förs över men är tomt kommer ändå göra att ”ny bankhändelse”-knappen åter blir klick och användebar?

Mvh
Jakob
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Jakob,

Om inga transaktioner har skett kommer inget kontoutdrag läsas över så det kommer ej fungera, men förstår vart du vill komma.
Om du vill få igång knappen Ny bankhändelse måste du i så fall åtminstone sätta in eller ta ut 1 kr från ditt konto så går kontoutdraget över till programmet och knappen blir åter klickbar.

/Cecilia
Foto på Jakob

Jakob

 • 90 poäng 75 badge 2x thumb
Då är jag med! Insättning på 1 SEK gjord. Hur bokför jag denna lilla peng? :)

Mvh
Jakob
Foto på Cecilia Towner

Cecilia Towner, Moderator

 • 10,206 poäng 10k badge 2x thumb
Hej igen,

Den pengen kan du bokföra som en egen insättning.
Har du en enskild firma så bokför du det mot konto 2018 och är det ett aktiebolag så har du 2893.

Ha en bra dag

/Cecilia

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.