Dubbelsidiga fakturautskrifter - Administration

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi har fått problem med våra fakturautskrifter när vi har uppdaterat till version 2014.11. De flesta av våra kunder får fakturor via e-post men en del vill fortfarande ha en pappersfaktura. När vi trycker på skriv ut fakturor så skrivs fakturorna så skickas e-postfakturorna och pappersfakturorna skrivs ut.  Problemet som kommit i denna version är att vi har standardinställning dubbelsidig utskrift och det innebär nu att det är en kundfaktura på ena sidan av pappret och en annan faktura på den andra sidan. Detta problem fanns inte i den tidigare versionen, utan där blev det ett papper för varje faktura. Inte någon bra ändring ni gjort... 
Foto på tj

tj

 • 1,356 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,694 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan!

I programmet kan du ställa in hur du vill ha utskrifterna per utskriftsvariant, till exempel för hur utskrift av fakturor ska fungera och en annan för exempelvis journaler. Detta gör du under Arkiv - Inställningar - Skrivarinställningar. Välj den skrivare du använder och ändra inställningarna till så som du vill ha det, i ditt fall tar du bort dubbelsidigt. 

Om du vill ha två skrivarval, en för dubbelsidigt och en för enkelsidigt även när det inte gäller Administration kan du installera din skrivare på nytt, så att du har två skrivare under Kontrollpanelen Skrivare - som går till samma skrivare. Du döper om denna skrivare till exempelvis Enkel och gör de inställningar som du vill ska gälla för den sortens utskrifter som du vill skriva ut. På så sätt har du dina inställningar så om du vill ha dem för de olika utskrifterna, utan att behöva ändra varje gång.

De utskrifter du idag vill ha dubbelsidigt låter du ligga kvar. Men för fakturautskrifterna i Administration som nu kommer dubbelsidigt kan du i programmet under Arkiv - Inställningar - Skrivarinställningar välja skrivaren Enkel. Ställ dig på på raden för Fakturor och klicka du på pilen till höger. Nu får du upp de skrivare som finns tillgängliga för dig och här väljer du den du döpte till exempelvis Enkel. 
Foto på tj

tj

 • 1,356 poäng 1k badge 2x thumb
Det låter som en lösning, men vi arbetar i en server och det är lite mera pyssel med att installera ytterligare en skrivare...

Problemet uppstod när vi uppdaterade till den nya versionen så det måste alltså vara så att Visma har gjort en ändring!
Foto på Mita Jonsson

Mita Jonsson, Moderator

 • 30,694 poäng 20k badge 2x thumb
Vi har gjort ändring i utskriftshanteringen. Skillnaden är att i version 2014.0-2014.2 så skrevs varje dokument ut som en utskrift. Nu skriver vi ut alla dokument som man valt att skriva ut till skrivaren, som en utskrift. Anledningen är att minska risken med att andra utskrifter kommer emellan, som kan hända när man arbetar i nätverk.

Prova med den översta lösningen med att ändra skrivarinställningar, det kanske räcker med den och då behöver du inte installera skrivaren ytterligare en gång. 
Foto på tj

tj

 • 1,356 poäng 1k badge 2x thumb
Förstår inte riktigt hur den översta lösningen ska kunna lösa mina problem. Jag använder samma skrivare till fakturor och många andra utskrifter i Visma, och i alla de andra fallen vill jag ha dubbelsidigt.

Du skriver också att ni vill minimera risken att det ska blandas ihop med andra och då kan jag inte låta bli att fråga om det är kunder som har anmärkt på detta eller om det är något som ni själva bara tror...
Foto på Anneli Malmgren

Anneli Malmgren, Employee

 • 1,170 poäng 1k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej!

Om du för raden Fakturor under Arkiv – Inställningar -
Skrivarinställningar, väljer den skrivaren du använder och väljer Inställningar och gör ändringar där, ändrar detta endast hur utskriften av Fakturor ska hanteras på din skrivare. 
Dvs om du vill att även Kreditfakturor ska fungera på samma sätt, gör du samma sak för raden Kreditfakturor.

Valet Journaler under Skrivarinställningar, hanterar hur du skriver ut rapporter (tex Kundreskontra) och journaler. Så om du vill ha dem utskrivna dubbelsidigt, ändrar du inte på inställningen för den raden.

När det gäller om varför vi har samlat ihop så att alla utskrifter till Skrivare skrivs ihop tillsammans, är det kunder som har reagerat på det och varit anledningen till att vi ändrat på detta. 
(Redigerad)
Foto på atlascopco

atlascopco

 • 70 poäng
Skriv ett svar   

Förhoppningen är förstås att VISMA SNARAST KOMMER MED EN KORRIGERAD VERSION UTAN DENNA BUGG  att även fakturor kommer ut dubbelsidigt utskrivna när man valt att skriva ut journaler dubbelsidigt.
Ett MÅSTE.  mvh/ Hildegard Haag, Atlas Copco Welltech AB.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Hildegard!
Min kollega Anneli har här ovan skrivit hur du ska göra för att ställa in så att journaler kommer ut dubbelsidigt men att fakturorna inte ska göra det.
Har du gjort som hon skriver och stöter ändå på problem?
Foto på atlascopco

atlascopco

 • 70 poäng
Ingen lösning på problemet.

Jag får stänga VISMA och öppna upp igen när fakturor skall skrivas ut enkelsidigt.

kan väl inte vara en acceplabel lösning, men hjälper till.
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen Hildegard!
Så vitt vi vet fungerar den här lösningen för andra kunder och tanken är ju att du inte ska behöva starta om programmet hela tiden, det är inget bra alternativ. 
Jag ber en kollega att ta kontakt med dig per telefon på nytt, för att se vad vi kan göra för att komma till rätta med problemet.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.