Flera referenser på kundfaktura - eEkonomi

 • 6
 • Idé
 • Uppdaterades för 8 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Hej!
Jag fakturerar ofta mot organisationer där betalningsreferensen är ett nummer och den personliga kontakten är en annan referens. Jag eftersöker möjligheten att på fakturan kunna ange flera referenser. Har sett att den finns på Vismas faktura när ni fakturera mot mig som kund. 

Hur ser möjligheten ut att kunna lägga till detta i faktureringsprogrammet för eEkonomi?

Mvh
Henke
Foto på Henke

Henke

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 6
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hejsan! 

Tack så mycket för att du lyft ett önskemål här på supportforumet gällande Visma eEkonomi.

Om jag förstår dig rätt skulle du vilja ha möjlighet att skriva in flera "Er referens"? Eller söker du efter ett annat fält? Återkoppla gärna. 

I dagsläget så går det endast att lägga in en "er referens" på respektive kundfaktura i Visma eEkonomi. Ett alternativ så länge är att lägga till en textrad på fakturan, jag förstår att detta inte är ultimat men förhoppningsvis ett sätt att komma vidare så länge.

Vi tar detta som ett önskemål och kommer att hålla tråden under uppsikt framöver, i dagsläget är det inget som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden. Vi rekommenderar alla användare som har samma önskemål att rösta på tråden eller skriva en kommentar.

Vi återkommer i tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin måndag!

/Lovisa
(Redigerad)
Foto på Henke

Henke

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!

"Om jag förstår dig rätt skulle du vilja ha möjlighet att skriva in flera "Er referens"? Eller söker du efter ett annat fält? Återkoppla gärna."

Precis, jag har ofta ett referensnummer knutet till en ekonom som verifierar fakturan medan beställaren är en annan referens. Därav min önskan att kunna lägga till flera olika referenser på samma faktura. 

Ha det gott!
/Henke
Foto på Soren Berg

Soren Berg

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
De flesta företagskunder har fler beställare. På samma sätt som det går att lägga till fler e-postmottagare borde det gå att addera referenser. Mina stora kunder kan ha uppåt 10-15 referenser. Hälsningar Sören
Foto på Henke

Henke

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Hej!
Ett år har passerat sedan jag efterfrågade möjligheten att lägga in flera referenser i ert fakturasystem enligt tidigare inlägg i tråden. Nu med nya förhoppningar om att detta kan bli en möjlighet i kommande förbättringar i e-ekonomi.
Skulle det kunna fungera så att man kan addera flera nya rader med en "rull-list" där jag kan välja projekt, referens, kod etc? På så vis behöver inte en ny rad i fakturaprogrammet vara statisk utan användaren kan själv välja hur raden skall benämnas utefter ett antal av er förvalda alternativ. Detta medför även att eventuella ändringar i framtiden inte behöver betyda omfattande programmeringar eller omstruktureringar av en redan väl fungerande layout.

Mvh
Henke
Foto på Robert

Robert

 • 288 poäng 250 badge 2x thumb
Hej, vi är i samma sits dock inte fler referenser på samma faktura. Vore väldigt bra med fler referenser eftersom våra kunder kan ha många olika mottagare/kostnadsställen. Och har det gått ett år så kanske det är dags att tas upp
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 7,686 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Nu var det ett tag sedan vi uppdaterade här i forumtråden. Som det ser ut nu så är det fortfarande inget som är planerat att införa men är det något som förändras så delar vi självklart den informationen med er. 

Ha en fin dag!
/Jenny
Foto på Chriskaffe

Chriskaffe

 • 3,728 poäng 3k badge 2x thumb
...men det är ju så bara att det borde finnas! Speciellt när det går elektroniska fakturor till kommuner- och landstingens olika avdelningar för attest som behöver flera ref punkter för att hitta rätt till de olika avdelningarna. Det är länge sedan människor med pannskärm och uppkavlade ärmar personligen granskade pappersfakturor ovh skickade den med internposten till rätt utanordnare! Bra att Visma kan omvandla fakturor till digitala dylika men det räcker inte längre! Kom igen, det är år 2018!!!
(Redigerad)
Foto på barrskog

barrskog

 • 60 poäng
*2019 nu och detta är mer aktuellt än någonsin.