E-faktura inkl. moms - Administration

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 1 vecka sedan
 • Pågående
 • (Redigerad)
Som detaljhandlare efterlyser jag möjlighet att skicka autoinvoice skapade från ordrar inkl. moms. Snart är det lag på att skicka e-faktura till statliga myndigheter och i vårt fall har vi ett kassasystem kopplat till Visma Adm. 2000. Alla ordrar hamnar i systemet inkl. moms (för det är så vi jobbar, inkl. moms direkt till kund), men programmet vägrar att befatta sig med dessa . Det går bara att e-fakturera exkl. moms!!!??? Varför i herrans namn då? Fakturan är helt korrekt med netto, moms och bruttobelopp och korrekt fakturatotal, så HUR jag skickar fakturan kan ju rimligen inte spela någon roll? Detta är ju nödvändigt att komma tillrätta med, för man kan ju inte sitta och räkna om varenda faktura manuellt...eller? Vi använder heller ingen inlagd prislista i Visma, utan har våra butikspriser, vilka är flexibla.

Jag känner mig orolig inför detta, för fler och fler företag kräver e-faktura, och jag kan inte lösa tillmötesgå dem, för att programmet inte låter mig fakturera inkl. moms.


Detta är ju YTTERST angeläget att komma tillrätta med!

Med vänlig hälsning
Susanne Jahrl, Konditori Napoleon AB, JÖNKÖPING
Foto på Susanne Jahrl

Susanne Jahrl

 • 354 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 4 veckor sedan

 • 0
 • 1
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 6,668 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Susanne Jahrl!
Vi tittar på en lösning vad gäller inklusive moms prislistan.
Anledningen till att det ser ut som det gör idag är för att vi inte har stöd att fakturera elektroniskt till privat personer. Då har vi styrt det så att prislistan Inkl moms är till privat personer och Exkl moms är till företag. Eftersom det inte finns stöd för privat personer medför det då att inkl moms också blir stoppat.
För att vi ska kunna göra en ändring här skulle jag tacksamt ta emot dina funderingar på varför du inte använder prislista och då exkl moms? Lägger du in alla priserna manuellt? Är det så att du får bara slutpriset och det är då inkl moms? Fakturerar du blandat privat och företag?
Foto på Susanne Jahrl

Susanne Jahrl

 • 354 poäng 250 badge 2x thumb
Hej!

Jag är tacksam att ni reder lite i detta problemet! 

Anledningentill att jag inte använder prislistor, är att vårt Visma är anslutet till Cash-IT:s kassasystem. Alltså en regelrätt kassapparat. Vi är ett konditori som säljer brutto direkt till kund, vissa av kunderna är företag, men prislistan till alla inkl. moms. Företagskunderna handlar på order och samlingsfaktureras 1 g/månad och att skilja på priser med eller utan moms låter sig helt enkelt inte göras. Vi är ett detaljhandelsföretag! Jag menar att fakturan som bildas vid samlingsfaktureringen är ju klar med rätt fakturabelopp och rätt momsbelopp, så det borde ju vara ovidkommande om den skickas som pdf, brev eller e-faktura. Det rör ju sig i sista änden bara om att distribuera fakturan till kunden. 


Nu blir det ju lag på att skicka e-faktura till statliga verk och det gäller även mig, ett litet detaljhandelsföretag, och då måste jag köpa in ytterligare en faktureringstjänst externt för att inte Visma adm. kan hantera detta. Käns inte ok!


Vore tacksam om detta kunde lösas på något sätt. Jag kan ju inte vara den enda som säljer inkl. moms.


Mvh

Susanne Jahrl