Leverans- och fakturaadress samt sidfot i Webshop

  • 2
  • Idé
  • Uppdaterades för 5 månader sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
När man i kassan anger sitt namn mm så produceras ett svarsmail av systemet där uppgifter står till vänster:
Beställningsnummer och under det Fakturaadress.
Till höger står fakturaadress oftast då tomt utrymme såvida inte kunden kryssat i separat fakturaadress vid sin beställning utan bara fyllt i sin beställning "som vanligt".

Det är ologiskt då det är en vara som beställts bör det stå till vänster:
Leveransadress (för varan) och sedan lämpligen samma uppgifter till höger såvida inte kunden kryssat i bocken separat fakturaadress försåss då den bör stå där. Det är ju inte en fakturaadress som beställts av kunden utan vara till Leverantörsadress.

Alternativt och bättre för oss kan man tänka sig att införa en ruta som måste ikryssas där kunden bekräftar att leveransadress är samma som fakturaadress så att kunden tvingas välja.
Vi säljer bara till företag vilka i flera fall har separata leverans och fakturaadress och det blir lätt fel i kunders beställningar när kunden inte uppmärksammar den lilla bocken som skall kryssas i för att få upp dessa separata adresser.

Sedan är radioknappen privat förvalt. Vi säljer enbart till företag och vill egetligen inte ha knappen privat ens möjlig. Man kan ju välja inkl och ex moms som förval i shoppen då bör analogt vid ex moms även företag bli förvalt.

Vidhåller sedan med en dåres envishet att en sidfot som ser ut som en sidfot brukar se ut efterlyses, dvs en sidfot som är på helbredd med möjlighet att fylla i mindre textstorlek. (telefon, adress osv). Nuvarande alternativ med t.ex halvbredd är inte funktionellt.

/Staffan Klintberg
Foto på staffankli

staffankli

  • 172 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

  • 2
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 22,066 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Jag tänkte göra en uppdatering i denna tråd då en del av dina önskemål har genomförts. 

- Börjar vi med fakturaadress och leveransadress så fungerar det fortfarande så att du måste bocka för "Avvikande leveransadress" om det gäller och har där möjlighet att fylla på med annan information än fakturaadressen. 

- Gällande att göra det möjligt att enbart sälja till företag så kan du nu ställa in detta i dina Shopinställningar. Gå till Webshop - Shopinställningar - Under "Kassa" så kan du nu ställa in "Sälj till kundgrupp" som Enbart Företag

- När det gäller sidfoten så har du möjlighet att göra en del justeringar för denna. Under Website - Sidlayout - och under fliken "Sidlayout för sidfot" så kan du välja mellan fyra stycken olika alternativ. Men, uppfattar jag dig korrekt om du vill kunna göra fler justeringar än så? Återkoppla gärna. 


Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie