eEkonomi Deklaration/Årsredovisning bör starta med närmast föregående ÅR

  • 2
  • Problem
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Pågående
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Ett bra och fiffigt tillägg, om än inte fullt lika robust som bokföringsprogrammet i sig.
Tyvärr envisas mitt tillägg att öppna upp med 2013 varje år.

Mellan varven hinner jag glömma detta beteende och blir konfunderad av siffrorna innan jag inser att jag måste byta år själv som en inställning för tillägget innan kan börja arbeta med deklarationen. Kanske är det för att 2013 är olåst som programmet vill gå tillbaka dit hela tiden, men det är bara för att jag hade inte tillägget vid uppstarten 2013 och kan självklart inte nu försöka låsa en gammal deklaration (tänk bara på det där med årsverifikat som vill gå in och automatbokföra), eller som en konsekvens ej heller låsa ÅR för det året.
Problemet tycks därför permanent sålänge beteendet är såhär. Och såhär blir det för alla som inte har tillägget fr.o.m. första årsskiftet.
En sak som vore lämpligt rent allmänt vore att manuellt med specialkommando kunna låsa gammal deklaration och/eller ÅR som uppenbarligt gjorts manuellt eller på annat vis, men utan att fördenskull börja försöka upprätta något ytterligare årsverifikat i gammal låst period (eftersom det gjorts för länge sedan dock ej av tillägget).  Jag vill ju absolut inte gå in och peta i någonting avseende 2013 nu.

Egentligen är startbeteendet ganska konstigt om man tänker efter, då det är mycket osannolikt att någon skulle vilja starta arbetet i tillägget med något annat år än närmast föregående RÅ.

Så jag föreslår därför att för enkelhets skull tillägget alltid borde starta med utgångspunkt att det är årets deklaration man avser göra, dvs den senast avslutade perioden, inte för en fem år gammal som inte gjordes eller längre ens kan göras i programmet.
Foto på David L

David L

  • 320 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 2
Foto på Theodor Ahlström

Theodor Ahlström, Moderator

  • 5,194 poäng 5k badge 2x thumb
Hej David,


Jag har tagit kontakt med dig via mail för att få lite mer information gällande ärendet för att kunna felsöka vidare på det.


/Theodor

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.