eEkonomi startsida! Informera system fel!

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
  • (Redigerad)
På startsidan i eEkonomi borde man informera om eventuella systemfel.
Foto på Rolf Alm

Rolf Alm

  • 606 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Fanny Örnberg

Fanny Örnberg, Moderator

  • 3,904 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Rolf Alm,

Vill du beskriva lite mer om hur du tycker att det ska se ut på startsidan med den information som du önskar? Vill du att det ska komma som en informationsruta varje gång du öppnar programmet som du sedan får stänga ner? Vill du att det ska vara information i en öppen ruta hela tiden under Startsidan? 

Jag förstår att det skulle vara smidigt att få information om eventuella systemfel direkt inne i eEkonomi, så beskriv gärna lite mer hur du vill att det ska se ut så kan vi ta vidare dina tankar som en idé!

/Fanny
Foto på Rolf Alm

Rolf Alm

  • 606 poäng 500 badge 2x thumb
Hej.
Jag ser gärna att när jag öppnar MIN SIDA att fel redovisas (system- eller av någon kund rapporterat fel ) och när det ev kan vara åtgärdat. Alltså jag kan själv avgöra om det aktuella felet berör det jag tänkt göra.
Jag tycker problemet ska finnas kvar tills det är löst så jag får informatioen att det är löst. Att klicka bort och fortsätta funkar iallafall för mig.

Tex när vi höll på med årsredovisning / deklaration vid årsskiftet fanns det ju saker jag kunde göra och vissa inte. Problemet då var den brist på information som uppstod och alla möjliga trådar som skulle följas för att få klarhet vad problemet bestod av, om det berörde mig, om det var löst och hur jag som kund skulle agera. 

Om det dyker upp system- eller av någon kund rapporterat fel när jag är inne och jobbar i en av sessionerna, vill jag gärna ha en pop-up info, ger mig möljighet att avsluta logga ut eller fortsätta med något annat.
Framför allt gäller det senaste de som jobbar med flera kunder, FY för att behöva göra om och ev rätta för att systemet fått fnatt.
POP-up problemet syns sedan när jag loggar in på min sida som problem och förhoppningsvis löst. Alltså det försvinner inte förrän att det är loggat som åtgärdat och jag klickar bort.

Innan vi fick MIn sida i nuvarande form så fanns ny information, ev fel etc på öppningssidan. Idag hittas den längst ner på startsidan. De röda markeringarna som finns i sidhuvudet när man kommer in är ok, men....

Eftersom vi har ett litet AB så fungerar det mesta väldigt bra. Funderar på om vi alla skulle vara hjälpta av ni  rensar i Forum och lägga trådar under det år som frågan ställdes, då finns de kvar men man kan hitta de senaste utan att göra avancerat sök.
Det är lite synd att läsa om problem som uppstod för fem år sedan och som nu dyker upp igen. Inte moral höjande direkt.
Många av frågorna finns det svar på i forum men det är svårt att avgöra om svaret är relevant pga senaste svar. Regler ändras ju.

Det jag också saknar är ifall det blir någon kompensation för årsskiftes strulet. Nu har vi betalat deklaration/årsredovisning för nästa årsskifte så ni anser väl att ni nu har en väl fungerande produkt som går att använda 1 januari 2019.

Tack för ordet

Agneta
Foto på Jenny Sjöström Sannéus

Jenny Sjöström Sannéus, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

  • 7,576 poäng 5k badge 2x thumb
Hej!

Tack för att ni delar med er av förbättringsförlag av Visma eEkonomi. 

Idag lägger vi inte ut någon information om systemfel på våran startsida men du kan hitta den under Kända fel via Supportpanelen. Klicka på frågetecknet längst upp i programmet. Välj Skriven hjälp och där ska det sedan finnas ett alternativ för Kända fel.

Är det större incidenter så informerar vi även på Statuspage

Ha en fin dag!
/Jenny