Skapa rapporter till excel - eEkonomi Tid

 • 11
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Hej,Jag skulle vilja lägga ett önskemål till utvecklarna om att man ska kunna skriva ut tidrapporter från eEkonomi Tid i excelformat. Idagsläget finns det endast möjlighet att få rapporterna i PDF-format. Detta gör att projektledarna ej kan få ut rapporter att senare kunna använda både till uppföljning och till att ta en diskussion med kunder mm. Det vi efterfrågar är en bra rapport på individnivå per projekt i excelformat. Men gärna alla rapporter i excelformat.Mvh Evelina
Foto på Evelina

Evelina

 • 598 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 11
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Evelina!

Tack så mycket för att du lyft ett  förbättringsförslag gällande Visma eEkonomi Tid här på forumet.

Precis som du skriver så kan du i eEkonomi Tid under Rapporter endast välja att Skapa PDF. Om jag förstår dig rätt så skulle du här vilja ha möjlighet att skapa en csv/excel-fil också? Återkoppla gärna. 

Din tråd är relativt ny så vi kommer ha den under uppsikt, vi rekommenderar alla användare som har samma behov att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. På det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Vi uppdaterar självklart denna tråd om en ändring blir aktuell.

/Lovisa
Foto på Peter

Peter

 • 114 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
Ett år har nu gått och behovet av att få ut rapporter till excel är stort!
Denna funktion behöver verkligen prioriteras nu!
/Peter
Foto på Evelina

Evelina

 • 598 poäng 500 badge 2x thumb
Hej,

Precis, jag skulle vilja få ut alla rapporter även i excel-fil. Likväl som man kan skapa dem i PDF. 

Mvh Evelina
Foto på Hasse

Hasse

 • 100 poäng 100 badge 2x thumb
Självklart vill jag ha mina rapporter i Excel. Det känns lite märkligt att detta inte är självklart för alla inklusive Vismas personal.

Mvh Hasse
Foto på Peter

Peter

 • 114 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,
Jag håller definitivt med!

Att få ut underlag till Excel är en självklarhet och denna brist leder till oerhört stort merarbete i vår verksamhet!
Det är dags att prioritera denna punkten!

Med vänlig hälsning, 
Peter
Foto på Tobias

Tobias

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Det har nu gått ett år och vi har ännu inte hört något mer om detta! Det är oerhört frustrerande och tidsödande att inte kunna få ut rapporterna i Excel-format och det borde rimligen vara många av era kunder som drabbas av denna brist!

Jag håller med ovanstående, det måste vara hög tid att prioritera denna punkten!

//Tobias
Foto på Niklas

Niklas

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Hej,

Instämmer med tidigare, önskar export till excel. Samt möjlighet att kunna ta med mer information/utforma utskrifter annorlunda än dagens lösning.
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej allihopa, 

Tack för att ni lyfter detta förbättringsförslag!

Jag förstår att det skulle underlätta för er att kunna skapa rapporter från Visma eEkonomi Tid som kan öppnas i excel. 

Jag skulle behöva lite mer input från er: Om rapporterna går att få ut i excel, vad vill ni göra med rapporterna i excel? Gör ni uträkningar baserat på underlaget i excel? Använder det som underlag ut mot kund? 
Anledningen till att jag frågar är för att jag vill få input gällande varför ni behöver få ut rapporterna i excel och vilket behov excel's funktioner fyller :)

Återkoppla gärna.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Peter

Peter

 • 84 poäng 75 badge 2x thumb
Hej 
Jag är i behov av att kunna sända ut rapporter direkt till kund utan att uppvisa tim och totalkostnad. detta skulle jag kunna ta bort i ett excel . 
Foto på Tobias

Tobias

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Vi gör en hel del uträkningar baserade på inrapporterad tid i Visma. Excelrapporterna används som underlag till våra kunder.
Vi klassar allt vi gör och all "städning"/filtrering/uträkning per typ av tjänst etc måste göras i Excel. Jag kan inte lämna PDF-rapporten som underlag till kund utan måste manuellt hantera den vid varje månadsskifte.
Nu måste jag manuellt klistra in data från Vismas PDF till en Excelfil varje månad. 
Tidskrävande och väldigt frustrerande.
Foto på Jens G

Jens G

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med Tobias, det går inte att göra en rapport som fungerar för alla. För att det skall gå att kundanpassa och eventuellt modifiera med fastprisprojekt etc så hade en enkel lösning för er varit att göra en exportfunktion.
Foto på Tobias

Tobias

 • 162 poäng 100 badge 2x thumb
Vi och flera med oss har haft uppe detta problem under lång tid. Senaste kommentaren skrevs jag för 5 månader sedan och inte ens ett svar från Visma. Utvecklas produkten överhuvud taget? Lyssnar ni på era användares önskemål och åsikter?
Foto på Lovisa Dacke

Lovisa Dacke, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 24,068 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen!

Jag ber om ursäkt att det dröjt innan vi återkopplat till er här i tråden.

Jag vill börja med att tacka för ditt exempel Tobias gällande hur ni skulle använda rapporterna från Visma eEkonomi Tid i Excel. Jag förstår självklart att det skulle underlätta för er i ert arbete om samtliga rapporter från Visma eEkonomi Tid gick att ta ut till Excel. 

Jag hade gärna sett att vi införde precis alla önskemål som finns här på forumet i våra produkter på en och samma gång men det är tyvärr inte möjligt, alla önskemål behöver prioriteras. Som det ser ut i dagsläget så är detta önskemål inte prioriterat att utvecklas inom den närmsta framtiden. 

Gällande information om hur vi hanterar önskemål här på forumet generellt så rekommenderar jag dig att kika på trådarna "Visma eEkonomis utvecklingsprocess" och "Dina idéer är viktiga för oss". 

Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring skulle bli aktuell gällande detta önskemål.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Foto på Jens G

Jens G

 • 166 poäng 100 badge 2x thumb
Håller med Tobias. Grundläggande problem i produkterna åtgärdas inte. Många funktioner når inte ens skamgränsen, t ex att det inte går att exportera, eller att alla rapporter (eller är det alla? ingen vet) är med moms. 

Svaret att ni måste prioritera är en usel ursäkt på att ingenting händer. Problemet är ju inte att ni prioriterar utan att ni har för få utvecklare.

Kan man någonstans se vilka användarönskemål som faktiskt har utvecklats? 

/ Jens G
Foto på jorglund

jorglund

 • 92 poäng 75 badge 2x thumb
Har precis skaffat denna funktion för att registrera tid på projekt jag jobbar med.

Hade en förhoppning att jag kunde skriva ut ngn form av "Dagbok" från tidregistreringen. det finns ju fält för "Egna noteringar" som aldrig kommer med på en ngn rapport. Endast Fakturatext. De flesta fall så fakturerar jag med totala timmar och utlägg på ett projekt och bifogar en Excelfil som är min "dagbok" där jag specifierar i detalj vad som har gjorts med datum och timmar/utlägg samt text som bilaga till faktura.

Som det är nu så kan jag inte få ut ngn rapport med detaljer utan att hela fakturan blir nerlusad med rader.

Därför skulle jag vilja ha en Excel rapport eller åtminstånde en PDF där mina egna anteckningar kunde skrivas ut där Datum, timmar/utlägg och texten kommer med.

En CSV fil hade dugit gott om man inte kan skriva ut en Excel fil direkt..

Mvh
Jörgen

Foto på Tobias_t

Tobias_t

 • 304 poäng 250 badge 2x thumb
3 år har gått, hur går det med detta ?
Känns som en funktion alla behöver !
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 22,370 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej! 

Önskemålet om att kunna få ut rapporter till Excel från Visma eEkonomi Tid finns fortfarande kvar men det är inget som idag är planerat att genomföra. Men självklart behåller vi önskemålet och uppdaterar om någon förändring sker. 
Då det inte är planerat att ändra i Visma eEkonomi Tid så skulle jag därmed vilja passa på att tipsa er om programmet Visma Tid Smart som också går att integrera med eEkonomi, där det finns möjlighet att skriva ut rapporter till Excel. De rapporter som Visma Tid Smart idag kan skriva ut till Excel är "Kontakter", "Tidrapporter", "Ordrar" samt "Kvitton & utlägg". 

Du hittar mer information om Visma Tid Smart inne i eEkonomi under Appar och tillval. Du har även där inne möjlighet att klicka på Prova för att skapa ett gratis test-konto. 

Vill du läsa mer rekommenderar jag: 
Om Visma Tid Smart
Byte från Visma eEkonomi Tid till Visma Tid Smart

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie
Foto på Tobias_t

Tobias_t

 • 304 poäng 250 badge 2x thumb
Kan inte hålla med om att Visam Tid Smart är det systemet som vi söker, det känns som att Tid Smart är utvecklat för hantverkare och entreprenad. Vi som har ett konsultföretag, tycker att det är lite för avancerat. Den enda funktionen vi söker är att kunna exportera rapporterna till Excel och inte endast PDF, har systemet det så känns det väldigt komplett. Detta borde vara en lösning som är nära, då detta har efterfrågats i minst 3 år. Finns alternativ med API att kunna tanka ut denna information ur Visma eekonomi TID ?
Foto på Nellie Karlsson

Nellie Karlsson, Application Specialist eEkonomi/Website/Webshop

 • 21,734 poäng 20k badge 2x thumb
Okej det kan jag förstå Tobias, då ska ni nog stå kvar i eEkonomi Tid. 
Det är inget planerat idag att införa i eEkonomi Tid men önskemålet behåller vi så klart hos oss och skulle någon förändring ske så kommer vi uppdatera med information här i forumtråden. 

/Nellie