Utskrift från förhandsgranskning ger fler utskriver efter att fönstret stängts - Administration

  • 1
  • Problem
  • Uppdaterades för 5 år sedan
  • Löst
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Hej, vi har som automatik inlagt 1 kopia då vi skriver ut ordererkännande. Ibland vill vi endast skriva ut originalet och inte kopian och har tidigare innan nya versionen 2014.02 av Visma Administration 2000 kunnat göra det genom att välja förhandsgranska och från där skriva ut sida 1 av 1.
Det fungerar nu också, men i samma stund som förhandsgranskningsfönstret stängs ner, skrivs kopian automatiskt ut på skrivaren och vi får kasta denna sida. Slöseri med papper. Då det skiftar väldigt många gånger under dagen och mellan olika användare är det ingen lösning att gå in i mallar och ändra från 1 till 0 kopior och sedan tillbaka igen. Fick reda på av supporten att samma sak hände hos dem när de provad - ingen lösning i dagsläget. När kommer en lösning? Varför vill vi endast ha 1 ex ibland? För att spara på miljön i de fall vi endast behöver 1 ex.
Mvh Mia
Foto på Mia L

Mia L

  • 70 poäng

Publicerades för 5 år sedan

  • 1
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

  • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er, 

I version 2014.10 har vi förändrat utskriftshanteringen ytterligare efter synpunkter och åtgärdat de problem som orsakade onödiga pappersutskrifter.

Jag skulle vilja be er båda att kika på följande film för att få snabbaste sammanfattningen av utskriftsalternativen,  så som de ser ut i nya versionen: https://www.youtube.com/watch?v=Zj7EW5UqwtA&feature=youtu.be&list=PL1625A8149DCB296C

Några detaljer som kan vara bra att veta är: 
*I utskriftsdialogen finns nu fältet Antal egna kopior under knappen Inställningar. Detta kan justeras tillfälligt. 

*Vid utskrift av ett intervall av dokument syns nu även alla kundkopior i förhandsgranskningen. 

*Skrivarsymbolen i Förhandsgranska ger nu en sammanställning av vilket utskriftsval som gäller på respektive dokument. Behöver man byta skrivare gör man det under knappen Inställningar i första steget i utskriftsdialogen. 

*Vid återutskrift av ett dokument skrivs nu inte de egna kopiorna ut på nytt. Inga onödiga utskrifter. 

*Utskrift av kundfakturor och fakturakopior i efterhand görs nu väldigt enkelt med nya utskriften Utskrivna fakturor, som visas i filmen. 

Håll utkik efter versionen på Min sida och återkoppla gärna när ni har laddat ner och använt de nya funktionerna.