Bokföra kundfakturor med kontantmetoden - Administration

 • 3
 • Idé
 • Uppdaterades för 11 månader sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Hej, Skulle man kunna utveckla visma för kontantmetods användare att tex plocka upp en kundfaktura inifrån en ny verifikation.som man gör när man plockar upp en beställning eller följesedel?
Foto på Maria

Maria

 • 1,074 poäng 1k badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 3
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Maria,

Tack för din synpunkt. För att anpassa programmet till kontantmetoden skulle krävas att vi har ett helhetstänk som säkerställer att användare, med olika erfarenhet, kan använda programmet för det ändamålet fullt ut. Idag ser jag inte att det är aktuellt att göra enskilda anpassningar, även om jag förstår att det skulle underlätta för dem som förstår skillnaden mellan metoderna och kan tillämpa det i programmet.

Om fler har synpunkter eller liknande förslag tar jag gärna emot dem här i tråden. Diskussionen är självklart intressant även om vi inte har någon plan för att ändra detta i dagsläget.
Foto på Maria

Maria

 • 1,074 poäng 1k badge 2x thumb
Hej,
Min förmåga att just se hela detta systemetsstuktur kanske är mindre men som dataingenjör ser jag ju det spännande i att få förenkla precis allt man kan tänka idetta program.
har ni någon tjänst för det så säg till mig!
Hade gärna sett att man skulle kunna utnyttja informationen som finns i sytemet fullt ut och minska manuellt arbete. Att hämta eller skicka från faktura kan va riskabelt beroende på rättigheter men vad finnse det för möjlighet at själv anpassa. Kostar det att få ett utvecklar paket för eget bruk.Så kunde det kanske ge mig den frihet jag önskar.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej igen Maria,

Information om integrationsmöjligheterna i Visma Administration hittar du här: http://www.vismaspcs.se/produkter/fle.... Välj fliken Mer om för att läsa om utvecklarpaketet för eget bruk.

Ringa oss gärna på 0470-70 61 61 så berättar vi mer.
Foto på Tina

Tina

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Hej,

Jag har länge tänkt samma sak, att det vore bra att ha det som alternativ när man skapar kundfakturor. En enklare "bock" att de ska bokföras enligt kontantmetoden? :)

/Tina
Foto på Magnus

Magnus

 • 322 poäng 250 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kontantmetoden - Administration.

Enligt riktlinjer ska bokföring göras på olika sätt beroende på om man använder fakturametoden eller kontantmetoden. Visma Administration 2000 hanterar endast bokföringsrutin för fakturametoden. Hoppas att Visma kan komplettera fakturamallen för att även innefatta kontatnmetoden. En sida som ger information om bokföring av husarbete är bokforingstips.se. Där finns för övrigt information om bokföringstips för en mängd områden. Informationen är uppdaterad utifrån regelverk från Skatteverket, Bokföringsnämnden m fl. Kan rekommenderas för de som inte har skaffat några av de bokföringsböcker som finns på marknaden.
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 7,928 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Magnus!
Jag tar ditt önskemål vidare, dock är det inget som ligger i den närmaste tidens planering.