Ekonomiöversikt: Budget och Dokument ej tillgängliga i iPhone (göms om sidbredd understiger visst värde)

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Inte planerade
Fel Om webläsarefönstret sidbredd understiger ett visst antal punkter göms menyalternativen Budget och Dokument i Ekonomiöversikt.

Det är inte bara att menyalternativen göms, hela budgetdelen göms så att även om man skulle välja det alternativet i menyn så ser man bara en tom sida. Dokument kan man fortfarande arbeta med (i viss mån!) om man bara kommer åt det.

Förväntad beteende
Att menyalternativen och underliggande sidor syns även i ett litet, "smalt" webläsarfönster. Att samtliga element på dessa sidor visas även om de inte är fullt "responsive" (mobil design).
Samtidigt förväntar jag mig åt andra sidan att visa saker inte fungerar fullt uti såpass litet fönster.

Alternativ
Enligt förväntat beteende ovan men med tillägget att en varning visas då att den funktion/sida man valt kan ha begränsad funktionalitet (istället för att gömma den helt).

Kommentar
Jag har full förståelse för att det är svårt att göra en såpass komplex funktion som Budget-hantering full "responsive" och anpassad till ett, med dagens mått mätt, litet fönster som på en mobiltelefon. Men personligen tycker jag det är fel väg att gå att gömma dem helt, om det nu är ett medvetet designval. 


Eventuellt är detta som sagt ett medvetet designval av Visma men jag rapporterar det som ett fel så får Visma klassa om det som idé om jag är fel (!) ute.

Provat i Safari på iOS 11.3.1 och macOS 10.13.4/Safari 11.1. Även provat i Chrome 66.0. Tror jag kan skippa fler tester... :-)
Foto på Khedron Wilk

Khedron Wilk, Champion

  • 15,512 poäng 10k badge 2x thumb

Publicerades för 1 år sedan

  • 1
Foto på Desiree Bergvall

Desiree Bergvall, Produktansvarig - Visma Ekonomiöversikt

  • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
God förmiddag:-)
Ja det är ett medvetet val vi gjorde gällande budgeten i mobil, likaså har vi dolt fliken för dokumentdelning. Men toppen att du påpekar detta och jag är glad att du och fler av våra användare vill jobba med Ekonomiöversikt ofta och "on the fly". Det är ett gott tecken! Vi tar med oss dina synpunkter och ser hur mycket jobb det skulle vara att få till det hyfsat med budgeten. Vi håller dig och andra intresserade uppdaterade här i forumet.

Trevlig fortsättning på dagen!

mvh

Desirée