Ekonomiöversikt rättighet att lägga budget

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Genomförda
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

När jag aktiverat ett byråsamarbete i visma eekonomi med min nya redovisningsbyrå kan jag inte längre lägga budget i ekonomiöversikt själv. Det måste göras av byrån. 

Det känns väldigt konstigt att inte ha egen rättighet att lägga en egen budget. HAr ni några planer på att ändra detta?
Foto på Ecstatic Days AB

Ecstatic Days AB

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 1
Foto på Mia Sundin

Mia Sundin, Moderator

 • 2,652 poäng 2k badge 2x thumb
Hej

Arbetsgången när du samarbetar med en byrå ser lite annorlunda ut. Tanken är att Byrån ska exportera ut budgeten (tom eller befintlig) till Excel där du kan arbeta fram din budget. Byrån läser sedan in budgeten i Ekonomiöversikten.

Mia
Foto på Ecstatic Days AB

Ecstatic Days AB

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Hej

Vi jobbar helt webbaserat med en byrå på distans på liknande sätt som ni gör reklam för på er site, dvs att bokföringen går mer och mer mot att företagen gör det själva och redovisningsbyrån agerar med bollplank och coach i sammanhanget. Så gör vi och det funkar väldigt bra. Vi får bättre koll, lägre kostnader och effektivare samarbete. Med det arbetssättet blir det väldigt konstigt att det är just budgetarbete ses som något helt annat som redovisningsbyrån måste ha hand om. Vi behöver ha snabb tillgång till vår budget. Vår effektivitet sjunker avsevärt om vi måste ta 2, 3 eller 4 steg för att få ut siffror från vår byrå och sen skicka tillbaka dem igen för att få in dem i programmet.

Som du skriver ovan förstår jag att ni tänker er ett annat arbetsflöde men vi önskar välja vår arbetsgång själva istället för att ni ska göra det. För oss funkar arbetsgången bättre om vi lägger och administrerar vår budget själv. Funktionaliteten finns uppenbarligen redan eftersom vi hade rättigheter att ändra i vår egen budget fram tills vi aktiverade byråsamarbetet med vår nya redovisningsbyrå. 

Hur ser ni logiken i att vi sköter bokföring, fakturering, skatter, löner etc själva med ert program (vilket jag antar är själva idéen?) men just budgetarbete är undantaget detta? 


Tack
Foto på Desiree Bergvall

Desiree Bergvall, Produktansvarig - Visma Ekonomiöversikt

 • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
God morgon
Tack för din feedback till oss:-)
Vi har goda nyheter till dig och alla andra användare. Inom kort blir det möjligt för din redovisningsbyrå att öppna upp för dig att göra mer i Ekonomiöversikt. Tex skapa och editera budget, skapa egna grafer och anpassa startsidan. Så håll utkik här på forumet och ta sedan en diskussion med din byrå så att ni kommer överens om vem som gör vad. 

Ha en bra dag!

mvh

Desirée
Foto på Ecstatic Days AB

Ecstatic Days AB

 • 110 poäng 100 badge 2x thumb
Toppen Desiree!

Tack för svaret och er utveckling av programmet.
Foto på Desiree Bergvall

Desiree Bergvall, Produktansvarig - Visma Ekonomiöversikt

 • 1,332 poäng 1k badge 2x thumb
Hej igen!
Ville bara meddela att denna funktion nu är tillgänglig. Hör gärna av dig om du har mer feedback:-)

Mvh

Desirée

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.