Enbart skriva ut fakturor till Skrivaren (styra vilken grupp av fakturor man vill få ut) - Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vi har totalt 500 fakturor med samma fakturadag (återkommande avtalsfakturering/månad), varav 375 st ska skrivas ut på Skrivare,  75 st ska skickas via E-post och 50 st via Autoinvoice. Det tar tid att kolla och plocka 375 st pappersfakturor, mycket önskvärt att enbart kunna skriva ut dessa någon dag tidigare än de andra som går iväg direkt. Ni har grupperingen klar i formuläret "Utskrift av faktura", varför kan vi inte där få markera vilken grupp vi vill behandla (skriva ut)?
Foto på Camilla

Camilla

 • 362 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 2
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,790 poäng 20k badge 2x thumb
Går det inte att styra om så att era egna fakturakopior sparas som PDF istället för utskrift på skrivare? Då får ni ju bara ut de fakturor som skall postas till att komma ut på papper?

//Davor P
Foto på Camilla

Camilla

 • 362 poäng 250 badge 2x thumb
Frågan gäller hantering av en större mängd (hundratals) fakturor som ska iväg till kunder på olika sätt, alla med samma fakturadatum (våra egna fakturakopior sparas självklart som pdf). Vi önskar att kunna skriva ut pappersfakturorna först, eftersom dessa tar tid att kolla, vika, kuvertera och posta. När dessa är klara, vill vi fortsätta med att "skriva ut" (mejla) resterande pdf-fakturor och fakturor via autoinvoice som då går omgående till kund. Kan vi hantera grupperna var för sig, kan vi planera vårt arbete bättre och kunderna får sina fakturor någorlunda samtidigt oavsett hur vi har skickat fakturan.
Foto på Helen

Helen

 • 514 poäng 500 badge 2x thumb

Funkar Davors förslag åt det hållet? I min värld låter det som att det skulle funka om man vill skriva ut pappersfakturorna efter de andra gått iväg. Annars låter det ju bra:-)


Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,790 poäng 20k badge 2x thumb
Normalt går pappersfakturorna iväg till skrivaren först. Därefter går de elektroniska dokumenten iväg till "produktion"

Med tanke på den stora volymen pappersfakturor kan det kanske vara en idé att även pappersfakturorna gå via Autoinvoice. Frågan är hur mycket handpåläggning som måste göras på pappersfakturorna.

Kostnadsmässigt kan det eventuellt gå på ett ut då du slipper kostnaden för kuverteringen "i huset". DOCK är det så att det skickas som B-post om det eventuellt vållar bekymmer för er.

//Davor P
Foto på Helena Andersson

Helena Andersson, Application Specialist Administration/Tid/Autocollect/AutoInvoice

 • 8,120 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Camilla
Jag skulle också rekommendera tjänsten AutoInvoice till pappersfakturorna, det blir både billigare och enklare för dig. Med tanke på att PostNord har höjt frimärken. 
Det du söker i programmet att först kunna skriva ut alla till skrivare för att senare gå vidare med exempelvis skicka elektroniskt,  går inte i programmet som det ser ut just nu. Jag förstår din tanke och att det vore bra, jag tar det vidare som ett önskemål. Så som jag ser det nu gör du som Davor tipsade om, skicka dom till pdf och skriv ut senare eller skicka alla via AutoInvoice direkt, vilket också borde vara det smidigaste för dig. 

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.