Månadsfakturera order i Administration

 • 2
 • Idé
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
 • (Redigerad)
Jag har ett stort antal kunder som gör småbeställningar, ibland kan det röra sig om ordervärden på under 50kr. Då skulle det vara bra med månadsfakturering.
Då jag dessutom har en hel del ordrar så blir det svårt att manuellt hållar reda på vilka ordrar som ska månadsfakturera.

Det skulle vara suveränt om det funnits på kundbilden ett alternativ för månadsfakturering.
Ett alternativ för datum för fakturering.
Programmet bör hålla reda på att om faktureringsdatumet passerat, så vid fakturering efter det datumet så faktureras endast ordrar fram till det datumet.
Foto på JohanH

JohanH

 • 948 poäng 500 badge 2x thumb

Publicerades för 6 år sedan

 • 2
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Johan,

Använder du funktionen för samlingsfakturering i programmet idag?
Foto på JohanH

JohanH

 • 948 poäng 500 badge 2x thumb
Ja.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Tack för svar. Utökad funktionalitet kring samlingsfakturering finns inte med i planerna just nu men vi bevakar intresset och får titta närmare på möjligheterna om fler har behov av detta.
Foto på Torbjorn

Torbjorn

 • 96 poäng 75 badge 2x thumb
Intresse finns på fler håll.

Vi sparar följesedlarna och levererar dem i programmet innan fakturering den sista i varje månad. För det första är detta tidskrävande då man skjuter arbete framför sig under månaden. Dessutom diffar lagersaldot i och med detta.
Om man t ex levererar en kartong till en kund som ska faktureras per den siste varje månad och denna leveransen sker under första veckan så kommer denna order inte synas som levererad. Det ställer till problem om kunden ringer och har frågor angående leveransen. Dessutom måste man tänka till en extra gång vid inköp...

Tacksam för återkoppling med tidsplan från utvecklingsavdelningen!
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för ytterligare input i den här frågan. Till varje version samt löpande under utvecklingen utvärderar vi alla önskemål på produkten från våra användare. I slutändan prioriterar vi de önskemål och förslag på förbättringar som vi ser gynnar flest användare. Eftersom behovet av den här ändringen inte är tillräckligt stor bland användarna idag, har vi inte heller någon tidsplan på om eller när det blir aktuellt.

Om dagens hantering i Visma Administration inte räcker till finns andra produkter inom Visma med fler möjligheter, så som Mamut One Enterprise. Läs mer om programmet här: http://www.vismaspcs.se/produkter/bok...

I Mamut finns en väldigt bra urvalsfunktion när du skapar samlingsfakturor:


Om vi har underlag för att utöka funktionen i Visma Administration i framtiden är det kanske något liknande vi ska sikta på.
Foto på StigJ

StigJ

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Hur går det i den här frågan? Finns det fortfarande inte underlag för att utöka funktionen ?? Nu har vi tröttnat på att vänta och kommer att byta system under kommande år om detta inte löses.
Foto på Annelie Engvall

Annelie Engvall, Moderator

 • 2,226 poäng 2k badge 2x thumb
Hej Stig,

Jag tar ditt önskemål vidare till vår utvecklingsavdelning.

Han bra dag!

/Annelie