Hur får jag ut en fakturakopia i version 2014.0 av Administration?

 • 0
 • 10
 • Fråga
 • Uppdaterades för 5 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Har laddat ner senaste versionen 2014.0. Hur gör jag för att få ut en fakturakopia. Det kommer bara original.
Foto på HelenaO

HelenaO

 • 218 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 0
 • 10
Foto på Manna451

Manna451

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb
Jag tackar för svaret och det fungerar, nu hoppas jag inte jag får fler mail om detta
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för återkopplingen. Om du inte vill få fler mejl om uppdateringar i den här diskussionen så trycker du på "Sluta följa" längst upp i tråden.
Foto på Alice

Alice

 • 84 poäng 75 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled
Kopior vid fakturautskrifter.


I tidigare versioner kunde man vid utskrift av en faktura gå in och välja att just vid detta tillfälle INTE få ut kopior. Varför har ni tagit bort den funktionen? När vi nu av någon anledning måste mejla fakturan ytterligare en gång så får vi ut kopior helt i onödan.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Alice, tack för din feedback. Jag har fått flera synpunkter på att kopiorna skapas i onödan i vissa scenarion och vi kommer åtgärda det.
Foto på Katarina Broberger

Katarina Broberger

 • 212 poäng 100 badge 2x thumb
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Nya utskriftsfunktionen.

Funderar lite kring den nya utskriftsfunktionen... Tanken var nog god, att det skulle spara papper, men för oss blev det absolut inte så. Nu får vi ut en massa onödiga papperskopior på framför allt fakturorna som bara slängs i papperskorgen. Inte särskilt bra för varken miljön eller företagets ekonomi. Några exempel på hur det blir i vårt företag: Alla frakter till kunder i Norge måste skrivas ut 2 ggr, då originalfakturan alltid ska gå med frakten och samtidigt ska den mailas både till fraktbolaget för bokning och även till kunden. I detta fall får vi alltid en extra uppsättning papper som slängs, och vi har många kunder i Norge. Sen är det många kunder som "slarvar bort" sin faktura som de fått med posten och sedan vill ha den mailad och även där blir ju en extra uppsättning papper att slänga. Samma gäller om man väljer att spara ner en faktura till Pdf-fil så kommer det ut en utskrift i skrivaren, inte bra. Samma där att om en kund vill ha kopia på flera fakturor mailade till sig, så sparar man ju ner dem som Pdf i en mapp och mailar alla i samma mail, och då blir det en utskrift på varenda faktura som man inte vill ha och får slänga. Kan ni tänka till en gång till på detta med utskrifterna så vore det bra. Man borde kunna välja i själva utskriftsögonblicket om man vill ha en papperskopia i skrivaren eller inte tex.

Jag vill kunna:

- Maila en faktura UTAN att få en utskrift till skrivaren.

- Spara ner en faktura till Pdf-fil UTAN att få en utskrift till skrivaren.

- Gärna både maila en faktura samtidigt som jag får ut utskrift i skrivaren med både originalfakturan och kopiorna, för våra Norge-fakturor. Annars får man i detta fall göra först det ena och sen det andra men vore smidigt att kunna göra allt på samma gång.
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Katarina, stort tack för din beskrivning. Jag återkommer med information här i tråden inom kort kring förändringarna i nästa version. 
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,970 poäng 20k badge 2x thumb
Officiellt svar
Hej på er, 

I version 2014.10 har vi förändrat utskriftshanteringen ytterligare efter synpunkter och åtgärdat de problem som orsakade onödiga pappersutskrifter.

Jag skulle vilja be er att kika på följande film för att få snabbaste sammanfattningen av utskriftsalternativen,  så som de ser ut i nya versionen: https://www.youtube.com/watch?v=Zj7EW5UqwtA&feature=youtu.be&list=PL1625A8149DCB296C

En kort sammanfattning: 
*Provutskrift är tillbaka och är nu ännu bättre, bland annat är det nu superenkelt att spara fakturor för granskning i en pdf-fil utan att markering sätts för Utskriven på dokumentet. 

*Frågan "Blev utskriften till skrivaren korrekt" har kommit tillbaka och gäller endast dokument som behandlas på skrivaren i ett intervall. 

*Vid utskrift av ett intervall av dokument syns alla kundkopior i förhandsgranskningen. Egna kopior hanteras fortfarande parallellt och syns inte i förhandsgranskningen men det står tydligt i utskriftsdialogen hur de kommer behandlas. 

*Finns nu fler alternativ för hur egna kopior ska hanteras i Företagsinställningar - Mallar. Vid en utskrift kan antalet egna kopior justeras tillfälligt under knappen Inställningar i utskriftsdialogen. 

*Vid återutskrift av ett dokument skrivs nu inte de egna kopiorna ut på nytt, så inget slöseri med papper.  

*Utskrift av kundfakturor och fakturakopior i efterhand görs nu väldigt enkelt med nya utskriften Utskrivna fakturor, som visas i filmen. 

Håll utkik efter versionen på Min sida och läs mer om nyheterna här: http://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-2000/default.htm#versionsnyheter.htm%3FTo...