Olika fakturamallar att välja på vid utskrift - Administration

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Inte planerade
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

Vid val av fakturautskrift kan man ju välja Skrivare/brev/pdf. Vi använder förtryckta papper och detta kommer ju inte med i t ex brev. Vi behövar möjlighet att på faktura välja mer en 1 mall som nu. T ex FAKTURA pdf-mall(brev), Faktura-mall skrivare.
Den nya silver-mallen har ju två fönster. Vi använder även förtryckta fönsterkuvert med 1 fönster. Vilket innebär att vi jobbar om mallen så det passar vårt fönster.
Foto på frykan

frykan

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 1
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Hej!

Du skulle kunna lösa det genom att använda utskriften som heter Extra fakturadokument, om ni inte redan använder den till något annat.

Under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Företag - Mallar kan du välja en mall för Fakturor och en annan mall för Extra fakturadokument. Det innebär alltså att du kan ha två olika mallar att välja på när du skriver ut fakturor.Välj exempelvis en mall på raden Fakturor för fakturor som ska skrivas ut och en annan mall på raden Extra fakturadokument för PDF:er, eller tvärtom

När du sedan ska skriva ut en faktura går du som vanligt på Utskrift och där ser du att du kan välja antingen vanlig Direktutskrift eller Direktutskrift "namnet på mallen":
Skulle detta kunna fungera för er?
Foto på Dan

Dan

 • 982 poäng 500 badge 2x thumb
Hej,
Jag hänger på tråden (hoppas det är ok) och undrar om mina specialgjorda mallar inte "följer med" när man uppdaterar till den nya versionen??

Dan
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Frågan är skild från huvudämnet och därför jag skapar ett nytt ämne så diskussionen kan fortsätta där.
Det nya ämnet hittar du här: Följer inte mallarna med när man uppdaterar till ny version? - Administration
Foto på frykan

frykan

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Kan inte svara på detta ännu då vi håller på att undersöka vart våra elektroniska fakturor tog vägen. Måste fråga om det med val enligt ovan tar hand om alla aktuella fakturor som skall skrivas ut som brev och postas av oss själva eller måste man göra detta för varje faktura?
Foto på Joakim Karlsson

Joakim Karlsson, Fd Produktspecialist Visma Lön

 • 35,320 poäng 20k badge 2x thumb
Okej, jag förstår.

Med inställningen ovan har du möjlighet att skriva ut ett intervall av fakturor med båda mallarna. Under Utskrift väljer du antingen Fakturor eller Extra fakturadokument "namnet på mallen" När du gjort ditt val visar programmet följande dialogruta:


Hur många fakturor är det som använder den avvikande mallen? Om det inte rör sig om så många skulle du kunna hantera de fakturorna som ska ha mallen du lägger på Extra fakturadokument för sig. När du skrivit ut dem bockar du även i rutan Utskrivet - Faktura nedtill på fakturan. Den behöver vara ibockad nämligen för att du ska kunna journalföra dina fakturor. När du sedan ska skriva ut de andra fakturorna som ska ha den vanliga mallen kan du skriva ut ett intervall. Fakturor som redan är markerade som utskrivna kommer då inte med och övriga blir markerade som utskrivna efteråt automatiskt.

När du skriver ut kan du i utskriftsdialogen byta mall längst ner, vilket också skulle kunna vara ett förslag till hur du kan lösa det. Du skulle kunna markera de som ska ha en annan mall som ej klara inne på respektive faktura och sedan skriva ut resten med rätt mall i ett intervall. Därefter tar du bort markeringen Ej klar på fakturorna, byter mall i utskriftsdialogen igen och skriver ut.

I följande tråd pågår en diskussion om att kunna välja en utskriftsmall per kund. Om det är en sådan lösning du skulle vilja ha får du gärna gå in och gilla och/eller kommentera där:
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
Foto på Camilla

Camilla

 • 362 poäng 250 badge 2x thumb
Hej! Nu är det 3 år sedan detta problem började diskuteras... Antalet pdf-fakturor ökar i förhållande till de som skrivs ut på papper. Ovan hantering med att gå in och markera/avmarkera "Ej klar", byta mall, skriva ut igen osv... är inte rationellt. Måste bli bättre lösning med olika utskriftsmallar fast kopplade till olika typer av utskrifter./ Camilla 
Foto på frykan

frykan

 • 180 poäng 100 badge 2x thumb
Nu har jag haft tid att göra ändringar i vår fakturamall.
Vi använder ju förtryckt papper där alla företagsdata finns med i det förtryckta, ingen sådan information i själva mallen.
Det gjorde ju att elektroniskt med autoinvoice saknade informationen.
Nu har jag lagt till företagsinformationen i vår fakturamall men ställt ett villkor för att visas:
%UTSKval="Elektroniskt via Autoinvoice" eller %UTSKval="E-post via Autoinvoice" eller %UTSKval="PDF" eller %UTSKval="E-post".
Detta gör att företagsinformationen bara visas när villkoret stämmer.
Nu får vi se om vi kan nyttja fakturautskrift via kundeninställningar på flik utskrift.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.