Fakturera utvalda levererade order - Administration

 • 0
 • 4
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)

Det vore jättebra om man göra ett urval på vilka levererade order man vill fakturera, t ex genom att markera i en kryssruta och sedan "fakturera markerade order"

Jag har lämnat liknade förslag förut. Det kan ju vara så att man på vissa leveranser måste skapa fakturan i samband med bokning av frakten. Då vill man kanske inte fakturera allt som är leveransmarkerat.

Man kan skapa en faktura i taget, men om man t ex vill ha en samlingsfaktura så går ju inte det.

Hoppas på åtgärd.

Foto på Monica

Monica

 • 2,208 poäng 2k badge 2x thumb

Publicerades för 3 år sedan

 • 0
 • 4
Foto på Davor P

Davor P, Champion

 • 26,214 poäng 20k badge 2x thumb
Enda sättet i nuläget är att ta bort markeringen för LEVERERAD för de order du inte skall/vill skapa fakturor. Det gör att du kan skapa samlingsfakturor om du så vill.

Davor
Foto på daniel@waxthuset.nu

daniel@waxthuset.nu

 • 1,438 poäng 1k badge 2x thumb
Detta borde kunna göras från listläget, som det är nu måste man gå in på varje order och klicka ur levererad
Foto på Monica

Monica

 • 2,208 poäng 2k badge 2x thumb
Finns det någon möjlighet att ni kan titta på en förändring enligt mitt förslag? Har vi leveransmarkerat 25-50 order utöver de jag vill fakturera, så är det ju inte så bra att sitta och klicka ur dessa...
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,930 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Monica, vi känner till önskemålet och bevakar intresset i den här tråden: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/samlingsfaktura_per_referensperson

Jag ser att du varit delaktigt i tråden tidigare och förstår att det är angeläget med en förbättring. Dessvärre kan vi inte prioritera det i dagsläget. Just nu fokuserar vi vårt arbete på förändringar och förbättringar som berör/efterfrågas av betydligt fler användare i programmet. 
Foto på daniel@waxthuset.nu

daniel@waxthuset.nu

 • 1,438 poäng 1k badge 2x thumb
Vi har precis börjat använda order i Visma 2000 och jag finner det väldigt märkligt att man inte kan selektera vilka ordrar man kan vill fakturera. Det borde finnas som trådskaparen skriver en möjlighet att från listläget välja vilka ordrar man vill fakturera och även en möjlighet att selektera på datum, tex alla orders t o m den sista i månaden.
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Hej Daniel!

Vi har fått lite olika synpunkter gällande att kunna välja ett intervall för att fakturera ordrar via urval, fakturera per kund, per referensperson och så vidare. Vi har en del kvar att klarlägga innan vi kan införa en funktion av denna typ, men det är jättebra att du ger dig in i diskussionen och ger tips på hur det skulle fungera i din verksamhet. I dagsläget har vi en markeringsfunktion för kundfakturorna och kanske skulle ett införande av detta kunna ge oss bättre möjligheter för att kunna göra urval i olika situationer om man får spåna helt fritt. Som sagt så behöver vi se över detta ytterligare, men vi har bevakning på önskemålet och hoppas att vi kan prioritera det till framtida versioner. Jag förstår att en utvecklad version av denna funktion skulle spara mycket tid för både dig och övriga kunder som arbetar med order.
Foto på daniel@waxthuset.nu

daniel@waxthuset.nu

 • 1,438 poäng 1k badge 2x thumb
Vad som helst är bättre än idag.
Idag får jag gå in på varje order och markera den som ej levererad för att efter fakturering är gjord gå in och markera den som levererad igen.
Kan man bara få en bockruta för "Ej klar" eller att markera som på faktura fliken vilka orders man vill fakturera så skulle jag klara mig till ni rett ut hur det kan göras bäst.
(Redigerad)
Foto på Joanna Norlander

Joanna Norlander, Fd Produktansvarig - Visma Administration, Visma Förening, Visma Fakturering, Visma Webbfakturering

 • 3,002 poäng 3k badge 2x thumb
Tack för återkoppling! Det kommer inte ske någon förändring till den närmaste versionen, men vi ser över detta längre fram.
Foto på Erika

Erika

 • 80 poäng 75 badge 2x thumb

Hej,

jag undrar hur det går med denna uppdatering. skulle vilja kunna välja att inte fakturera vissa kunder trots att ordrarna är levererade.

Foto på Regina

Regina

 • 210 poäng 100 badge 2x thumb
Vi sitter i samma sits. Kör vid en ibland två tillfällen i månaden fakturering av ett större antal order (flera hundra) där samfakturering är en krav och vi väljer då fakturera ut levererade order. Men innan vi gör det så måste vi bocka ur alla order som ligger som levererade för att inte få med dessa och sedan gå in igen efter faktureringen och bocka i dem som utlevererade igen. Att göra detta på så många fakturor varje månad och att alltid riskera att något blir fel eller missas är inte optimalt.

I dagens läge så är det viktigt för alla att kunna arbeta på tidseffektivt sätt och att de system man använder stödjer detta. I detta fall så är det snarare så att Visma motarbetar och skapar onödig tidsåtgång för oss. Hoppas verkligen på att detta kommer prioriteras och finnas lösning för framåt.