Felaktig eller missledande formulering i dialogfönster om inbetald preliminär f-skatt!/? - Skatt

  • 1
  • Idé
  • Uppdaterades för 1 år sedan
  • Under bevakning
  • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I när man är i Skatteprogrammets del Kvarskatt/överskott kan man ju klicka på F-skatt m m och få fram ett dialogfönster med inbetald preliminär f-skatt under deklarationsåret. Där skriver man in den månatliga preliminärskatten man har betalat in under det föregående året.

Längre ner finns en rad med en ruta där man fyller i Nästkommande förfallodag för årets F-skatt m m: Beroende på vad man väljer så får man ju olika belopp på den inbetalda totala preliminärskatten under det föregående året. Om man har betalat in preliminärskatten varje månad så ska man ju välja Årets slut i annat fall blir det inbetalda totalbeloppet fel.

Men den nästkommande förfallodagen för årets f-skatt är ju inte vid årets slut utan.... ja, när då? Årets slut är ju 31 december och det är ju inte korrekt förfallodag. 17 januari 2018 är ju inte heller nästkommande förfallodag för årets f-skatt. 17 februari kanske skulle kunna vara det men det kan man inte välja och dessutom så är man väl inne på efterföljande år...?

Detta gjorde mig förvirrad och osäker i onödan. Jag har fått svar från Vismas support och vet vad jag ska göra. Dock tycker jag att formuleringen i programmet borde ändras så att missförstånd undviks. Eller är det jag som tänker fel på något sätt?
Foto på Moppen

Moppen

  • 112 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

  • 1
Foto på Peter Samuelsson

Peter Samuelsson, Product owner - Visma Skatt, Enskild Firma. Business analyst - Taxation

  • 4,422 poäng 4k badge 2x thumb
Tack för synpunkten och ledsen för sen respons.

Jag är med på vad du menar med "Året slut" och att det på något sätt kunde förtydligas. Vi får fundera på hur vi kan förbättra detta.

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.