Felaktig kontering av arbetsgivardeklaration - eEkonomi

 • 0
 • 1
 • Fråga
 • Uppdaterades för 2 år sedan
 • Besvarad
 • (Redigerad)
Arkiverad och stängd

Denna konversation är inte längre öppet för kommentarer eller svar och communityns medlemmar kan inte se det längre.

I Företagsinställningar/Löneuppgifter/Upplupna arbetsgivaravgifter har jag angett 2730. Det kontot används riktigt för kontering av lönebesked. Men arbetsgivardeklarationen verkar inte ta kontot från Företagsinställningar utan konterar på 2731.
Dessutom kommer arbetsgivardeklarationen i verifikationsserie A fast lönerna i övrigt kommer i serie B.
Foto på Lars M

Lars M

 • 352 poäng 250 badge 2x thumb

Publicerades för 2 år sedan

 • 0
 • 1
Foto på Susan Åklundh

Susan Åklundh, Fd Moderator

 • 15,664 poäng 10k badge 2x thumb
Hej Lars M,

1.Precis som du själv är inne på är det de konto som du har valt i Företagsinställningar - Löneuppgifter och Upplupna arbetsgivaravgifter som ska komma med på både lönebesked och arbetsgivardeklaration.
Har testat i mitt program och får då samma konto på både bokföringsunderlag och arbetsgivardeklaration.

Har du ändrat kontot till 2730 under pågående lönekörning eller har det varit så sedan du började med programmet?
Är detta din första lönekörning i programmet?
Om du har tidigare lönekörningar hade du konto 2731 då och fick du isåfall samma konto på både lönebeskedet och arbetsgivardeklarationen?

Återkom med mer info om hur det såg ut innan du ändrade (om du ändrat) och när du ändrade eller kontakta oss via chatt/telefon så kikar vi vidare på det:)

2. Lönerna hamnar i den verifikationsserie du själv valt, vilket i ditt fall är B. När det gäller arbetsgivardeklarationen har de ingen egen serie utan den hamnar i serien för Övrigt, där du valt A. Det går att ändra denna serie till B men tänk på att även dina manuella verifikationer hamnar i denna serie.

Om du vill ha dina arbetsgivardeklarationer i serie B får du innan du skapar arbetsgivardeklarationen ändra till serie B och när den är skapad får du ändra tillbaka till serie A.
Förstår att detta inte är optimalt och självklart kommer du vid något tillfälle att missa att ändra tillbaka men är alternativet som finns just nu för att du ska få både lönerna och arbetsgivardeklarationen i samma serie.

I tråden Matcha löneutbetalning i egen verifikationsserie finns en undersökning där du kan skriva in dina önskemål om verifikationsserier i eEkonomi (du hitter undersökningen längst ner i tråden).

Ha en fin dag
/Susan
Foto på Lars M

Lars M

 • 352 poäng 250 badge 2x thumb
1. Jag minns inte när jag eller om jag valt 2730 för Upplupna arbetsgivaravgifter. Jag tror inte den är ändrad under körning. Lönebeskedet har i alla fall bokförts på 2730 och då lär inställningen varit 2730. När jag skapade en arbetsgivardeklaration igår, så var inställningen på 2730, men konteringen blev på 2731. Jag gjorde tom om den, dvs ångrade den, och sedan skapade en ny, men det blev samma resultat.
Det är första gången jag gör en lönekörning i eEkonomi.

2. Jag har angett serie B på alla valen i företagsinställningar, inkl för Övrigt. (Varför jag gjort det är en annan historia som vi inte behöver gå in på här...), ändå blev arbetsgivardeklarationen bokförd i serie A.
Det var en annan förening som detta hände på än fel nr 1, upptäckte jag nu, men det har antagligen ingen betydelse.
Foto på Moa Lundberg

Moa Lundberg, Moderator

 • 9,952 poäng 5k badge 2x thumb
Hej Lars M!

Vi kikar vidare på detta och när vi har mer information så återkommer vi till dig via mejl. :)

Ha det fint!

Moa

Den här konversationen är inte längre öppen för kommentarer eller svar.