Direktutskrift av plocklista och innehåll - Administration

 • 1
 • Idé
 • Uppdaterades för 10 månader sedan
 • Under bevakning
 • (Redigerad)
Att skriva ut plocklista är ganska smidigt när orders som består av flera paketartiklar med likadana delar ska packas, men 2 saker är lite irriterande.
1. Det går inte göra direktutskrift av plocklista så som man kan göra av Ordererkännande och Följesedel, nu måste man skriva in den ordern man vill skriva ut manuellt.
2. Sedan hade det även här varit väldigt bra om man kunde sluppit själva huvudartikeln i plocklistan utan bara kunnat fått med delarna i paketartiklar. Nu får man gå igenom den och stryka dessa med en penna innan man ger den till lagerpersonalen.
Mvh
Anders
Foto på Knarrhult

Knarrhult

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb

Publicerades för 5 år sedan

 • 1
Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej Anders,

Tack för dina synpunkter.

1. Ett val för direktutskrift av plocklista är ingen dum idé. Kruxet är snarare att det finns flera utskrifter i programmet där vi fått önskemål om ett val för direktutskrift och spontant undrar jag då om det skulle bli svårare att hitta i listorna, om flera av utskrifterna ligger dubbelt. Olika användare kan arbeta på olika sätt med utskrifterna så det är inte helt givet vad som är bästa lösningen. Skulle vara intressant att se hur andra användare resonerar i den frågan.

2. Tänker du dig en kolumn på raden likt det som finns för Skriv order och Skriv följ? För några månader sedan pratade jag med en kund som också hade det här behovet: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
I det fallet använde de en plocklista i en integrerad lösning till Visma Administration och leverantören av det integrerade systemet kunde enkelt justera så att huvudartiklarna inte kom med på listan. Att lägga till ett alternativ enligt ditt önskemål är annars endast aktuellt om fler användare har det behovet i programmet.
Foto på Knarrhult

Knarrhult

 • 176 poäng 100 badge 2x thumb
Punkt 2. Ja det är så jag menar.
Foto på NisseC

NisseC

 • 478 poäng 250 badge 2x thumb

För ca 20 år sedan hade jag kontakt med supporten om att kunna skriva ut rapporter från order lite enklare och däribland plocklista. Nu har jag ramlat på problemet igen och inget verkar ha hänt i ärendet.

Klickar du på direkt utskrift så kommer OE. Jag kanske inte vill ha OE. Då måste man klicka bort den som utskriven i ordern. Borde kunna ställa in vilka rutiner man har i orderutskriftshanteringen.

Klickar du en gång till så kommer FS. PL hoppas således över.

Om man istället väljer att skriva ut PL så får jag inte ut någon ting. Blankt papper!

Till att börja med så måste man ha ett intervall. Hur många plockar flera ordrar samtidigt på en plocklista. Antar att flera plockar en order per plocklista? Direktutskrift på aktuell/markerad order.

Sedan visar det sig att utskrift av PL baseras på om lev antal > 0. Det är väl det som skall bestämmas efter plockning. Det borde väl vara på best antal.

Om jag nu lägger ett värde i lev antal som är mindre än/skilt från best antal, så är det lev antal som kommer ut på plocklistan. Hur skall man veta vad som skall plockas?

Sedan skulle jag gärna se PlockListan som en rapport som man kan redigera själv.

Hoppas det inte behöver ta 20 år till, för då är jag inte med längre.

/nc

Foto på Helene Struthers

Helene Struthers, Product Manager

 • 46,980 poäng 20k badge 2x thumb
Hej, tack för din input. Jag skickar en grund till en sådan rapport till dig på mejlen, som du kan anpassa i Rapportgeneratorn. 
Foto på RattStart

RattStart

 • 62 poäng
Hej Helena, jag skulle också vilja ha den rapporten
sales@rattstart.se
tack på förhand!!!